Борбата с рака - духовното оцеляване и физическото преодоляване - 56

• 45 283
  • 743
  •   1
Отговори
# 225
  • София /Абсурдистан
Ами аз съм със стандартна операция с импланти, ама болките бяха ужасни. Направо не знам как това някой може да си го причинява доброволно и без такава нужда.

# 226
тук наистина се правят максимално щадящи операции, защото риска от рецидив е еднакъв с пълнатата мастектомия.

Здравейте,

Откъде е тази информация? За превантивна мастектомия ли става въпрос?

# 227
Калина, става въпрос че статистически е еднакъв шанса за рецидив при частична резекция и пълна такава/мастектомия. Превантивна мастектомия, тук в Австрия се прави само при доказан генетичен риск и то след рецидив или тумори двустранно.
Аз съм с рецидив , но ще махнат само една гърда.
Относно болките, да има ,ама е болка и без гърда. Всеки за себе си решава
За мастната тъкан, да абсорбира се, ама може и да се попълни.
Чувствителност няма. Това всички знаем
И до днес ръката ми е изтръпнала. Половината корем не чувствам от другия рак. Имам ръбцова тъкан и седи на бучки. Няма как да е идеално. Винаги ще личи. Но ми е все тая и без това съм като пъзел. Ходя си на плаж на сауна. Тука дибидюс ходят. Не ми дреме. Живота е прекрасен и му се наслаждавам до край

Последна редакция: нд, 09 юни 2019, 22:58 от mantisa

# 228
  • София /Абсурдистан
Аз съжалявам, че превантивно махнах жлезистата тъкан и на здравата гърда. Но структурата и беше " опасна", а пък и в един момент реших, че е по- добре да ги направят еднакви и наведнъж и да нямам разлика. Сигурно не съм постъпила правилно, ама станалото е станало вече...

# 229
Лейди в симетрията е красотата. Не съжалявай.
Аз срещам голям проблем, защото се опитвам да менажирам лечението си както правех в бг, ама тук не минава.
Тук трябва да чакам само. Всичко правят сами. Информират ме. Подписвам и ок. Нищичко не съм направила. Докато сляза до рентгена вече ме чакат. Баси. Не съм свикнала на хубаво. Моя опит от бг е разузнаване, искане на направления от който сваря. Заплахи към тесен специалист за пет скенер. Стояща стачка при друг специалист. Четене на медицински стандарт, разчитане на резултати. Борба за това което ми се полага, никой не ти казва какво да правиш. Сама търсих хирурзи, онколози. Вярно самите лекари са знаещи, можещи, но системата ни убива.
Протоколите за золадекс бяха параграф 22. Касата ги плаща на 30 дни, а ние ги слагаме на 28. Колко разправии за проста математика.
Трудно ми е нищо да не правя. Имам чувството че ще пропусна нещо хипер важно. Боже свикнала съм винаги с две мнения. А сега не управлявам процеса и мъка, мъка

# 230
верно ли системата ни убива... като гледам тук все сме убити, някои по няколко пъти.
лично на мен преди един месец от болницата ми казаха да не плащам един скенер, бях готова с парите, върнах се, взех направление и се прегледах напълно безплатно.

# 231
Да, системата е сбъркана и уби Теодора Захариева, Диана Борлакова и много други. Имам нещастието да загубя близки приятели, защото живеят в малки градове и нямат достъп да качествена медицинска услуга. Смятам че на пациентите с рак ,може да бъде спестен психическия дискомфорт от борбата със системата. Да се радваме че с всяка година нещата се подобряват и да не забравяме тези преди нас, които си отидоха, но направиха нашето лечение по лесно.

# 232
Ами помни ги щом ти е приятно. Аз не ща да ги помня.
Хора умират всеки ден и никой не казва да се вдигне % на здравните осигуровки като в Австрия, нали? Плащат по 150 лева на месец за цигари и 50 лева на месец за здравни осигуровки. И реват, че системата е лоша. Ами лоша е, за толкова пари - толкова, и това ни е много.

# 233
Фри, много съжалявам че за теб борбата на тези жени, за лечението на всички нас няма значение. Диана се отказа само на нея да правят таргетна терапия,  заради стотиците други жени, които имат същата нужда. Теодора осъди държавата за конституционното си право на лечение и дари парите за лечение на ДРУГИ онкоболни.
Съжалявам че жертвите на тези жени нямат значение за някого днес.
За мен имат.

# 234
Жертвите моля в други теми ги коментирай ако обичаш. Тук оцеляваме духовно и преодоляваме физически.
Да не коментирам аз ЗАЩО Жертвите не поискаха вдигане на здравните осигуровки - щото щеше да е политически некоректно и нямаше да получат това за което се бореха.

# 235
Преодоляваш физически, но дали оцеляваш духовно?
Назидателния ти тон към мен е крайно неуместен.
Интелигентните хора намират по подходящ начин за поведение във форумите

# 236
Ами помни ги щом ти е приятно. Аз не ща да ги помня.
Хора умират всеки ден и никой не казва да се вдигне % на здравните осигуровки като в Австрия, нали? Плащат по 150 лева на месец за цигари и 50 лева на месец за здравни осигуровки. И реват, че системата е лоша. Ами лоша е, за толкова пари - толкова, и това ни е много.
За да плащаме осигуровки, сигурно трябва да имаме доходи.... Осигуровки се начисляват върху заплата, върху доходите. Хората хляб не са яли.....По селата в тефтерчето хляб на вересия пишат....нямат пари. Няма заводи, производство....Къде да се работи, а лекарите те дерат и гледат да няма направления та да им платиш, колкото кажат....

# 237
  • В царството на игрите:)
Аз мисля, че нещата в последните години много се промениха благодарение и на усилията на хора като Теодора Захариева. За Диана знам по - малко, но така или иначе постъпи достойно при казуса с лекарствата, защото тя можеше да си позволи лечението и без помощта на държавата. Дори смятам, че в Бг нещата са по - добри в сравнение с доста други държави. Проблемът при нас е, че сме много мнителни, много капризни, много знаещи, много претенциозни. Преди време имахме една дама във форума, която се лекуваше в чужбина и тя с ужас осъзнала, че другите жени с които и правели вливките дори не знаели името на лекарството, което им слагат, защото това не било тяхна работа. Нашата съгражданка била "ужасена" от това безхаберие. Да, ама ние сме стресирани, а хората отиват на влива и се прибират без да мъдруват повече какво, кога, как и т.н. Вярно е, че стават грешки и недоглеждане понякога, но това е неизбежно - лекарите не са машини. Ема, кога ще проумееш, че здравето струва пари и то много. Както и в много други сфери и тук не сме равни. И ти и дъщеря ти /която доколкото си спомням поне до скоро не работеше/ сте лекувани тук и не мога да разбера от къде идва този негативизъм и вечното ти недоволство.

# 238
Milmich,  би ли споделила повече подробности за Трам, явно тук само ти с такава операция. Ще ти бъда брагодарна.

# 239
  • assenovgrad
Здравейте! Един въпрос към момичетата с реконструкция с импланти. Пластичният ми хирург на контролния преглед 12 месеца след операцията иска да му представя ЯМР на гърдите. От здравната каса не разрешиха да ми се издаде направление. Има ли и други момичета с подобен отказ? Ще преглътна отказа, но никой не ми казва защо ми е отказано и затова ме е яд.

Общи условия

Активация на акаунт