Добавки за повишаване на енергията при силна умора

• 2 745
  • 72
  •   1
Отговори
# 45
Ама защо приемате, че както вие сте била отличничка и той трябва да е? Всеки има своята природа. До колкото виждам от неговите коментари, той е доста хитър и интелигентен. Това не мислите ли че е качество, което ще му помогне? Много често виждаме, че именно тези хора успяват. И още нещо - и да се притеснявате, съдбата не можете да му промените. Е, разбира се можете да му промените ежедневието, което да се отрази и на бъдещето. Сигурно е мнгоо трудно, ясно ми е. Но тези игрички за съжаление съсипват цели поколения. Идеята на коментара ми е следната: Променете това, което зависи от вас - по-малко игри, повече задължения вкъщи, примерно. За това, което не зависи от вас, не се тревожете. Така или иначе не можете да го промените.

Пиша това с най-голяма искреност и приятелство. Надявам се да успея дори и за малко да ви успокоя. Нека махнем света от плещите си заедно. Не е нужно да ни тежат товари, които не са за нас. Както е Бог, никой не е! Нека Той реши най-добре за всички ни! Усмихнете се!

# 46
Благодаря, petya. Не се обиждам ни най- малко. Даже все едно слушам една моя приятелка, която като го наблюдава точно това ми казва. Той е хитър и интелигентен, ще се оправи в живота. Постоянно ми го повтаря. Защо аз не го виждам като такъв, не знам. За дъщеря ми например притеснения нямам никакви. Аз такава фурия и такова оправно и адаптивно дете не съм и мечтала да имам. Навсякъде вирее. С всичко се оправя. Умът й е като бръснач.
Синът ми има двигателен проблем- с дясната ръка и десния крак. Нещата с ръката се подобряват, даже фината моторика вече върви напред, но той от бебе е на рехабилитация. Кракът, както си беше доста добре, се поизкриви в стъпалото от резкия растеж и след няколко години ще го оперираме в Турция. Може и заради това да го възприемам винаги в позицията на слабия, всичко правя вместо него. Но винаги в главата ми е да не го натоварвам. После си казвам, че трябва да престана, защото в живота няма да съм все до него. Като започна да го карам сам да се оправя, се чувствам виновна. Пълна каша ми е в главата по отношение на него.
Освен това и е с епилепсия (oвладяна), но пие лекарство всеки ден.
И за всичко съм виновна аз, защото се оказах с предразположеност към тромбофолия, и по време на бременноста е получил съдов инцидент в мозъка. С дъщеря ми взехме мерки и се роди здрава.

# 47
Ето това, че си виновна ти вече е глупост за мен. И това издава много защо ти си с депресия. Както казах, това е съдба, карма. Пък и на всичко си има решение. Епилепсията сте овладяли, крака ще се погрижите също. Странно, че доста наскоро говорих с една приятелка, която ми каза така: "не поддържам близки отношения с майка си, защото тя не ми позволява да порастна. Аз съм на 30, а цял живот се случва едно и също, говори и се грижи за мен като малко дете. Не ми дава да порастна!"

Моля те послушай ме и си вземи да четеш моята любима книга - https://vedabooks.bg/produkt/%D0%B1%D1%85%D0%B0%D0%B3%D0%B0%D0%B … 10ekaAq7WEALw_wcB

Благодарение на нея аз изчистих всички такива грешни концепции във възприятията ми. Прочети я, моля те. И повярвай ми, не си виновна за нищо, това са уроци за него и за вас, които ще ви научат на безценни истини и са важни колкото учението, та даже и повече!

# 48
Транскраниалната магнитна стимулация няма никакви странични ефекти - освен леко замайване след първата стимулация, което минава за минути.
За Пловдив знам, че я правят д-р Никола Марков, д-р Любка Илиева, мисля че и д-р Асен Бешков. А относно гаранцията, когато се касае за лечение е трудно да се даде на 100 процента, защото всичко е много субективно - на един човек му помага едно, на друг - друго. Но ТМС със сигурност няма да навреди и е един от алтернативните начини, когато хората не се повлияват от лекарствата. А също могат да се съчетаят и двете.

