Бихте ли оставили 11 месечно бебе на приятел?

• 18 486
  • 576
  •   1
Отговори
# 120
Не е сигурно дали по-доброто е дете да се гледа от параноясал родител, за когото и вятърът навън, и катеричките по дърветата са нещо ужасно.
Където няма баланс, настъпват негативите.
Социалният живот с детето е едно, без него - друга и то също е необходимост.

# 121
  • Варна
Естествено, че може и родител да е насилник, това не значи, че трябва да махнем с ръка и да отпишем този риск. Тук никой не говори за бясна параноя и люто подозрение към всеки мъж, приближил детето, а за една разумна и здравословна доза предпазливост.

# 122
Че кой го отписва?
Въпрос на лична преценка на родителя е да избере на кого да предостави грижите за гледане на детето му за определено време - баща, баба, дядо, бавачка, персонала на детска ясла. И за това говорим - всеки би действал в такава ситуация различно, съобразно редица обстоятелства, едно от които е точно личността на човека.
Тук пък нямаме данни тоз човек да е насилник. Напротив. Пише се точно обратното. Да се правят  свободни интерпретации на темата без никакви данни ако не е параноя, то е безсмислено.

# 123
Съвсем я хвърлихте в оркестъра майката. Наистина е налудничево да си оставиш бебето на някой, било той и роднина. Да, ще и е трудно първите няколко години, ще има много лишения, ще изпадне в  антисоциална криза, но чак да продължи 18 години? Засилвай го на ясла като стане на 2 и си гледай живота. Сега едва ли ще е голям пропуск една сватба, ако не направиш сега компромис за детето си, то кога?

# 124
По-добре параноя, отколкото последствия.
Колкото до социалния живот, тук винаги се визира самостоятелния такъв, като че ли с детето не може да има такъв.
Това ми е най-интересното. Какво пречи да се води социален живот без да оставяш детето си на някой. Да, няма да обикаляш кръчмите по сред нощ, но няма и да подивееш вкъщи. Имам чувството, че много хора считат за социален живот само излизане вечер. Една разходка или кафе с приятелка също е социален живот, но съобразен с това, че вече си родител.

# 125
Е какви данни да има? То ако имаше някакви белези и данни, ако по нещо си личеше - жената нямаше дори да общува с него, камо ли да се чуди, дали да му повери дъщеря си. Ама знае ли човек?
Да не дава Господ, но и аз мисля, че по-добре едно на ум, отколкото безхаберно отношение.

# 126
  • Варна
Тук пък нямаме данни тоз човек да е насилник. Напротив. Пише се точно обратното. Да се правят  свободни интерпретации на темата без никакви данни ако не е параноя, то е безсмислено.
Нищо не интерпретирам, просто по отношение на собственото си бебе бих играла на сигурно. Дори риск 1:1000 или 1:10000 ми е неприемлив, ако мога да го избегна.

# 127
Най-често житейските факти не са в крайностите "безхаберие" - "параноя".
Този нужен баланс включва и възможности за личен живот без 24 часово дежурство до детето, което е част от баланса, а не от крайността "обикаляне кръчмите по сред нощ".

# 128
  • София
С детето си следвам поговорката Better safe than sorry, пък нека съм параноик според 2-3 потребителки тук.

Социален живот съм водила и все още водя, без това да включва оставяне на бебе при приятел, който дори няма деца. За цели два дни.

# 129
Насилниците винаги са на гледа мили и отговорни хора, които умеят изкусно да печелят доверието на родителите и децата .

# 130
  • Варна
Никак не си падам по крайностите и винаги се придържам към златната среда. В нежеланието на една майка да остави 11-месечната си дъщеря за 2 дни на семеен неженен приятел не виждам никаква крайност. Явно възгледите ни що е то крайност се различават.

# 131
Бр-р-р-р, учителките ни в градината отговарят точно на профила. Smile

# 132
Апропо, реших да си сверя часовника по темата с колегите ми (семейни хора, с малки деца) и реакцията на абсолютно всички беше - абсурд!
И също така - специално мъжете бяха сащисани, какъв е този млад ерген, дето предлага да гледа бебенце за два дена?! Казаха, че им се вижда направо извратено.

# 133
Не бих си оставила детето за два дни с човек, който преди това не го е гледал поне за ден.  Това по поставения въпрос.

Но утре точно планирам да си оставя бебето за няколко часа на брат ми (който няма деца, но прекарва достатъчно време със сина ми),  за да отида на една сватба.  Според много от коментарите тук и аз се водя безотговорен родител, но аз пък смятам, че да влача бебета на сватба ще е много по-неприятно за него, а в същото време вярвам не искам да пропусна сватбата. Признавам си, имам нужда малко и аз да се видя с хора без мъника, който иначе обсебва моето и вниманието на околните.

# 134
Най-често житейските факти не са в крайностите "безхаберие" - "параноя".
Този нужен баланс включва и възможности за личен живот без 24 часово дежурство до детето, което е част от баланса, а не от крайността "обикаляне кръчмите по сред нощ".
Дай пример за социален живот изключващ вечерно излизане. И после ми кажи с какво ще ти пречи детето ако го вземеш с теб.
Бр-р-р-р, учителките ни в градината отговарят точно на профила. Smile
На теб ти е смешно, но се нагледахме на не малко примери за даца малтретирани именно от учителките в дг. В групата на дъщеря ми имаше леличка, която системно малтретираше децата. За щастие щерката ми каза още при първите  наченки на психически тормоз. След това се оказа, че е щипела, скубела и пошляпвала други деца, които са се страхували да споделят с родителите си.

Общи условия

Активация на акаунт