Бихте ли оставили 11 месечно бебе на приятел?

• 18 507
  • 576
  •   1
Отговори
# 480
Надеждата умира последна, Таис. Аз и мъжа ми сме били много кротки деца. Мене срециално където ме сложиш, там ме заварваш дори след часове. Сега се питаме и двамата - кой ни наказа?
Абсолютно съм ок с това някой да направи забележка на детето ми, защото преди това съм направила аз такава около 100 пъти, ама кой ли ме слуша. Обикновено обаче реакциите са точно обратните - е, стига бе, майче, то е дете, нормално е, и ти си била такава.
"Обаче има и други хора, децата не се моделират само от майката. Наличието или отсъствието на другите, както и действията, които те извършват, са от голямо значение."
Съгласна съм с това. Вечер, когато мъжът ми се прибере става лиготия до шия - неузнаваема, но знае че там номера минава.

# 481
Скрит текст:
Хубаво да си гледат невъзпитаните отрочета, но и аз бях с дете - как да му обясня.
Прескачаш я като инстанция, затова се е озъбила. Нали народомислието е - ама как така ще казва тя на моите деца ...
Как да му обясня - ми е проблем и на мен понякога, особено сега в копираческата възраст.
Миналата седмица на един пясъчник две кокони седят до децата и си лафят с кафенца, а отрочетата се посипват по главите с кофи. Поглеждат и се обръщат, ще изтърват лафа, забележки няма. Пък и какво от това, после ще ги изкъпем и готово.
Скрит текст:
Моята естествено - щом децата, я и аз. Пф, лошо ми става, после ходи се обяснявай отново до посиняване.
А защо това Е проблем?
Моите изведени ли са да играят, значи имат цялото право на света да се превръщат в прасенца.   Smiley 
Изключително странно ми е било да гледам натъкмени като за бал дечица, пък заведени на детската площадка и някак, майката се чувства едва ли не длъжна на всяка секунда да крещи :"Не пипай там, мръсно е!/Не скачай, ще се изцапаш!НЕ на люлките, не виждаш ли какви са, каква ще стане роклята ти!" и т.н. до безкрай.
Ами, извела съм го това дете да се наиграе и надивее, не да седи като бастун, сакън да не изцапа новата дрешка.

# 482
Ако иска и обувките да си пълни с пясък все ми е тая, да, за това е там - да играе. Ноо да си посипва по главата, очите и да го яде - категорично не.

# 483
  • София
Пясъкът, който може да попадне в очите и устата, не е съвсем ОК. Или да хвърлят И по други деца.

# 484
Аз пък не знаех, че да си гледаш детето е да си майка орлица.
Не, това
Цитат
.........нямаше сила, която да ме откъсне от бебето ми.
е майка-орлица.    Smiley

Цял живот работих, късно родих и всеки момент ми беше ценен с бебето. Почти сама съм я отгледала за тези 5 години. Имам предвид - съвсем сама. Да си съвсем сам означава, че цялата отговорност е само и единствено твоя лична.
Не знам каква орлица съм, но тя е много по-оправна и самостоятелна от много свои връстници, което вече ми е едно голямо облекчение Simple Smile

ПП: в какви времена живеем вече - да споделиш нещо толкова естествено като привързаност към своето бебе, и да решат че не си в ред.

Последна редакция: ср, 05 юни 2019, 14:08 от Nephrite

# 485
  • София
Последните постове ме присетиха за: ''Митко, мама, недей да удряш момиченцето до теб с кофичката по главата, че ще се изпотиш и ще настинеш.''

Култово.

# 486
  • София
Бърка се привързаност и неделимост.
Ако кажеш - не си падам по шумни веселби и излишно ще се притеснявам за детето - едва ли някой ще те разкритикува. Обаче да се принизява чуждата нагласа, защото не е твоята - не е добре. Ако ми се танцува цяла нощ веднъж в месеца - това не ме прави лоша майка в останалите 29 дни.

А аз да питам в какви времена живеем - да споделиш нещо толкова естествено като умора от гледане на дете, и да питат защо изобщо си решил да имаш деца.

