Бихте ли оставили 11 месечно бебе на приятел?

• 18 443
  • 576
  •   1
Отговори
# 255
  • Paris, France
Не бих оставила 11 месечно бебе за толкова дълъг период за да ида на сватба. Ако се наложи бих го оставила на приятел. Имах приятел, който на 24г редовно гледаше дечурята на леля си за цял уикенд и ги гледаше добре. Аз така собствените си деца не бих могла да гледам. До човек е. Това, ще някой е родител не означава, че може да гледа добре чуждо дете или собственото си.

У нас редовно идват на пижама парти момичета, чиито родители ме познавам и не са се и по телефона обадили, но когато децата бяха малки държах да познавам родителите..

Тонка, това, че даден човек е ерудиран и възпитан ме означава, че не може да е педофил. Много педофили са женени, с кариера и добро образование

# 256
  • София
Невена, обсъждаше се по-назад пижамено парти в познато семейство. При сам баща, и то непознат за семейството ни, не бих си пуснала детето.
Мъжът ми обаче има приятел ерген, при който без колебания бих оставила дъщеря ми, ако се наложи.

# 257
  • София
У нас редовно събирам по 2-3 момичета за гости с преспиване, голяма веселба пада. Дъщеря ми също ходи в съответните семейства за уикенда - взимат я събота, връщат ни я в неделя. Хората са ни много близки, познаваме се от години и нямам притеснения, нито те от нас. Децата са на по 7-8-9.

# 258
Не е зле някои хора да се замислят какви приятели имат, щом не могат да им поверят децата си. Не се ли предполага, че тези, които наричате приятели, са ви доверени и проверени хора? Ами ако повода не е сватба, а търчане по болници например? Ако няма налични баби, с вас ли ще влачите бебето?

# 259
  • София
Именно, нямам приятели, на които не бих си оставила детето. Че даже го и пращам при семейство, което не познавам добре. Просто те са родители на най-добрата приятелка на дъщеря ми от класа й.
Но изначално темата е за 11 месечно бебе все пак. И някаква  сватба. И мъж, без никакъв опит в гледане на бебета.

# 260
Аз лично, не очаквам от приятелите си да ми гледат децата, по никакъв повод. За крайни и неприятни ситуации, човек действа, без да се замисля, поради остра нужда. Въпросът ти е излишен.

# 261
Ами може би този приятел на мъжа на авторката е абсолютно сигурен и доверен човек, който на всичкото отгоре е и много грижовен. Ние откъде да знаем, авторката изчезна, а темата се разми.

# 262
  • Paris, France
Не е зле някои хора да се замислят какви приятели имат, щом не могат да им поверят децата си. Не се ли предполага, че тези, които наричате приятели, са ви доверени и проверени хора? Ами ако повода не е сватба, а търчане по болници например? Ако няма налични баби, с вас ли ще влачите бебето?

Много си обичам приятелите, имам им безрезервно доверие, но мога да оставя 11 месечно бебе за два дена само на ........ кърмачка, по простата причина че повечето 11 месечни все още сучат. Синът ми съм го оставяла за 1 ден, около 7 часа, на най-добрата ми приятелка и майка и, докато събирахме последния багаж преди да се преместим, но 2 дена и тя нямаше да го изтърпи. Това беше събота и неделя, с майка на гости и дъщеря у баща си. Ако беше сама с дъщеря си нямаше да може да помогне.

И двете си деца съм ги влачила по болници с мене когато мъжът ми не си беше в къщи. Баби наблизо нямах. Когато родих дъщеря ми синът ни отиде и съседка и спа там, но синът и му е връстник и често си ходеха по къщите. Не е ревал за нас, но е преседял 3 часа без нас и са си легнали, а на сутринта татко му го е взел. На следващата вечер приятелчето му дошло да спи у нас и за тях се грижил мъжа ми. Не са умрели от глад или друго.

На разбирам проблема с баща вместо майка. Тук децата на разведени живеят една седмица у единия и една у другия. Понякога даже не знам у майката ли са или у бащата. Приятелка на дъщеря ми има собствена стая в жилището на баща си, но не и у майка си. Пижама партитата ги прави у баща си.

# 263
Ами може би този приятел на мъжа на авторката е абсолютно сигурен и доверен човек, който на всичкото отгоре е и много грижовен.

Именно. Всеки си прави догадки и предположения на база личните си страхове /обсесии.

# 264
Да бе, обсесии, хехе

# 265
  • Варна
Много я обичам мантрата "ама с какви хора общувате". Тъпо та дрънка, без извинение. Това ми напомня за темата с изневярата, където удивителен брой потребителки едва ли не заложиха главите си, че мъжете им не изневеряват и не биха. Хора, в какъв свят живеете, че на 100% залагате за неща у друг човек, които са толкова лични и интимни, че и самият той понякога не е наясно с тях?!? И двете теми визирам.

