Майчинството счетоводно-81

• 32 262
  • 760
  •   1
Отговори
# 285
  • София-Младост
Здравейте, нормално ли е още да не съм получила майчинство? Досега, от април насам, съм получавала малко след 25-то число на месеца, най-късно е било на 28-ми.

Може би тази седмица ще ти бъде изплатено, вторник или четвъртък. От април 45 дневния ли е започнал?
От 9 март е 45-дневният.
Сигурна ли си, че не си получила нищо от този 45 дневен?
Даже и втори болничен от датата на раждане трябва да имаш.
Кое наричаш майчинство и в кой етап си в момента, термина кога е бил?

# 286
  • Край морето... при пясъка и сините вълни
Здравейте, нормално ли е още да не съм получила майчинство? Досега, от април насам, съм получавала малко след 25-то число на месеца, най-късно е било на 28-ми.

Може би тази седмица ще ти бъде изплатено, вторник или четвъртък. От април 45 дневния ли е започнал?

От 9 март е 45-дневният.

кукумицинка, кога са представени болничният за раждане и този от педиатъра в счетоводството?

# 287
Не, не, получила съм 45-дневния със сигурност. Имаше някакви преизчисления, защото родих по-рано, но през юни месец съм получила в началото на месеца само малка част от майчинството. През май и април също получавах малка сума, не помня точно на кои дати, ще проверя, но беше около 6-9-то число, и после, на 26-28-мо число по-големия остатък. Сега именно остатъка, който очаквах да получа до края на юни не съм получила.

Казаха, че всичко навреме е представено. На 23 април ми беше терминът, но родих на 11.04. Първо аз имах болничен, после ЛЛ на бебето даде.

Последна редакция: вт, 02 юли 2019, 11:40 от кукумицинка

# 288
Ако вземеш ПИК от НОИ, ще бъде най-лесно да се проследят подаванията и преводите.

С какви дати са ти болничният за раждане и този от педиатъра?

# 289
Ако вземеш ПИК от НОИ, ще бъде най-лесно да се проследят подаванията и преводите.

Да, ще си взема ПИК. От 11.04 до 22.05.19 е моят. На бебето е от 23.05 до 19.07.

# 290

Да, ще си взема ПИК. От 11.04 до 22.05.19 е моят. На бебето е от 23.05 до 19.07.

Ако болничят от педиатъра е предаден в счетоводството през май и е входиран в НОИ от тях навреме, то трябваше да си получила вече пари поне за последните дни на май.
Вземи ПИК, а дотогава може да пишеш мейл на НОИ и да питаш дали има проблем.

# 291
Аз да дам отчет. Днес сутринта са ми преведени болничните за май месец. Явно е обвързано с плащането на осигуровките,особенно ако си самоосигуряващ

# 292
  • София-Младост
Според мен ето това е забавила площането, а не внасянето на осиг.вноски...
НПОПДОО
Чл. 42. (Изм. - ДВ, бр. 30 от 2017 г., в сила от 01.01.2017 г.) (1) До 30 юни на текущата година се преизчисляват служебно изплатените парични обезщетения, отнасящи се за предходната календарна година, когато след изплащането, за периода, от който е определен размерът им, са подадени и/или коригирани данните по чл. 5, ал. 4, т. 1 КСО и/или окончателният размер на осигурителния доход по чл. 6, ал. 9 КСО, върху който са внесени осигурителни вноски, е различен от осигурителния доход по чл. 6, ал. 8 КСО, върху който са внесени авансово осигурителни вноски.

Последна редакция: вт, 02 юли 2019, 13:44 от Ала-Бала

# 293
Всяка година през юни има забавяне, заради преизчислявания в НОИ.

# 294
Благодаря ви! Днес са ми превели парите.

# 295
Да попитам и аз отново : парите след последния болничен кога се изплащат? Има ли забавяне?

# 296
  • София-Младост
Да попитам и аз отново : парите след последния болничен кога се изплащат? Има ли забавяне?
Добре де, всички ни е напекло, но ...твоя последен болничен до кога е до януари, март, юни...как се отговаря на така зададен въпрос?

# 297
Добре де, всички ни е напекло, но ...твоя последен болничен до кога е до януари, март, юни...как се отговаря на така зададен въпрос?

До 9ти юни.

# 298
  • София-Младост
Значи частта за юни трябва тези дни да бъде изплатена, днес или четвъртък вероятно.

# 299
Благодаря ви Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт