Екстремна сънливост и умора

• 1 338
  • 20
  •   1
Отговори
Здравейте! Пиша тук от зор, защото вече не знам накъде да се обърна, а и личния не знае какво ме прави. Проблемът ми е такъв - вечер, като се прибера от работа ме налага такава екстремна умора, че заспивам на масата. Буквално - слагам глава на масата и съм аут! Преди време си мислех, че може да съм уморен от самата работа, но смених три работни места и на сегашната работа ми е много леко, а пак заспивам. Иначе през деня съм бодър. Доспива ми се само около два часа, но отминава. Вечер (около пет часа) - просто трябва да легна. Спя няколко часа, ставам и започвам да си върша домашните задължения, към десет ми се доспива, лягам и спя като къпан. Изследвани са ми (заради друго състояние): захар (нямам диабет), щитовидни (всичко наред), сънна апнея (изследване заради този проблем - и нямам сънна апнея). Личния ми предписа вит. Б12 (1мг) и Магнезий. Никакъв ефект. На своя глава си взех жен-шен, и той дава ефект - имам повече енергия през деня, но като се прибера у дома - ям и заспивам веднага. Та - моля насочете ме към специалист? Кой се занимава с такива проблеми? Знам, че не звучи като нищо особено, но аз имам работи за вършене и това ме спира много сериозно. Откъм здравословни проблеми имам вродено изменение на мотилността на стомаха, което кара храната да се протака много бързо от стомаха към тънките черва (и води до т.н. дъмпинг ефект) и мозъка ми е малко бушон, защото тренирах бокс около 13 години. Паметта ми е много лоша и трудно се мобилизирам да върша неща. Водя си дневник от около два месеца, за да установя някаква закономерност, но единственото, което откривам дотук, е че ми става така само по едно и също време (около 5 часа), след като ям. От утре ще опитам да не ям около това време, за да видя какво ще стане. А, да - през лятото този проблем беше много по-сериозен. Тогава имаше дни в които се прибирам, заспивам и се събуждам чак на следващата сутрин с алармата за работа. Моля ви, ако имате някаква идея, посъветвайте ме към какъв специалист да се обърна.

# 1
Кръвното как е?

# 2
Аз ги боря тези симптоми с Гинко Билоба. Изглежда като подобрява кръвоснабдяването в мозъка и намалява чувството за сънливост.
При мен никакви витамини не подействаха. Само Гинко. Използвам това на Допел Херц с Омега 3. 2-3 дни като пия сутрин и веднага се усеща резултат, чувствам се по-бодра и работоспособна.

# 3

Нормално по принцип, но не съм се сещал да го меря като ми се доспи. Ще го направя утре. Благодаря за идеята!

Благодаря и за идеята за Гинко билоба и омега-мастни. Ще опитам от утре. Имам гинко у дома.

# 4
Пробвай спирулина. Суперхрана за енергия и тонус. Има много витамини и минерали. Преди време я пиех сутрин и на обяд, за енергия и да не ми се доспива след обедната почивка.

# 5
Не яж в пет, а по-късно. Аз съм така на обяд, ако ям следва ужасна сънливост. Не е заради висока захар, ям нисковъглехидратен обяд - яйца. И при мен лятото беше по-зле ситуацията. Confused

# 6
Хемоглобинът как ти е? Изследвал ми си желязо и феритин?
Аз от няколко години съм с ниско желязо и феритин и като падне много под нормата, ставам труп. Спя до обяд, цял ден съм супер смазана, вечер ми е убито.
Чак като възстановя желязото ми просветва.

# 7
Хемоглобинът как ти е? Изследвал ми си желязо и феритин?
Аз от няколко години съм с ниско желязо и феритин и като падне много под нормата, ставам труп. Спя до обяд, цял ден съм супер смазана, вечер ми е убито.
Чак като възстановя желязото ми просветва.
Не съм го изследвал, защото личния като ме прегледа ми каза, че няма смисъл, защото не изглеждам като някой, който има вид на анемичен. (въпреки, че съм 1,82 и съм 62 кила) Може би няма да е зле да се провери.

# 8
И още нещо се сетих. Както върви една реклама по тв за сънливост след храна - виж как ти е инсулина. Може глюкозата да ти е добре, но инсулинът ако е в повече може да си с инсулинова резистентност.

# 9
  • Melmak
Как е витамин д? Възможно е да имаш дефицит.

# 10
Как е витамин д? Възможно е да имаш дефицит.
Няма шанс. Взимам всекидневно, защото е супер-полезен за всичко.

# 11
  • Melmak
А изследвате ли го? Какви дози приемате?

# 12
Пусни си пълни изследвания - кръв и урина. На мен когато ми е нисък хемоглобина се чувствам постоянно изморена - оправя леглото, а се чувствам все едно съм се борила с мечка

# 13
Чакай, чакай - не може да вземаш нон стоп витамин Д! Взема се 3 месеца в зимния период и в летния правиш всичко необходимо да си го набавяш от слънцето. Това никакъв витамин не е, а е парахормон. Ще си окотиш бъбреците с нонстоп вземане.

Относно сънливостта - ако заспиваш след нахранване то най-веротно имаш проблем с ИНСУЛИНА. Разбрахме, че ти е наред захарта, но инсулина е друго и макар да да са свързани /инсулина носи захарта на клетките/  то добрата захар не значи, че имаш добър инсулин. Изследване за инсулин, хома и гликиран хемоглобин - това ще покаже от там ли е проблема.
Как си с килата и имаш ли коремче?

Следва спад на кръвното след като се нахраниш - тъй като кръвта се изтегля към стомаха. Може да си помогнеш ако поне 15 минути ходиш, шеташ, седиш прав.

Начин на хранене, който води до сънливост - приема на бързи въглехидати води до сънливост. Вечеряй БЕЗ въглехидрати - яж месо, млечни, яйца и зеленчуци. Без сладко, хляб, въглехидтрати като ориз и картофи. и виж какси. Това обаче пак е свързано с инсулина Wink

Може да имаш мутаци в някой гени, които са причина за хронична умора и недостиг на енергия. Пие се МЕТИЛИРАНА фолиева киселина, МЕТИЛИРАн Б12, пие се определена дорма на витамин Б6. И други добавки. Изследвай си хомоцистеина.

Изследвай пълен панел за анемия и всичко за черния дроб.

# 14
Какъв ти е като цяло дневният режим - приблизителен час на ставане и лягане, както и какво и колко ядеш? Преди да дадеш бала пари за доктори и торба добавки, е хубаво да отхвърлиш хипотеза с лош сън и лошо хранене.

Общи условия

Активация на акаунт