Добавки за повишаване на енергията при силна умора

• 2 877
  • 72
  •   1
Отговори
# 60
Пия вит. Д на Natural factors по 2000, т.е. 2 хапчета на ден.
За депресията нищо не могат да направят. Отказала съм се от АД. Нищо не помага. Тя ме посъветва да започна да спортувам главно заради депресията.
Миналата седмица бяхме с приятели и децата малко извън града. Имаше вървене нагоре и надолу по едни камънаци. Ако бях сама с дъщеря ми, щеше да ми отнеме 20 минути. Влачихме се час и половина нагоре. По едно време ги зарязах всичките и с малката тръгнахме надолу. То и тя не издържаше на това бавно темпо и само ми мрънкаше, че се бавим. ММ се движеше със сина ни по- бавно. На него му беше трудно, че е с ортеза, която му блокира глезена.
Нашите приятели спираха постоянно. То не беше мерене на кръвно, мерене на пулс със смарт часовниците. Все едно връх катерим. Тогава умората ми изчезна. В секундата, в която влязохме в града и си представих поредния ден, всичко ме връхлетя. Пак станах като парцал.

Последна редакция: сб, 26 апр 2025, 13:02 от Forest rain

# 61
Това е смешна доза, хората пият толкова за профилактика и на бебетата изписват толкова.
При дефицит си трябват сериозни дози - минимум 4000-5000 единици дневно, а при тежък дефицит може първоначално и до 10 000 единици за по-кратък период.

Иначе спорта определено ще ти повлияе добре, просто идеята ми беше да не те изтощи много чисто физически, защото като имаш липса на витамини и без това нямаш енергия. Но опитай, сама ще прецениш как се чувстваш. Аз лично бих препоръчала не точно фитнес (понеже мен лично ми е много скучен и еднообразен), а по скоро нещо в група, с музика - зумба, степ аеробика, танци, но това е мое мнение давам го като идея.

# 62
2000 е поддържаща доза на вит. Д. Ние с майка ми пием целогодишно по толкова, даже и повече, по 6 капки Вигантол, не може да се навакса с тази доза.

# 63
Аз искам кардио тренировки предимно. Ще видим, там където ще ходя, има и опции за групови тренировки. Да започна нещо поне.
Ами, тогава по 4 на ден ли да пия от вит. Д? Имало едно, което се пие веднъж в седмицата. Ако някой се сеща, дали е по- добро?

# 64
  • София
Груповите обаче са натоварващи. Защо държите да спортувате нещо тип кардио? Пробвайте йога или нещо по-леко докато нормализирате нивата и имате сила.

# 65
Преди съм тренирала кардио и се чувствах много добре физически.
 Нека започна, пък ще видя как ще е. Ако не се справя, ще мина към нещо по- леко. Поне да започна да правя нещо за себе си, защото напълно съм се зарязала.
Чудя се какво да правя с вит. Д. По 4 от 1000 на ден ли да пия? Искам по- бързо да влезе в норма.

# 66
Ами да, поне 5 -10 на ден за първите 10 дни, според моите лекари. После намаляваш леко. Трябва да е Д3, не д2.

# 67
Да, Д3 е.

# 68
Здравейте, днес ми беше първи ден на фитнес. Уверих се, че кардиото е моето нещо, но няма да се огранича само до него. Инструкторката ми каза, че с тези нива на вит.Д е нормално да съм не само уморена, но и да кача килограми. И тя, както и вие ме посъветва да пия много по- високи дози в началото, после да намалявам. Чувствам се много добре след фитнеса. Пия по 10 хапчета наведнъж вече.
За отслабване такъв режим ми препоръча, че по- хубаво да хвана гората, да ям листа и чат-пат по някое животно. Ще опитам първо с моя, който е изпитан след двете ми бременности, а и е от лекар изготвен. Ако не става, ще я послушам.

# 69
  • София
За първи път чувам от дефицит на витамин Д да се качват килограми… Пи нейната логика всеки втори щеше да има проблеми, а не е така.

# 70
Всеки организъм е индивидуален. От опит съм го разбрала. Независимо от причината, надявам се умората да намалее, когато го вкарам в норма.

# 71
  • София
Аз съм наясно, че е различен, но не е причина дефицит на витамин Д за напълняване при хората. Пробвайте. При мен помогне след като се позакрепих след анемия. Вдигнах и нивото на витамин Д също, та може би всичко е комплексно при мен.

# 72
Аз знам че при дефицит на Д не може да се отслабне, но не че се качва.
Хубаво е щом добре ти се отразява и добре се чувстваш движението е здраве не случайно го казват.

Общи условия

Активация на акаунт