Майчинството счетоводно-81

• 32 089
  • 760
  •   1
Отговори
# 600
Здравейте.
Не знам.дали въпроса ми е за тук ,но все пак ако някой е на ясно нека сподели.  Simple Smile С приятеля ми правим опити за бебе .Напуснах работа и се регистрирах на борсата та въпроса ми е следния
Ако забременея  и съм на борсата имам ли право на майчинство? Благодаря на отзовалите се  Simple Smile

Социално майчинство, да. 100лв

# 601
  • София
И то тези 100 лв. май само една година се взимаха.?!

# 602
Може ли и на мен да отгворите.....?!

За самоосигуряващо се лице на свободна професия как стоят нещата през втората година майчинство (не, че съм стигнала до там), но нещо от счетоводството ми споменаха, че такова не се полага щом не съм на трудов договор,така ли е ?!

# 603
И то тези 100 лв. май само една година се взимаха.?!
да

# 604
Здравейте! Някой знае ли къде в гр. Варна могат да ми се издават болнични от ЛКк комисия? Омъжих се и при смяна на адреса във гр. Варна, ЛКК комисията от гр. Шумен /в Шумен се следя/ не могат да ми издават болнични, казсха ми че издават по район на адреса.

# 605
Здравейте!
Аз пък да попитам дали някой знае ще е проблем ли, ако имам два болнични, които се застъпват с по няколко дни.
Да речем имам един от 15.08 до 25.08, и един от 20.08 до 19.09,който да е продължение на първия...

# 606
  • Край морето... при пясъка и сините вълни
Може ли и на мен да отгворите.....?!

За самоосигуряващо се лице на свободна професия как стоят нещата през втората година майчинство (не, че съм стигнала до там), но нещо от счетоводството ми споменаха, че такова не се полага щом не съм на трудов договор,така ли е ?!

Вие сте си СОЛ и имате право на втората година майчинство, стига да не извършвате дейност.

# 607
Благодаря pantera....не знам защо от счетоводството ми казаха, че нито минимално ще получавам щом не съм на трудов договор (за втората година)....
Дали можеш да ме насочиш къде в закона е уредена тази хипотеза..?

# 608
Здравейте!
Аз пък да попитам дали някой знае ще е проблем ли, ако имам два болнични, които се застъпват с по няколко дни.
Да речем имам един от 15.08 до 25.08, и един от 20.08 до 19.09,който да е продължение на първия...

Това е съвсем нормално, при много жени се получава, включително и при мен. В последствие разликата от няколкото застъпени дни се изравнява с третия болничен.

# 609
  • София-Младост
Здравейте!

Това е съвсем нормално, при много жени се получава, включително и при мен. В последствие разликата от няколкото застъпени дни се изравнява с третия болничен.
Тук не виждам болничен свързан с бременост и раждане обаче...Как втория ще е продължение на първия, а е с по-рарнна дата от края на първия? Защо втория болничен е издаден така?

Благодаря pantera....не знам защо от счетоводството ми казаха, че нито минимално ще получавам щом не съм на трудов договор (за втората година)....
Дали можеш да ме насочиш къде в закона е уредена тази хипотеза..?
http://accountin--reklamen-spam186--/%D0%BC%D0%B0%D0%B9%D1%87%D0 … %86%D0%B5-76.html

# 610
Бременна съм, но 45-дневния ще ми е чак от 20.09, така че да, не е болничен, свързан с бременност и раждане.

Не е издаден все още, питам дали е възможно, тъй като имам проблеми с шефката, от едното място ми бавят болничния и го предавам малко по-късно на работа, а тя мрънка и се сърди.
Първия ще е от личната, за да може после да ми стигнат тези 30 дни от ЛКК до 45 - дневния..
Та затова се чудех дали ще е проблем, ако ми ги напишат с няколко дни застъпване, за да мога да си подам втория болничен навреме.... Но явно няма смисъл и просто трябва да се промиря, че пак ще си слушам мрънкането на шефката.

# 611
  • София-Младост
Според мен е проблем. Не го разбрах това:
" тъй като имам проблеми с шефката, от едното място ми бавят болничния и го предавам малко по-късно на работа, а тя мрънка и се сърди."
Те ти бавят болничния, защото ти го предаваш по-късно?!

# 612
Не, от ЛКК ми бавят болничния. Предния път беше от 01.05, издаден на 02.05, а на мен ми се обадиха, че е готов чак на 07.05, следователно е подаден в работата ми на 08.05. Затова шефката ми се сърди. И е права де, щото си има срок за подаване на болничния, но аз нямам вина, че ми го бавят пък. Както и да е, де...

# 613
  • София
Изобщо не е проблем кога ще вземеш болничния. Аз съм взимала болничен 2 дни преди да изтече. Просто тогава беше ЛКК-то.
Като си предала болничния на 8 имат още 2 дни да го представят в НОИ, а и това се случва по електронен път, та не е драма. Не е драма и по-късно да го представиш. Шефката ти се прави на интересна

# 614
Значи няма срок, в който трябва да се представи пред работодателя?
Питам, защото тогава наистина такова мрънкане настана за този болничен, а тя беше уведомена и знаеше от коя дата ще, до коя и т.н.
Била в нарушение, че нямала доказателства, че съм в болничен. Не знам в случая права ли е била, или не...
И при евентуално следващо мрънкане и сърдене, да се впечатлявам ли, или не... Тоест с правото си ли е?

Общи условия

Активация на акаунт