Добавки за повишаване на енергията при силна умора

• 2 238
  • 72
  •   1
Отговори
Здравейте, извинявам се, ако темата не е в подходящия раздел. На 37г. съм. От няколко години страдам от хронична умора. Правила съм си изследвания,всичко ми е наред.
Вече ми е трудно да ставам сутрин от леглото. Непрекъснато съм изморена, а имам деца и ангажименти.
Моля, ако някой е имал подобен проблем и се е оправил, да ми сподели как. Има ли някакви подходящи енергизиращи средства, които да не вредят на здравето?

# 1
Не може всичко да е наред, вероятно не са правилните изследвания. Какви изследвания са правени? Пълен щитовиден профил, дефицити на желязо, вит.В12 и вит.Д, кр.захар, инсулин?

# 2
  • София
И според мен нещо изпускате. Не всичко в норма непременно означава, че всичко е наред.

# 3
Съгласна съм с mibobo. Даже мисля списъка може да е по-широк, понеже умората е симптом на много широк спектър от заболявания. Дори всичко да е наред с изследванията, има опция да се консултирате с психолог и да изключите депресията

# 4
Ковид карала ли си, може да имаш дълъг ковид както му викат...
И аз съм с хронична умора, при мен приемът на желязо и б-комплекс помага.

# 5
Намерете някой да ви помага с децата. Имате нужда от емоционално разтоварване от тях. Всяка майка обича децата си, но това не означава, че няма нужда и от глътка въздух от време на време. Излезте някъде без тях, правете неща, които Ви харесват, погрижете се за себе си.

# 6
Трябва да се открие причината. Не знам добавки дали биха помогнали, но ако имат ефект, ще е временен и само ще прикрият симптомите на истинския проблем.

Какви изследвания сте правили досега?
Пуснете резултатите тук, без личните данни.

# 7
Благодаря за отговорите. Аз съм в депресия от около 8-9 години, но не се намира правилният АД за мен. Пила съм какво ли не, била съм при много лекари. Вече съм приела, че няма да се оправя.
Не знам какво пропускам. Всичко съм изследвала за толкова години. Хормоните на ЩЗ са ок. Имам лека форма на ИР, но пия лекарство. Нивата на витамините ми са в норма, а когато не са, ги регулирам. И другите хормони са ми наред. Умората се засилва с времето. Едва ли е нещо страшно, за толкова години все трябваше да има проявление, ако е симптом на сериозно заболяване. Не е свързано с ковид, датира отпреди това.
Децата си ги гледаме сами с мъжа ми. Понякога майка ми се включва, ако има нещо належащо. Свекърите ми не желаят да се затормозяват и са ни го казали в прав текст. Пък и на мен ми е неспокойно дори когато синът ми е на училище, а дъщеря ми на градина. Искам да са ми пред очите.
Трябва ми нещо за енергия, защото ми е много трудно да изкарвам дните. Ясно ми е, че и депресията влияе до някаква степен, но като не мога да се оправя с нея, поне да намеря начин да контролирам умората.

# 8
Какви са стойностите на хормоните на щитовидната, витамин Д и Б12?

# 9
Депресията е почти невъзможна за лечение без чужда помощ. Обмислете варианта поне за онлайн срещи с психолог или, ако е необходимо, с психиатър

# 10
Трябва да си потърся последните изследвания, но всичко с щитовидната беше идеално. Пускам ТСХ, ФТ3, ФТ4,ТАТ и МАТ. Гледали са ме и на ехограф, че преди 2-3 години имаха съмнение за рак на млечните жлези, та се наложи да посетя и ендокринолог. На около 6м. си правя профилактични изследвания и пускам винаги хормони и на ЩЗ. До момента проблеми не е имало.
Само да вметна, че нямах никакъв рак и не бих казала, че тогава се притесних особено, така че не ми е повлияла психически тази евентуална диагноза. Само в началото леко се стреснах, но бързо го преодолях.
За депресията са ми били назначавани АД, но без особен ефект. Отдавна съм пропуснала момента с психолога, а и нямам желание да споделям, пък и не умея да се доверявам.
Вит. Д често ми пада, затова периодично приемам и го следя.

# 11
Щитовидни добре означава - ТСХ до 2-2,5 максимум, Т4 и Т3 над средата на границата!  В12 за да е добре също над средата на границата даже към горна граница.

# 12
Да, знам. Всичко ми е било винаги в норма. ТСХ ми е около или малко под 2. Б 12 ми е повече към горната граница. Аз не съм се самодиагностицирала, показвала съм резултатите на лекар.
Преди година се събудих една сутрин с пълна загуба на слух в едното ухо, страхотно бучене в главата и не помня още какво. Случи се след много напрегнат ден в работата ми. Отидох веднага на УНГ. Изписа ми капки и лекарства и се оправих. Така и не стана ясна причината. Каза, че всяка година има поне по трима-четирима такива пациента. Можело от стрес някакъв спазъм да е станал. Беше нещо, свързано със средното ухо, или да е следствие на прекарана инфекция. Като че ли след това умората още повече се засили. Питах нужен ли ми е ЯМР, каза, че не е.

# 13
Антидепресантът, който пиеш, има ли умора като страничен ефект в листовката?

# 14
В момента не пия АД, но с или без АД, умората си я има.
Била съм при много психиатри. Не могат да ми помогнат. Каквото и да ми изпишат, не действа. Имам психиатър, който понякога ми изписва зелени рецепти за бензодиазепини, понеже съм с повишена тревожност, но тях ги пия от дъжд на вятър, и само в краен случай.
Аз депресията съм я приела. И без друго колко още ще живея. Все някога всичко ще свърши. Да, влошава доста качеството на живот, но засега се търпи. С умората обаче не мога да се примиря. Имам деца за гледане, не мога да живея така.

Последна редакция: пн, 31 мар 2025, 18:03 от Forest rain

Общи условия

Активация на акаунт