Nelly, казвали са ми за него, но и двамата психиатри, които ми го споменаха, споделиха, че пак не е гаранция. На този етап ме водят резистентна. Сега отново ми е назначен трицикличен АД. Пробвала съм три пъти с него. Първия път не издържах на страничните реакции. Не можех да вървя, прималяваше ми, само лежах. Тогава се наложи две седмици майка ми да идва вкъщи, за да гледа децата. Спрях го.
Втория път ми го назначиха, докато баща ми беше в кома и впоследствие почина. Тогава нищо не усетих, но аз като цяло не бях на себе си. Може и адреналинът да ме е държал. Пих го осем месеца. Възможно е да ми е помогнал в някаква степен да мина през онзи период, но за депресията нямаше ефект. Опитах сега отново да го започна и усетих същите симптоми, както първия път. Спрях го веднага. Наистина не мога да си позволя тези странични ефекти. Няма кой да поеме ангажиментите ми към децата. Предполагам, че тези ефекти ще отшумят в един момент, щом веднъж вече съм успяла да го пия, но няма как да чакам, пък и какъв е смисълът.
За първи път чувам за такава стимулация. Видях, че я правят и в Пловдив. Освен да попитам моята психиатърка. Да не стане само по- зле. Предпочитам нещо такова пред лекарства и всичките им странични ефекти.
Когато се излекува депресията, какво е усещането? Човек чувства ли пак същите емоции, както преди? Моите са страшно притъпени. Може ли да усети щастие, безгрижност, обич? Аз много обичам децата и майка ми, мъжът ми също, но дотам. Всичко ми е като в мъгла. Нямам никакви мечти. Нищо не ме впечатлява. Само тревожността е много силна, особено ако си втълпя нещо за децата.
https://nmgenomix.com/genomind-professional-pgx/
Това е тестът, нали? На теория звучи добре. Със сигурност на съм пила всички АД, включени в него, но и много от тях едва ли ще ги има в БГ. Не знам. Освен да го направя. Аз се бях примирила с депресията, исках само нещо за умората, но пък, ако мога да се излекувам от нея, ще е хубаво.
Ей сега се чух с майка ми. Казва, че преди години някакви импулси в мозъка са й пускали след смъртта на баща й, защото била с тежки паник атаки. Сигурно не е било същото, но при много хора помагало. Тя е пиела и успокоителни тогава. В депресия съм от 9 години и сега се сети да ми каже, че има такова нещо, защото реших да се посъветвам с нея.

Последна редакция: пн, 07 апр 2025, 12:19 от Nelyyy

# 49
Да, аз погледнах. Благодаря. На това ще се подложа. Мъжът ми ме кара да правя теста. Но аз съм много скептична. Ще опитам първо със стимулацията. Снощи много четох. Обнадеждена съм. Ако не стане, ще направя теста.
Моята депресия не се приема насериозно, защото е тиха за околните. Всичко е вътре в мен. Същото е и с умората.

