Майчинството счетоводно-81

• 32 142
  • 760
  •   1
Отговори
# 540
Здравейте. В болничен съм от 01.07 , имам ПИК и виждам, че е входиран на 05.07. До сега нямам превод, минали са 10 работни дни. Има ли някоя справка, където пише кога се очаква да бъде изплатен? Аз го виждам само в справка за постъпили данни от болнични листове...

Болничният входиран ли е от работодателя?
Да не гледаш справката с входиране от болничното заведения/лекаря?

Можете ли да ми кажете коя е справката, където се вижда дали е входиран от работодателя?

# 541
# 542
Ами да, не фигурира този болничен там.Аз съм го предала на работодателя на 04.07.Явно са го оставили за началото на август да го предадат - това си е в срок, нали? Ще опитам днес да се свържа със счетоводителката за всеки случай.

Последна редакция: вт, 23 юли 2019, 14:18 от Zarinkata

# 543
  • София-Младост
Ами да, не фигурира този болничен там.Аз съм го предала на работодателя на 04.07.Явно са го оставили за началото на август да го предадат - това си е в срок, нали? Ще опитам днес да се свържа със счетоводителката за всеки случай.
Да, крайният срок е 10.08..

# 544
Да,в срок е.Работодателя може да подаде болничния в срок до 10 число на месеца ,следващ месеца на издаване на болничния.

# 545
Блгодаря много, страхотни сте!

# 546
  • София-Младост
Да,в срок е.Работодателя може да подаде болничния в срок до 10 число на месеца ,следващ месеца на издаване на болничния.
Не на издаване, а месеца на подаването му.
Б.л. може да е издаден май месец, ако служителя го предаде през юни, срока на работодателя е 10.07.

# 547
Аз не си спомням да съм попълвала ИБАН някъде преди да изляза в майчинство, съответно го е попълнил работодателя, и съответно, работодателят май няма как да ти плаща заплатата в депозитна сметка, т.е. работодателя подава сметката, на която ти превежда заплатата.
Хмм, моята заплата не се изплаща по банков път и работодателят няма моя банкова сметка 🤔

А, до сега болнични не си ли ползвала? Тях къде ти ги превеждат?

Колкото и странно да звучи, болничен не съм ползвала досега 🙂

# 548
  • Край морето... при пясъка и сините вълни

Не на издаване, а месеца на подаването му.
Б.л. може да е издаден май месец, ако служителя го предаде през юни, срока на работодателя е 10.07.

И ей тоя пост трябва да е болднат на първа страница.

# 549
Аз не си спомням да съм попълвала ИБАН някъде преди да изляза в майчинство, съответно го е попълнил работодателя, и съответно, работодателят май няма как да ти плаща заплатата в депозитна сметка, т.е. работодателя подава сметката, на която ти превежда заплатата.
Хмм, моята заплата не се изплаща по банков път и работодателят няма моя банкова сметка 🤔

А, до сега болнични не си ли ползвала? Тях къде ти ги превеждат?

Колкото и странно да звучи, болничен не съм ползвала досега 🙂

Ами, значи, като пробваш да ползваш, ще разбереш къде ще ти превеждат майчинството. Grinning

# 550
То е ясно, че като стигнем до там, ще се разбере. Просто исках да избегна евентуално излишно разкарване, ако някой може да ми помогне с информация в тази тема. Благодаря все пак за остроумията на мой гръб.

# 551
То е ясно, че като стигнем до там, ще се разбере. Просто исках да избегна евентуално излишно разкарване, ако някой може да ми помогне с информация в тази тема. Благодаря все пак за остроумията на мой гръб.

Аз мисля, че ти отговорих съвсем логично и по същество. Пусни си един болничен от утре и следвай указанията на работодателя. Бих те посъветвала, също, да си провериш дали са ти внасяни осигуровките всеки месец, да не се окаже, че работиш в "сивия сектор".

# 552
  • Plovdiv
Здравейте дами,
имам нужда от съвет, бременна съм и съм на трудов договор шест месеца в полза на работодателя. Когато разбрах, че съм бременна / малко късно - цветна бременност/, веднага разговарях с шефката ми и тя ми постави малко странно нещата. Да съм вземела решение, дали ще се връщам след майчинството, ако не да съм напуснела преди да излезна в болнични. Нямам намерение да анализирам, тя дали е права или не, от нейната позиция може и да има право. Та въпроса ми е, мога ли след като ми издадат болничния, който е 45 дни преди термина, да си подам молбата и ще имам ли право на обезщетение за отглеждане на дете до 1 год., в размер на 90 процента от осиг. доход. Забравих да пиша, че имам 13год. трудов стаж и винаги са ме осигурявали на реалната заплата.
Извинявам се за дългия пост.
Благодаря предварително.

# 553
Здравейте!
Бременна съм и съм в непрекъснат болничен, но предстои издаване на 45-дневния преди термин.
Въпросът ми е - първите 3 дни при този 45-дневен болничен плащат ли се от работодател?
Досега болничните се поемат изцяло от НОИ, защото са непрекъснати и се чудех за този и следващите, като родя живот и здраве.
Благодаря предварително.

# 554
  • Сливен
При 45 дневния болничен всички дни са от НОИ

Общи условия

Активация на акаунт