Бихте ли оставили 11 месечно бебе на приятел?

• 18 444
  • 576
  •   1
Отговори
# 210
100 пъти се повтори въпроса защо, аджеба, на тоя баща не му се ходило с бебето на сватба. Ама как така, какво е това кощунство, не го е срам. Това е бебе на 11м., не е дете на 3-4-5 г., да го оставиш да си играе с други деца, да си рисува или каквото там желае да прави. Това бебе най-вероятно и не ходи, съответно означава, че трябва да има човек, залепен за него постоянно да се занимава с него. Има хранене, има приспиване през деня. Ами ако е нервно бебе, плачещо по принцип? Има деца, които се стресират от много хора и дандании. Сега да не тръгнете да ми обяснявате как това е чудесно за бебето, да се социализира, да свиква на дандании и хора и т.н., тези теории ги знаем. Ето ви няколко причини защо бащата да не иска да вземат бебето на сватбата, без придружаващ 3ти човек. Както писах по-напред, и аз в момента не бих си го причинила с бебе на 1 г., което нито ходи, но и не стои на едно място. Затова просто бих си останала вкъщи.

# 211
Тъкмо бях отбила сина си и ни поканиха на сватба. Толкова бях щастлива, че няма накъде! Най-накрая малко свобода и купон за мен.
Да, ама не баш. Майка ми, на която го бях поверила ми звъня няколко пъти, че много плаче и не може да го нахрани, като хората. Наложи се да взема такси и да се прибера, за да го нахраня и приспя и после се върнах на сватбата. Държа да отбележа, че майка ми е опитна с децата, със сина ми също и не е мрънкало. Е, да, ама бебето като не спира да плаче и не иска да се храни, какво? От ресторанта до вкъщи са по-малко от 10 км., а тук говорим за 300 км. И да речем, че човекът нито е насилник, нито педофил, ако не може да овладее ситуацията, какво правите?

Това хич не го разбирам - да се обаждам 100 пъти на щерката, която е на сватба, защото не мога да се справя с детето.

# 212
  • София
И кралска да е сватбата няма да е в състояние да ме накара да отида и да си зарежа бебето при чужд човек, какво остава за мъж с нулев опит в гледане на деца. Оставам си с детето и пращам мъжа ми да се отчете.

# 213
  • София
Авторката я няма, за да разкаже какво е станало, но написа ясно и категорично, че тя не е съгласна да се остави детето на този приятел.
Че пуска темата, за да си свери часовника......

И на нея ѝ е ясно защо не му е там мястото на бебето- сватбата е вечерна, плюс всичко друго.

# 214
Моятя баба каваше"Кокошка с малки пиленца,зелена трева не кълве"
т.е.жена с малки деца е ограничена в излизанията си.

# 215
да остави бебето на мъжа си и да отива. може за следващия път да си е направил изводите.

# 216
  • София
Темата гледам е завила в типична бг-мамски извратен сценарий на разни потребителки с мислене от 14-ти век - бебе момиче, пък "гледача" бил мъж и ОЛЕЛЕМАЙКО педофил бил AstonishedScreamSatisfiedSatisfiedSatisfied
За да се даде конкретен отговор на зададения въпрос беше редно редно авторката да даде отговори на основни въпроси около ситуацията, които да я конкретизират, обаче въпреки многократните питания, тя удобно пропусна да отговори на:
- този приятел гледал ли е бебе /брат, сестра, негово, на някой друг, конкретното бебе/???
- има ли условия в тях да го гледа или ще се премести за 1 вечер у авторката, за да не местят 1 катун памперси, корита, кошари, и вс. останало.
- бебето принципно ревливо ли е или не?
- бебето оставяно ли е за повече от 2-3чАса самО с други хора, т.е. свикнало ли е?
- "гледача" отговорен ли е по принцип или е малко развей прах, може ли да отреагирва адекватно в нови за него ситуации по принци?
Най - големия й дерт /на авторката/ е, че 11 месечното й бебе било момИче, а приятеля мЪж Satisfied ОМГ!
Авторке, не е коректно да пускаш тема и да не поясняваш конкретната ситуация, защото има много акОта и отговора зависи от тях. Според мен акО бебето не е ревливо, гледал го някой друг до сега /т.е. няма на бебето да му е за първи път да те няма/ и приятеля би се спавил с гледането му - е ок да го гледа, ама акО бебето ревва в момента, в който не те вижда и приятеля ви е гледал бебе само в присъствие на родителите за гуш и боц - тогава не.