# 50
  • София за сега
Nelly, казвали са ми за него, но и двамата психиатри, които ми го споменаха, споделиха, че пак не е гаранция. На този етап ме водят резистентна. Сега отново ми е назначен трицикличен АД. Пробвала съм три пъти с него. Първия път не издържах на страничните реакции. Не можех да вървя, прималяваше ми, само лежах. Тогава се наложи две седмици майка ми да идва вкъщи, за да гледа децата. Спрях го.
Втория път ми го назначиха, докато баща ми беше в кома и впоследствие почина. Тогава нищо не усетих, но аз като цяло не бях на себе си. Може и адреналинът да ме е държал. Пих го осем месеца. Възможно е да ми е помогнал в някаква степен да мина през онзи период, но за депресията нямаше ефект. Опитах сега отново да го започна и усетих същите симптоми, както първия път. Спрях го веднага. Наистина не мога да си позволя тези странични ефекти. Няма кой да поеме ангажиментите ми към децата. Предполагам, че тези ефекти ще отшумят в един момент, щом веднъж вече съм успяла да го пия, но няма как да чакам, пък и какъв е смисълът.
За първи път чувам за такава стимулация. Видях, че я правят и в Пловдив. Освен да попитам моята психиатърка. Да не стане само по- зле. Предпочитам нещо такова пред лекарства и всичките им странични ефекти.
Когато се излекува депресията, какво е усещането? Човек чувства ли пак същите емоции, както преди? Моите са страшно притъпени. Може ли да усети щастие, безгрижност, обич? Аз много обичам децата и майка ми, мъжът ми също, но дотам. Всичко ми е като в мъгла. Нямам никакви мечти. Нищо не ме впечатлява. Само тревожността е много силна, особено ако си втълпя нещо за децата.
https://nmgenomix.com/genomind-professional-pgx/
Това е тестът, нали? На теория звучи добре. Със сигурност на съм пила всички АД, включени в него, но и много от тях едва ли ще ги има в БГ. Не знам. Освен да го направя. Аз се бях примирила с депресията, исках само нещо за умората, но пък, ако мога да се излекувам от нея, ще е хубаво.
Ей сега се чух с майка ми. Казва, че преди години някакви импулси в мозъка са й пускали след смъртта на баща й, защото била с тежки паник атаки. Сигурно не е било същото, но при много хора помагало. Тя е пиела и успокоителни тогава. В депресия съм от 9 години и сега се сети да ми каже, че има такова нещо, защото реших да се посъветвам с нея.
Знам, че звучи страшно, но и електрошокове се правят още, но това, което са Ви предложили звучи по-щадящо. Аз съм горе-долу в същото положение като Вас. Чат пат ми ги уцелва антидепресантите,  но общо взето  само с Кс@накс се чувствам добре. Той пък не може да се пие постоянно изваждат ми го и се почва въртенето на АД тата. Психиатърката ми е в София и е добра. Ако Ви трябва номер за консултация ми пишете на лични. И стискам палци. Трябва да си разрешите проблема с депресията и умората ще изчезне.

# 51
Ще съм благодарна за координати. Благодаря за отговора.
Все пак отново ще си направя изследвания. Утре ще се обадя за час при ендоктинолог. Да видим какво ще излезе.
Дано и Вашето състояние се подобри. А вие за такъв тест относно най- подходящия АД мислила ли сте?

# 52
  • София за сега
Ще съм благодарна за координати. Благодаря за отговора.
Все пак отново ще си направя изследвания. Утре ще се обадя за час при ендоктинолог. Да видим какво ще излезе.
Дано и Вашето състояние се подобри. А вие за такъв тест относно най- подходящия АД мислила ли сте?
За съжаление теста не мога да си го позволя. При мен се действа по стандартния метод: проба-грешка

# 53
Аз запазих час за ендокринолог. Утре сутрин съм при нея. Нарочно го запазих ранен, за да направя веднага изследванията, които ще ми назначи.
Много исках при друг специалист, но за жалост, първият му свободен час е след три месеца.
Като капак, цикълът ми закъснява вече три седмици, а по принцип е редовен. Нарочно не го предизвиквам, защото мисля да посетя и гинеколог, да ме прегледа и евентуално да ми назначи още хормонални изследвания. Аз преди половин година бях на профиллактичен преглед, пуснах МБ и цитонамазка. Всичко беше наред. Тогава бях слаба.
Сега искам да видя какво се бъгна, че се освиних така.  
Паралелно ще отида на психиатър и ще обсъдим вариантите за тест или онази стимулация. Хич не искам да пия антидепресанти, много съм скептична вече, след като не видях ефект за толкова години. Но да видим.
Благодаря, че ме мотивирахте, бях се отказала вече да търся причини.
Ще споделя какво е станало. Може пък на някой да му е от полза.

Здравейте, допълвам си мнението. Днес бях при ендокринолог. Прегледа ми ЩЗ на ехограф и всичко е наред. Като разбра за депресията каза, че умората вероятно е от нея. Пусна ми изследвания. Направих ги и излязоха резултатите. Прикачам ги, за да ги видите. Остава кортизол да изследвам, но за него се събира 24 часа урина, така че нямаше как да го пусна днес. С витамин Д и Б12 нещата са много зле. Другото ми изглежда добре. Утре съм пак при лекарката, за да коментираме резултатите.