НЕ бих си поверила бебето в тази ситуация на ерген мъж, който сам изявява мераци да го гледа за цели два дни. Няма значение дали детето е момче или момиче. Не бих и край. Веднага ми светва лампата за педофилия, особено както се знае, че много голяма част от педофилите се добират до децата чрез родителите им точно на базата на близки отношения. Хич не ми пука дали ще е обиден този или колко е близък, ако ще да сме расли от детската градина заедно. Ситуацията за мен смърди. Сватбата не ми е по-важна от детето, няма значение колко съм умряла за социален живот. Моята философия е да си вържа гащите за това, което зависи от мен. За това, което не зависи, ще ми трепери душичката, но няма как.

Тук тези, които коментират за преспиване у приятели, моля имайте предвид, че говорим за бебе под годинка. Вашите деца са по-големи, не остават сами, а и могат да си кажат, ако има нещо. Съжалявам, за мен този мераклия за бавачка е подозрителен.

# 266
Цял живот ще го имат това дете, а младостта си заминава бързо. ...
Това е най-тъпото нещо, което съм чела във форума откакто го посещавам! Rolling Eyes

Ползвайте презервативи, хора! Също така има спирали, противозачатъчни хапчета и дори вазектомии... Размножаването въобще не е задължително!
Какво сте ги народили тези деца? Само да пречат на младостта? Човек на една сватба не може да отиде и да се напие като хората... Rolling Eyes

# 267
Ее, чак педофил... 11-месечните бебета рядко попадат в обсега на педофилите. Чувала съм за такива неща, но тия хора са си психопати и си личи. Винаги си личи нездравият интерес към дете. Само трябват очи, за да се види. Което не значи параноя и не всеки, който предлага да ти гледа детето е педофил.
На мен притеснението ми за ергена е, че ако не е гледал никога бебе - не мисля, че е подходящо да се оставя при него. Колкото и да е грижовен попринцип.

# 268
  • Варна
Аз не мисля, че винаги си личи. Даже в много от случите, не. Множество педофили се крият с години и си кютат необезпокоявани. Точно от това е обусловена и моята убеденост, че не бих го направила И поради тази причина, освен всички останали. Всеки знае себе си. Някои биха приели офертата, някои не. Аз съм от вторите.

# 269
Много я обичам мантрата "ама с какви хора общувате". Тъпо та дрънка, без извинение.
Скрит текст:
Това ми напомня за темата с изневярата, където удивителен брой потребителки едва ли не заложиха главите си, че мъжете им не изневеряват и не биха. Хора, в какъв свят живеете, че на 100% залагате за неща у друг човек, които са толкова лични и интимни, че и самият той понякога не е наясно с тях?!? И двете теми визирам.

НЕ бих си поверила бебето в тази ситуация на ерген мъж, който сам изявява мераци да го гледа за цели два дни. Няма значение дали детето е момче или момиче. Не бих и край. Веднага ми светва лампата за педофилия, особено както се знае, че много голяма част от педофилите се добират до децата чрез родителите им точно на базата на близки отношения. Хич не ми пука дали ще е обиден този или колко е близък, ако ще да сме расли от детската градина заедно. Ситуацията за мен смърди. Сватбата не ми е по-важна от детето, няма значение колко съм умряла за социален живот. Моята философия е да си вържа гащите за това, което зависи от мен. За това, което не зависи, ще ми трепери душичката, но няма как.

Тук тези, които коментират за преспиване у приятели, моля имайте предвид, че говорим за бебе под годинка. Вашите деца са по-големи, не остават сами, а и могат да си кажат, ако има нещо. Съжалявам, за мен този мераклия за бавачка е подозрителен.
Значи, един човек може да ти е прЕятел за иху-аху и купони, няма значение дали е хомо, би, хетеро...Обаче, иначе му нямаш грам доверие.
И не, това хич не е обсесия.  Smiley
За мен такъв човек НЕ Е приятел, особено семеен.Просто познат, с когото стават хубави купони да речем.
В думи като "приятел/приятелство", аз лично влагам много, много повече.И ако нямам доверие, че един човек може да ми е ВИНАГИ подкрепа, когато се наложи, той просто НЕ ми е приятел.
Сега, ако някой е заобиколен от тълпи "приятели", които стават само за купонясване, но иначе и грам доверие им нямате, ами, о.к., това си е все "среда на живот".Личен избор, всеки има правото на такъв.   Smiley

Общи условия

Активация на акаунт