Велико Търново - 4

• 30 817
  • 297
  •   1
Отговори
# 270
И аз с въпрос....и то не от най-умните, но както и да е. Никога не съм осещавала Търново, следващата седмица ще ми е за пръв път. Какво е това нещо "Искра" - магазин ли, търговски център ли?! Да не се червя пред бакшишите, не заради друго.
По принцип се води търговски център, но е силно казано  Laughing. Има малко кафенце, и няколко щанда разположени на два етажа. Намира с  в сградата на бивше кино. Стоките са доста обикновени , а цените на повечето доста приемливи.
Ако те интересува нещо специално, сме на разположение  Simple Smile

Всъщност, просто трябва да стигна дотам заради благоверния, че там се нахожда в момента Cry , иначе ме интересува керамиката там.

Керамика ли? Че каква по-особена керамика има там, че точно ТАМ трябва да я търсиш? newsm78 В смисъл, че каквото има по другите магазини, такова е и там...
Да, всичко с изключение на сестра му.

Ааааха...така е по-разбираемо...защото керамиката наистина не е лоша, но се зачудих защо пък точно там?

# 271
nadiamm, айде първо пооправи малко предлозите на английски и тогава тръгни да даваш уроци. Не искам да обидя възрастта ти и нивото ти на английски, но First Certificate и даване на уроци звучи меко казано несериозно.Не ме разбирай погрешно, но наистина имаш още мноооого да учиш. Hug

# 272
  • Sofia
Здравей,
Сори но не съм видяла грешката си, но и без това всеки има право на мнение. Незнам какво му е несериозното на това ниво, но аз се гордея на за това че съм постигнала и че благодарение на този език успях и се надявам и в бъдеще да завързвам здрави приятелства из цял свят. И нали знаеш, не съдете за да не бъдете съдени! Не искам да те обидя.  Понякога просто човек прави грешка.

# 273
Не те съдя, поправям те. Нивото наистина е прекрасно за завързване на приятелства и за растеж нагоре и нагоре, но само добро ниво на владеене не те прави добър педагог и учител. Както и да е...нищо не ти пречи да пробваш. Успех.

# 274
  • tardis
Момичета, най-после успях да се добера до компютъра,
черпя ви и пак бягам:

1 годинка! Grinning

# 275
  • Sofia
ЧЕСТИТА ПЪРВА ГОДИНКА НА РОЖБАТА ТИ! Пожелавам на теб и на слънцето ти много радостни моменти и по-малко тревоги![/img]olor]  Grinning
Приятно празнуване

# 276
Честита ти рожденничка Гейлриел    bouquet

# 277
  • Велико Търново/Latitude: 43 ° 32 '47 "North - Longitude: 6 ° 56' 17" East
Относно немския език, да се включа и аз!!! Преподавател може да се намери в частните езикови школи. А какво им е на учителите в ЕГ   Thinking ? Има много кадърни сред тях /освен ако вече не са се пенсионирали/. Стига да са съгласни да дават частни уроци, мога да препоръчам имена.

# 278
  • София
Ааааха...така е по-разбираемо...защото керамиката наистина не е лоша, но се зачудих защо пък точно там?
Тъй...таа, като пристигна, където и да пристигна /че нали има 3 варианта, отде да знам къде точно ще спре автобуса/, нали няма да е твърде близо "Искра"-та за да хвана такси? Щот' тук ако не е на поне 2-3 км въобще не се наемат да те возят...а на мен ще ми е заа сефте ходенето в Търново

# 279
Гейлриел, честита ти рожденика, да ти е жива и здрава  bouquet
Тъй...таа, като пристигна, където и да пристигна /че нали има 3 варианта, отде да знам къде точно ще спре автобуса/, нали няма да е твърде близо "Искра"-та за да хвана такси? Щот' тук ако не е на поне 2-3 км въобще не се наемат да те возят...а на мен ще ми е заа сефте ходенето в Търново
Ами като не се знае къде ще те остави автобуса няма как да те упътим. Най добре питай като слезеш къде е търг. ц. Искра, ако искаш и направо в автобуса питай къде ще спира някой др. пътник и ако може от там направо да те ориентират. А за такситата не се притеснявай, то по принцип не вс. разстояния тук са големи, така че такситата возят и за 2-3км.
Ако спрете напр. на хотел "Етър", пресичаш през парка и си почти при Искра, но с питане няма да имаш проблем, вс. би трябвало да го знае къде е

Последна редакция: чт, 12 окт 2006, 20:26 от anni78

# 280
  • София
Ами като не се знае къде ще те остави автобуса няма как да те упътим. Най добре питай като слезеш къде е търг. ц. Искра, ако искаш и направо в автобуса питай къде ще спира някой др. пътник и ако може от там направо да те ориентират. А за такситата не се притеснявай, то по принцип не вс. разстояния тук са големи, така че такситата возят и за 2-3км.
Ако спрете напр. на хотел "Етър", пресичаш през парка и си почти при Искра, но с питане няма да имаш проблем, вс. би трябвало да го знае къде е

Много благодаря!
Но аз съм си талантлива в губенето, така че едно палцестискане не би било излишно....

Гейлриел, честито! Пожелавам ви всичко най-хубаво!

# 281
  • преди Варна/сега Горна Оряховица
  bouquetГейлриел да ти е жива и здрава дъщеричката  bouquetНе бях влизала от няколко дни и незнаех, че си имаш рожденичка HugДа расте  безгрижно и весело детенце и много да ви радва   bouquet

# 282
  • tardis
Благодаря ви за пожеланията, момичета  bouquet

Аз също много не влизам в темичката, защото от 1-ви се върнах на работа и ми е по-натоварено; понякога успявам да прочета тук-там по нещо, но не и да пиша... засега.

Лек ден от мен и хубав уикенд Flutter

# 283
  Момичета,знаете ли къде могат да се изкупят запазени дамски пуловери,панталони,блузи....- не ги нося,а правя и разчистване на гардероба от ненужните дрехи-не ми се хвърлят на боклука...Проверих в няколко магазина за втора употреба,но ми отказаха Confused

# 284
  • Велико Търново/Latitude: 43 ° 32 '47 "North - Longitude: 6 ° 56' 17" East
  Момичета,знаете ли къде могат да се изкупят запазени дамски пуловери,панталони,блузи....- не ги нося,а правя и разчистване на гардероба от ненужните дрехи-не ми се хвърлят на боклука...Проверих в няколко магазина за втора употреба,но ми отказаха Confused
Чрез ПРОДАВАЛНИК-а!

Общи условия

Активация на акаунт