Ценните моменти в живота ми невинаги са свързани с децата.

# 487
  • София
Правя забележки на моите деца, ако пречат.
От малки, гледам да не ги водя на места, на които предполлагам, че ще дивеят, ще им е скучно , ще пречат или ще бутнат цял рафт наредени чаши... ( примерно)

Поотраснаха де....., но все още ако ще е посещение в ресторант ще е с детски кът.... така да се каже
Не ми пречи, че съм пропуснала куп празненства през годините ... ... баби почти не идват да помагат..
Аз раждах късно децата, та съм се напътувала по света и съм се находила за 3 живота.... честно....

Баща им ходи тук - там сам.... Или аз сама... Или заедно всички, но за кратко и т.н.

Правя забележки и на чужди деца, ако виждам , че майката не реагира продължително време.... Любезно, с твърд тон, казвам на детето че да бие , удря, дърпа играчки не е добре.
Все някой трябва да му каже на това дете, явно майка му хабер си няма... Та затова... Но не им говоря  с лошо...
Повечето майки на такива деца не реагират изобщо.... "изумени са" явно ... Grinning

# 488
Почти сама съм я отгледала за тези 5 години. Имам предвид - съвсем сама. Да си съвсем сам означава, че цялата отговорност е само и единствено твоя лична.
Не знам каква орлица съм, но тя е много по-оправна и самостоятелна от много свои връстници, което вече ми е едно голямо облекчение Simple Smile
ПП: в какви времена живеем вече - да споделиш нещо толкова естествено като привързаност към своето бебе, и да решат че не си в ред.
И при мен е така, моят е доста самостоятелен, чак прекалено вече. Толкова дълго време сме били като залепени, че .. нямаме нужда вече, нито аз, нито той. На 13. Когато му е било времето, сме си взели дозата, на моменти чак не можем да се гледаме Wink Тука ме разкритикуваха - как така не съм знаела какво яде, какво незнамсищо, даже не знам кога са му класните и контролните в училище. Ми - голям е вече, негова си работа. Като беше време да захранвам, знаех какво яде и не ходех без него насам натам, сега обаче съм си фрий /за момента от него, след някоя и друга година и от госпожицата/ - време за ходене има, не свършва живота с порастването на децата.
Бе вие не сте ли виждали скандинавски/английски/немски бабички и дядовци туристи?

# 489
Виждали сме, но те какво общо имат с казуса на 11-месечното бебе?
Аз не се смятам за майка орлица, нито за залепена за децата си, но пък с кеф ги вземаме на всички пътувания с нас и сега, и когато бяха бебета.

# 490
Това, че има време да се ходи някъде без деца, животът не свършва с раждането /и гледането/ на първото.

# 491
Туристите са ясни, но съм виждала и много деца на чужденци. Факт е, че българите сме много изнервена и нетолерантна нация. Пречат ни нашите деца, пречат ни чуждите. Всяко действие е осъдително. Прекаленото вглеждане е лошо, обратното също. Само на нас ни прави впечатление и се възмущаваме от търкалящо се дете на летището, подивяло от чакане на закъсняващ полет.

# 492
Това, че има време да се ходи някъде без деца, животът не свършва с раждането /и гледането/ на първото.

Пардон, сега разбрах. За мен всяко време е време за пътуване, излизане и прочие, просто за различни такива.

# 493
Туристите са ясни, но съм виждала и много деца на чужденци. Факт е, че българите сме много изнервена и нетолерантна нация. Пречат ни нашите деца, пречат ни чуждите. Всяко действие е осъдително. Прекаленото вглеждане е лошо, обратното също. Само на нас ни прави впечатление и се възмущаваме от търкалящо се дете на летището, подивяло от чакане на закъсняващ полет.

Точно затова гледаме да избягваме такива полети.

# 494
  • София
Същите наблюдения имам и аз, силно впечатление ми прави. Сирената веднъж каза, че тук много не обичаме децата, все ни пречат, искаме да са като викторианските - да се виждат, но да не се чуват. Детемразци си падат сякаш българите, това й беше мисълта. Права е, донякъде поне.

Общи условия

Активация на акаунт