Последна редакция: ср, 16 апр 2025, 19:14 от Forest rain

# 54
То при такива ниски резултати всеки ще получи умора и депресия. Ниско Б12 предизвиква депресия, а ниско ДЗ предизвиква умора! И не само. След прием 2-4 месеца на подходящите добавки и дози би трябвало да се подобрят симптомите. При такива ниски стойности на Д се учудвам че въобще може да станете от леглото.
Как изкоментира лекарката резултатите?

# 55
Много е нисък вит.Д! И В12 също, но аз съм била със 118, без умора и въобще някакви оплаквания. Обаче Д е страшно нисък. За В12 е препоръчително наваксване с инжекции, за по-бързо. Ще подейства още при няколко поставяния.
Също хубав магнезий, поне 400 мг, за нервната система Влияе на енергията и настроението.
Успех!

# 56
Лекарката каза, че в цялата си практика не е виждала толкова ниски нива на вит.Д. Но дори когато са ми били в норма и двата витамина, като Б12 даже е надвишавал горната граница, пак съм била уморена. Действително напоследък се чувствам сякаш се придвижвам в мед. При всяко движение усещам, че трябва да преодолявам съпротивление. Ако се мобилизирам, се справям и с по- сериозна физическа активност, но това важи за единични случаи.
От другата седмица обаче тръгвам на фитнес поне 3 пъти седмично с инструктор, понеже явно съм мазохист. Но искам да опитам. Само че според лекарката не дефицитите, а депресията е причина за умората ми.
Започнах отново магнезий, фолат, Омега 3 и други неща. Аз никога не пия комбинирани витамини. Купувам всеки поотделно, съобразно моите нужди и дефицити.
Питах за инжекции, но тя смята, че не е нужно. Аз също искам инжекции, за да стане по- бързо.
Вит. Д каза, че се възстановява бавно. Поне 6 месеца ще са ми нужни и пак не се знае.

# 57
Витамин Д при тези нива ще се навакса много бавно. Какво пиеш?
За депресията. Ами то е така, но нали не пиеш АД, как се контролира в този случай?

# 58
Преди години моето Д беше около 17-20. Не си спомням точно. Лекар ми лаза че  симптомите са от това. Изписа 10,000 iU на ден за 2 седмици, после 5,000 за месец на ден, и след това 2,,000 IU на ден за постоянно. В началото ти трябва ударна висока доза, 2,000 нищо няма да променят при такъв тежък дефицит. Промяната усетих до 2-3 седмици. И аз като теб имах усещане че се движа в мед, мускулна слабост, болки в мускулите, които си мислех че са в костите. Невропатия, изтръпване в краката, умора. Всичко това и други разни симтоми изчезнаха бързо с приема на тези количества д3, мисля че до месец-месец и половина. И отне поне 6 месеца да стигна ниво 30-50 не помня точно. Но оптималното ниво било 50 или повече.
Аз не бих вярвала на лекар, че умората била от нещо друго при положение че резултатите от кръвен тест са такива. Дори частично да е от депресия, по-голямата част трябва да е от дефицита. И на мен ми обясняваха че невропатията не била от това, но баш от това се оказа.

# 59
Лекарката каза, че в цялата си практика не е виждала толкова ниски нива на вит.Д..........

Лекарката ти колко практика има не знам, но аз съм виждала ниски нива и то не веднъж. Аз бях с резултат 6,2, майка ми беше с 8.  Така, че наваксват се нивата спокойно, да малко по-бавно става. Аз за 3 месеца съм влизала в границата, е после трябва да се вдигне още да се отиде поне в средата й. 
Просто ти трябват стабилни дози, добре комбинирани с вит.К2 и магнезий.

Относно фитнеса ти, няма лошо но в предвид сега, че чисто от витаминните дефицити нямаш енергия не знам как ще ти се отрази.

Общи условия

Активация на акаунт