Майчинството счетоводно-81

• 31 579
  • 760
  •   1
Отговори
# 60
Здравейте,
В "Справка за постъпили данни от издадени/ анулирани болнични листове в ЕРБЛРО" виждам последните си 2 болнични листа
- Единият е Общо заболяване от 7-ми до 12-ти май, постъпил в НОИ на 14-05-2019 г.
- Другият е Бременност от 13-ти май до 26-ти юни, постъпил на 17-ти май в НОИ
Но нито един от двата листа не се обработва, а за предните 2 месеца по това време вече имах и превод. Да звъня ли на НОИ да питам какво се случва или има някакъв детайл, който пропускам?

# 61
  • София-Младост
Цитат на: Avonavi link=topic=1119796.msg38826197#msg38826197 date=1559720. 417
Здравейте,
В "Справка за постъпили данни от издадени/ анулирани болнични листове в ЕРБЛРО" виждам последните си 2 болнични листа
- Единият е Общо заболяване от 7-ми до 12-ти май, постъпил в НОИ на 14-05-2019 г.
- Другият е Бременност от 13-ти май до 26-ти юни, постъпил на 17-ти май в НОИ
Но нито един от двата листа не се обработва, а за предните 2 месеца по това време вече имах и превод. Да звъня ли на НОИ да питам какво се случва или има някакъв детайл, който пропускам?

Това са постъпилите от лекарите, които са ги издали.
Ако и двата болнични са предадени на работодателя през май, крайният му срок за подаване е 10.06.2019.
Интересува ви кога и дали работодателят ги е подал в НОИ.

# 62
Благодаря Ала-Бала! Предполагах, че има нещо, което не съм разбрала Simple Smile Ще се свържа с работодателя да питам, тъй като аз предадох и двата в средата на миналият месец.

# 63
  • Варна
Здравейте, благодаря за търпението да отговаряте на въпроси Simple Smile
Детето ми в края на април стана на 1г, а миналият месец около 20-то число ме извикаха във фирмата да подпиша документите за 2рата година. Въпросът ми е кога ще получа първият превод от 380 лв? Имам е ПИК и проверявам, но няма подготвен такъв засега. Благодаря Simple Smile
кажи някакви дати, от кога започва т.нар.втора година.
13 май
Ще има забавяне, защото си закъсняла с документите за втората година. Крайния срок на работодателя да ги подаде към НОИ е 10.06. След това в рамките на 10 работни дни ще получиш обезщетение за май (период 13-31.05)
А след това в началото на всеки следващ месец за предходния.
Благодаря Simple Smile

# 64
Относно отпуска по бащинство - необходим ли е акта за раждане на детето? Ако да - то документите се подават при работодателя след изданавено на акта за раждане или след изписването от болницата, а акта по-късно, когато е готов?
Също така, необходимо ли е заверено от банката удостоверение на банкова сметка или само се вписва IBAN-а в декларацията, която се попълва?

Благодаря предварително за помощта!

# 65
  • София-Младост
Desex, точно така и за двете. След изписването, а акта по-късно.

# 66
  • Бургас
Акта за раждане не ми е трябвал, попълва се само приложение 1 с данните на детето и родителите.

# 67
  • Пловдив
Акта за раждане не ми е трябвал, попълва се само приложение 1 с данните на детето и родителите.
Извинявам се, че се намесвам, но тогава от къде ще разберете какво е ЕГН-то на детето? На нас ни искаха акта само заради това, понеже работодателя попълваше прил. 1

# 68
  • Бургас
Попълват се данни само за имената и данните на родителите, не са ми искали ЕГН в декларацията ако обърнеш внимание/търси приложение 1 в нета- Декларация за обстоятелствата за изплащане на парични обезщетения за временна неработоспособност, бременност и раждане /, ще видиш че има 2 опции- с акт за раждане или др. идентификатор и без и при неналичен такъв се попълват данните на майката и данните на бащата

# 69
Здравейте, моля за разяснение. В момента съм в отпуск за отглеждане на дете (втора година майчинство) и съм в начална бременност, като ако всичко е наред ще застъпя двете майчинства. Интересува ме ако след 12та г.с. ми издадат болничен за 180 дни, размерът му върху какво се изчислява и колко месеца назад?

# 70
  • София-Младост
Попълват се данни само за имената и данните на родителите, не са ми искали ЕГН в декларацията ако обърнеш внимание/търси приложение 1 в нета- Декларация за обстоятелствата за изплащане на парични обезщетения за временна неработоспособност, бременност и раждане /, ще видиш че има 2 опции- с акт за раждане или др. идентификатор и без и при неналичен такъв се попълват данните на майката и данните на бащата
В декларацията не искат, но после когато се попълва приложение 10, което се подава в НОИ, там не те пуска без индентификатор за детето...това са ми спомените от миналата  година, когато съм подавала на слжител данни за бащинството.
Здравейте, моля за разяснение. В момента съм в отпуск за отглеждане на дете (втора година майчинство) и съм в начална бременност, като ако всичко е наред ще застъпя двете майчинства. Интересува ме ако след 12та г.с. ми издадат болничен за 180 дни, размерът му върху какво се изчислява и колко месеца назад?
На база 18 месеца назад ще се изчисли, като обикновен болничен.

# 71
  • Бургас
Момичета, току що ми беше преведена сума пари и си пише Пенсии КТ, възможно ли е това да е болничния ми за един месец? Той си тече още затова, а пък и знаех че едва до 10 число се подават документите ми от работа?

# 72
  • София-Младост
Момичета, току що ми беше преведена сума пари и си пише Пенсии КТ, възможно ли е това да е болничния ми за един месец? Той си тече още затова, а пък и знаех че едва до 10 число се подават документите ми от работа?
Ако са го подали през м. май, вероятно е плащане по него...вадиш ПИК и си проверяваш в сайта на НОИ.

# 73
Здравейте,в застъпено майчинство съм. Току що ми издадоха болничен,но ми казаха че не трябва да имам прекъсване на болнични. В смисъл ако е до 18.05,новия да почва от 19.05. което в случая е събота и неделя. Ще имам ли проблем при изплащане на майчинсвто за второто дете след като имам прекъсване на един болничен който е до 18.05,а новия е от 20.05???

# 74
  • София-Младост
Здравейте,в застъпено майчинство съм. Току що ми издадоха болничен,но ми казаха че не трябва да имам прекъсване на болнични. В смисъл ако е до 18.05,новия да почва от 19.05. което в случая е събота и неделя. Ще имам ли проблем при изплащане на майчинсвто за второто дете след като имам прекъсване на един болничен който е до 18.05,а новия е от 20.05???
Толкова оплетено е представено всичко, че е въпрос на отгатване и налучкване.
Ще кажа само, че това че е събота и неделя не означава, че не можело да се издаде продължение на болничен от 18.05., било и в понеделник след тази дата.

Общи условия

Активация на акаунт