Майчинството счетоводно-81

• 32 091
  • 760
  •   1
Отговори
# 585
Много Ви благодаря за помощта Simple Smile

# 586
  • София
Здравейте, имам следното питане. Излязох болничен по майчинство на 05.06. Изплати ха ми 45, дневния, сега ми изплати ха и този от родилното 42 дневния, сега трябва да искам от ЛЛ третия, като изтече втория, нали? Освен това 42 дневния е издаден от родилното. Обаче, преди да родя бях настанена в не антология, в понеделник ме настаниха, а в сряда ми беше секциото. Трябва ли да искам болнични за трите дена и от неанотологията?

# 587
Моят термин беше изместен също по-рано, но ми издадоха 45-дневния болничен, съобразен с първоначалния..

# 588
  • София-Младост
Здравейте, имам следното питане. Излязох болничен по майчинство на 05.06. Изплати ха ми 45, дневния, сега ми изплати ха и този от родилното 42 дневния, сега трябва да искам от ЛЛ третия, като изтече втория, нали? Освен това 42 дневния е издаден от родилното. Обаче, преди да родя бях настанена в не антология, в понеделник ме настаниха, а в сряда ми беше секциото. Трябва ли да искам болнични за трите дена и от неанотологията?
Това понеделник, сряда...така въпрос не се задава.
По време на това секцио ти си била в 45 дневния, за какво ти е друг болничен?

# 589
  • София
Това понеделник, сряда...така въпрос не се задава.
По време на това секцио ти си била в 45 дневния, за какво ти е друг болничен?

Не знам дали трябва друг болничен от отделението по неанотологията, в което дефакто лежах преди секциото. Като родих ми дадоха болничен от родилното нищо, че още съм в 45 дневния.

# 590
Нали си била в 45-дневния, когато си лежала в неонатология /а защо лежиш в отделение за новородени?  newsm78/? След това си родила и са ти издали 42-дневен болничен, който най-вероятно се застъпва с 45-дневния, нали? За какво ти е друг болничен тогава?

# 591
  • София-Младост
Не ти трябва друг болничен. Ти си била в такъв точно за раждането...дали секцио, дали нормално, няма значение. Някои влизат и раждат в един ден, на други им се налага да лежат преди процедурата.

# 592
  • София
Благодаря Ви. Разбрах сега..... Grinning

# 593
45 дневният болничен ми е от 29.06 до 12.08. Заведен е в НОИ  на 11.07. Въпроса ми е превода на веднъж август ли ще е Или парите за юли ще са началото на август,а тези които са за август ,чак септември ще ги преведат?

# 594
45 дневният болничен ми е от 29.06 до 12.08. Заведен е в НОИ  на 11.07. Въпроса ми е превода на веднъж август ли ще е Или парите за юли ще са началото на август,а тези които са за август ,чак септември ще ги преведат?
Парите за юли,след като свърши месеца (вероятно около 5-6 август),а за август след 12август (след като изтече болничния).

# 595
Здравейте. Искам да напусна работа по време на майчинство. Ако го направя по чл.326 КТ с предизвестие има ли право работодателя да ме кара да отработвам предизвестието или то така или иначе си тече, тъй като съм по майчинство и не е нужно да се връщам на работа? Благодаря предварително, ще ми помогнете много.

# 596
Парите за юли,след като свърши месеца (вероятно около 5-6 август),а за август след 12август (след като изтече болничния).
Благодаря

# 597
  • София-Младост
Здравейте. Искам да напусна работа по време на майчинство. Ако го направя по чл.326 КТ с предизвестие има ли право работодателя да ме кара да отработвам предизвестието или то така или иначе си тече, тъй като съм по майчинство и не е нужно да се връщам на работа? Благодаря предварително, ще ми помогнете много.
Не е проблем, не се отработва реално.

# 598
За самоосигуряващо се лице на свободна професия как стоят нещата през втората година майчинство (не, че съм стигнала до там), но нещо от счетоводството ми споменаха, че такова не се полага щом не съм на трудов договор,така ли е ?!

# 599
Здравейте.
Не знам.дали въпроса ми е за тук ,но все пак ако някой е на ясно нека сподели.  Simple Smile С приятеля ми правим опити за бебе .Напуснах работа и се регистрирах на борсата та въпроса ми е следния
Ако забременея  и съм на борсата имам ли право на майчинство? Благодаря на отзовалите се  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт