Бихте ли оставили 11 месечно бебе на приятел?

• 18 509
  • 576
  •   1
Отговори
# 465
Хубаво е и да ги възпитаваш, а не да казваш гордо - ох, моят колко е луд.

# 466
  • София
Невинаги е казано с гордост. Но понякога какво - да си посипеш главата с пепел ли, тук само това чакат.  Grinning
А когато видиш как ти възпитаваш и налагаш ограничения, а други са оставили детенце да се развива - трябва да имаш доста силна воля и принципи.

# 467
По повод изкоментираното от вчера - да, чудесно е да отидеш на кафенце, фризьор и т.н. за по час отвреме навреме, дори и когато имаш бебе. Чудесното в случая обаче е бащата да СИ гледа собственото дете през това време. Че и когато си на сватба, докато ти си направиш лафчето със собствените приятелки от сватбата, да погледа той, а после, докато той си прави лафчето със собствените си приятели от сватбата, да погледаш ти собственото СИ дете. Защото сте го искали, като сте го раждали, то става - иди ми-дойди ми тази работа. Все пак в 21 век има избор и да не се ражда, ако някой не желае. Варианти бол. При двама живи и здрави, млади и прави родители ... не знам, не знам.

# 468
Невинаги е казано с гордост. Но понякога какво - да си посипеш главата с пепел ли, тук само това чакат.  Grinning
А когато видиш как ти възпитаваш и налагаш ограничения, а други са оставили детенце да се развива - трябва да имаш доста силна воля и принципи.

Има надпис - не чукайте на клетките, детето се скъса да чука, майка му седи и го гледа любовно. Казах на висок глас , майката се хвърли да ме обвинява  защо не съм казала на нея, а на детето.

# 469
  • София
Дърпаш дявола за опашката, ей  Joy

# 470
На ясла и градина съм пуснала по финансови съображения. Първият път БНД си би камшика и не се обади 2 -3 години. Вторият път предпочетох да си избера партньор, отколкото крачещо портмоне, и този партньор happened to be в невъзможност да издържа трима души + сина ми от предишния брак, та детето падна жертва на 2 години. Нищо му няма, на 6 е готово за училище. Но аз не съм от крайните, нито от тези, които са против яслите.
Така де, понеже подхванахте и яслите, да се обясня и аз.

# 471
Хубаво да си гледат невъзпитаните отрочета, но и аз бях с дете - как да му обясня.

# 472
Моите двамата са в двете крайности. Синът ми не отбира от дума, т.е. отбира, ама адски трудно и с невероятно много усилия, малката скърби за всяка допусната от себе си грешка, перфекционист е явно. Та .. не знам за възпитанието, не знам, с огромни резерви съм вече. Все едно различни биологични видове отглеждам.
Наистина - във възрастта 0-6 г. едното е живяло само и с мен и е било 'скачено' за мен по принуда /както и фактора, че беше виждал баща си около 5 пъти за тези години/, второто пък живее с мен, баща си и брат си и гостува понякога на баба си - съвсем различно житие и битие е. По един и същи начин подхождам към тях, т.е. това, което правя съзнателно и целенасочено като възпитание. Обаче има и други хора, децата не се моделират само от майката. Наличието или отсъствието на другите, както и действията, които те извършват, са от голямо значение.

# 473
Хубаво да си гледат невъзпитаните отрочета, но и аз бях с дете - как да му обясня.

С личен пример може и без подробни обяснения.

# 474
Прескачаш я като инстанция, затова се е озъбила. Нали народомислието е - ама как така ще казва тя на моите деца ...
Как да му обясня - ми е проблем и на мен понякога, особено сега в копираческата възраст. Миналата седмица на един пясъчник две кокони седят до децата и си лафят с кафенца, а отрочетата се посипват по главите с кофи. Поглеждат и се обръщат, ще изтърват лафа, забележки няма. Пък и какво от това, после ще ги изкъпем и готово. Моята естествено - щом децата, я и аз. Пф, лошо ми става, после ходи се обяснявай отново до посиняване.

# 475
Дъщеря ми е пример за възпитано дете още от съвсем малка. В нейния клас и в групата от дг беше пълно с палави и непослушни деца. Не е взимала пример от тях. Не е нито моя, нито твоя работа да възпитаваме чуждите деца.

# 476
Казах го на висок глас, точно тя да чуе.

# 477
  • София
В реала съм забелязала, че тия, които най-много тръбят колко са им примерни и възпитани децата, идея си нямат какви гаменчета са въпросните деца когато са извън родителския обсег. Чак ме е напушвало смях докато съм наблюдавала разминаването между какво си мисли мама за принца/принцесата, и какво в действителност представлява въпросната кралска особа когато мама не е наоколо.

Моята е буйна - казвам го като факт. Работим по въпроса и толкоз. Аз съм била два пъти по-буйна, а мъжът ми - луд за три села на тази възраст. Тя е по-добре от нас, та имам надежда, че един ден, ако имаме внуци, ще са кротки като зайци.

# 478
Синът ни гони с голям успех, малката обаче е душичка.

# 479
В такъв случай казвам на моето дете, че така не е възпитано да се прави и това, че някое друго дете е невъзпитано, не значи, че той трябва да му подражава. Понякога дори го казвам, така че майката на другото дете да ме чуе.... Twisted Evil
Не се занимавам да правя забележки на чужди деца, нито да ги превъзпитавам. Само веднъж едно момиче наричаше детето ми с някаква простотия /не обида, ами му изкривяваше името/ и я попитах защо го нарича така, тъй като той не се казва по този начин. Нямаше голям ефект. Тогава му казах на моя, ако тя го нарече по този начин и той да я нарича така, защото явно на нея това ѝ харесва. Подейства....

Общи условия

Активация на акаунт