# 217
Тъкмо бях отбила сина си и ни поканиха на сватба. Толкова бях щастлива, че няма накъде! Най-накрая малко свобода и купон за мен.
Да, ама не баш. Майка ми, на която го бях поверила ми звъня няколко пъти, че много плаче и не може да го нахрани, като хората. Наложи се да взема такси и да се прибера, за да го нахраня и приспя и после се върнах на сватбата. Държа да отбележа, че майка ми е опитна с децата, със сина ми също и не е мрънкало. Е, да, ама бебето като не спира да плаче и не иска да се храни, какво? От ресторанта до вкъщи са по-малко от 10 км., а тук говорим за 300 км. И да речем, че човекът нито е насилник, нито педофил, ако не може да овладее ситуацията, какво правите?

Това хич не го разбирам - да се обаждам 100 пъти на щерката, която е на сватба, защото не мога да се справя с детето.
Не сте изпадала в такава ситуация, предполагам. А ако изпаднете, просто не го правете щом не го разбирате.

П.п. Афродита, последният педофил, за когото сте чела в медиите е умрял през 14-и век и оттогава други няма, така ли? Подигравателният ви тон и това "ОЛЕЛЕМАЙКО" - не знам, явно е модерно, са много детински.

Последна редакция: сб, 01 юни 2019, 16:10 от Tess d`Urberville

# 218
  • София
Tess d`Urberville Не съм казала, че няма педофили в днешно време, но да се правят такива изводи за 1 човек, само защото бил мъж, пък бебето било момиче е нелепо и да, за мен това е мислене от 14-ти век, след като няма други доводи. А и ако приятеля беше такъв, предполагам мъжа на авторката щеше "да го е надушил" и нямаше да иска да си остави дъщерята на него.

# 219
Бих оставила бебето на приятел/ка без никакъв проблем. Два дни е кратко време - има начини и за видеовръзка, има и телефони....
Оставяла съм детето на дни на баща му - той също нямаше опит в гледането на деца. На 9 месеца сме я оставяли за един месец на баба й - ние бяхме на екскурзия. Изобщо смятам, че родителите също трябва да разпускат малко и да се забавляват без детето. Цял живот ще го имат това дете, а младостта си заминава бързо. Както и сватбите не са всеки ден.
Тук наистина видях какво значи майка-орлица - не се отделят от детето  с години  и все се жертват за нещо. Това накрая води до сломени и огорчени жени на средна възраст, минали покрай живота, но нищо не разбрали от него.
Аз самата съм гледала за един ден бебе на месец - бях на 21 години и хабер си нямах от нищо. Ами като видях зора се обадих по телефона - не знаех как точно да го оригна.

Последна редакция: сб, 01 юни 2019, 18:24 от Кристална топка

# 220
Тя моята младост мина преди бебето. Thinking Сигурно затова не чувствам, че пропускам нещо.

# 221
Така е - друго е да родиш на 24 г., друго е на 34 г. - разлика от небето до земята. Аз родих на 33 , ама никога не съм се отказвала от разни удоволствия заради детето. Помня, че имахме сгъваемо детско легло и ходехме къде ли не - мятахме леглото в колата и пей сърце. Баби сме нямали да ни помагат - бяха далече.

# 222
Tess d`Urberville Не съм казала, че няма педофили в днешно време, но да се правят такива изводи за 1 човек, само защото бил мъж, пък бебето било момиче е нелепо и да, за мен това е мислене от 14-ти век, след като няма други доводи. А и ако приятеля беше такъв, предполагам мъжа на авторката щеше "да го е надушил" и нямаше да иска да си остави дъщерята на него.
Там е работата, че ако родителите надушваха педофилите сред познатите си, нямаше да съществуват хиляди злощастни инциденти с дечица.
Никой не може да каже естествено, че този младеж е такъв, но наред с неопитността му, това е едно предположение в подкрепа на "не, няма да си оставя бебето".

# 223
Абе, на чужди деца и 100 а-а-а... ъ-ъ-ъ... тояги са малко.

# 224
  • София
С толково малко дете удоволствията спокойно могат да почакат. Разбирам сватбата да е в същия град, да го оставя. Но при това положение няма да умра, ако не отида на някаква си сватба. Всеки с приоритетите си.

Общи условия

Активация на акаунт