Майчинството счетоводно-81

• 31 617
  • 760
  •   1
Отговори
# 90
Здравейте. В болнични съм вече 3 месеца с ЛКК.  Последния лист ми е до 13.06., което е петък. Може ли събота и неделя да се прекъсне и новия да започне от 16.06. или ще има проблем?

При мен ЛКК издават болнични всеки четвъртък. Моя е до 15.06. Новият щв ми бъде издаден на 20.06 със задна дата и ще бъде продължение. Не се прекъсва Simple Smile

# 91
Здравейте, искам да попитам, при осигуровки на 560лв /мин.работна/ и без сключен брак, тоест бащата само ще признае детето, имам ли право на някакви допълнителни средства - еднократно или на детски? Благодаря.

# 92
  • София
Имаш, да. И еднократна помощ, и детски.

# 93
Имаш, да. И еднократна помощ, и детски.

Благодаря Heart
А тази еднократна помощ 150 лв ли е или повече? Че нещо не можах да намеря актуална информация в нета.

# 94
  • София
За първо дете е 250лв, а за второ 600лв.

# 95
Здравейте,в застъпено майчинство съм. На 21.05 болничния ми беше в счетоводителката. Периода на болничния е 20.05-02.06. първите 3 дни днес ми изплатиха от фирмата,НО, от НОИ нямам дори ведомост още че ще бъде изплатено нещо. Дали може да не е одобрен болничния ми и щяха ли от НОИ да ми се обадят ако има някакъв проблем?

# 96
Здравейте!В момента съм в платен отпуск след двегодишно майчинство.Но скоро ще ми се наложи да посетя болница и доктора ми каза,че ще ми даде болничен.Как се процедира в такъв случай?Като занеса болничния отпуската се прекъсва автоматично и след болничния продължава?

# 97
Здравейте,в застъпено майчинство съм. На 21.05 болничния ми беше в счетоводителката. Периода на болничния е 20.05-02.06. първите 3 дни днес ми изплатиха от фирмата,НО, от НОИ нямам дори ведомост още че ще бъде изплатено нещо. Дали може да не е одобрен болничния ми и щяха ли от НОИ да ми се обадят ако има някакъв проблем?
Работодателя трябва да предаде нолничния до 10 число на месеца следващ месеца на предаване на болничния,тоест до 10 юни има срок той да го даде в НОИ.От нои трябва да Ви преведат парите до 10 работни дни ,след като са получили болничния.

# 98
Работодателя трябва да предаде нолничния до 10 число на месеца следващ месеца на предаване на болничния,тоест до 10 юни има срок той да го даде в НОИ.От нои трябва да Ви преведат парите до 10 работни дни ,след като са получили болничния.
Здравейте, моя болничен е за един месец в такъв случай работодателя ли изплаща първите три дни? И ако не го предаде до десети какво се случва? Днес ще звъня на счетоводството да ги подсещам, че в сайта на нои не е отразен

# 99
Здравейте, моя болничен е за един месец в такъв случай работодателя ли изплаща първите три дни? И ако не го предаде до десети какво се случва? Днес ще звъня на счетоводството да ги подсещам, че в сайта на нои не е отразен
Работодателя плаща първите три дни при първичен болничен, ако болничния е продължение без прекъсване, НОИ си плаща всичко, ако работодателя не подаде в срок, подлежи на санкции, понеже всеки издаден болничен се регистрира електронно в НОИ в момента на издаването му. Работодателя подава в  срок до 10то число на месеца следващ този през който е издаден болничния и НОИ изплащат до 10 работни дни след това, ако имате ПИК, в сайта може да следите какво е положението

# 100
Работодателя плаща първите три дни при първичен болничен, ако болничния е продължение без прекъсване, НОИ си плаща всичко, ако работодателя не подаде в срок, подлежи на санкции, понеже всеки издаден болничен се регистрира електронно в НОИ в момента на издаването му. Работодателя подава в  срок до 10то число на месеца следващ този през който е издаден болничния и НОИ изплащат до 10 работни дни след това, ако имате ПИК, в сайта може да следите какво е положението
Моята ситуация е подобна. От 19.05 излезнах в 45-дневен преди раждане. Болничният ми е заведен в НОИ от АГ- то, но не и от работодателя. Проверявам с ПИК и това е, което получавам като информация. В НОИ никой не ми вдига от вчера, днес ще звъня в работа да питам подали ли са го изобщо...

# 101
И аз не виждам в сайта на НОИ болничния ми,освен този който е вкаран от докторката ми. Попринцип счетоводителката ми не забравя тези неща,но ще видим в следващата седмица дали ще се покаже в НОИ.

# 102
  • София-Младост
Добре де, аз не мога да разбера, при положение че в последните десет поста поне десет пъти се написа, че за болничен предаден на работодателя м.05, срайният му срок е 10.06., т.е. вчера...и в рамките на 2-3 дни вече се вижда при проверка в сайта на НОИ, но не...държите да се обадите в НОИ.
И там какво ще ви кажат, същото най-вероятно.

# 103
Явно няма смисъл да се пита в НОИ, от работа ми казаха, че вчера са подали болничния, т.к. чакат последния срок, за да съберат и подадат болничните на всички служители.

# 104
Моят болничен е подаден от работодателя вчера и днес е отразено в сайта на НОИ.

Общи условия

Активация на акаунт