Борбата с рака - духовното оцеляване и физическото преодоляване - 56

• 45 291
  • 743
  •   1
Отговори
# 210
Добро утро !
Тук съм, но само чета. Не пиша, защото няма какво.
Добре съм. Краката ме болят, ама то се знае от какво.
Не хленча, нямам такива навици.
Абе - куча марка съм, дето викат щерките.
Мите, герой си ти и ще се справиш ! Един рак ще те надвие, ама ха.
Емма, ти пък откъде знаеш къде се намирам ?
На останалите прекрасници целувки !
Хули, аз съм на 15 км до теб, ако си все още в монтанско село С.....н. А може и си заминала. Живот е шарен. Пак съм била на трън с тази моята дъщеря.Имала е фиброаденом....И интересно сме обиколили пак кого ли не е...И след 2 мес никой не го открива. Значи и това минава някой път. Във ВМА са й предложили биопсия заради мен, че имам рак. А те че това изчезна. Бог е велик...Не ни отпускат болестите ни на миг...Как издържаме, не знам. Митко, какво да ти напиша...2 часа през нощта, а сън не ме лови... Живот е непредсказуем. Много съм говорила някога със женицата с рак на панкреаса. Писала съм за нея тук. Била и на морфин някое време. Лекарите са й давали месеци живот. Сега на обезболяващи лепенки. Но това са 9 г.сигурно тя е те така с този рак.... Ракът е станал като някое хронично заболяване. Ту се обостри, ти постихнат болките. Аз не съм разбрала, че и на пикочния мехур са намерили рак. А чела съм, но не разбрала ..

# 211
Браво на DZ за взетия изпит. Аз си отглеждам голямо коремче за големи цици. 😀 и чакам консултация с пластичния хирург от къде ще ми одере месо

Мисля, че и на мен ще ми се наложи като твойта операция. На там отиват нещата (знам настройките на лекаря ми, но иначе не предпочитах със собствени тъкано. Ще ме убедят обаче сигурна съм). От корема ли искаш да "одерат"? Аз също натрупах бая материал там🤣 От друга страна има и плюс. Мисля, че където е одраното няма да тлъстее вече толкова за в бъдеще😁

Митко, аз също се готвя за уволнение от химиото. Имам още 4 пъти (идните 4- ри срЕди) и наистина яко ги броя вече. До тук 12 издържах, но имам и Херцептин и Перджета на три седмици още 14 пъти след химиите.

Мерси за поздравите за изпита, но беше на гаджето ми, а не мой. Дано го е издържал. Беше в добро настроение във всеки случай.

# 212
Марита, за мен е задължителна руконструкция със собствена тъкан, защото имам рецидив и не са изключени още за в бъдеще. Със силикон превенцията е трудна. Мамографиите невъзможни, за това се налага такава операция. При всички случаи гърдата е за украса и няма да има добра чувствителност. Но поне ще имам цици. Лошото е че се взима кожа, тъкан и мускул, демек ще има белези и недай боже ограничения в движението. Преценката няма да е моя и не ме питат. Пластичния ще прецени гръб или корем. А якото е че може да се допълва с мастна тъкан. Любопитно ми е какво ще стане. Но поразих всички лекари с "дивашкия шев". Верно съм като обувка, ама жива. И не ми дреме. И на партньора ми също. Българската школа, реже до кокал и естетика няма, ама живот има. Благодарна съм им. Имам хубав живот, ям, пия, пътувам, обичам, работя. Като чух че ще мина по тънката лайсна се възнаградих със страхотни обувки, много ми повдигат настроението. 😀 При теб как ще бъде, имаш ли подробности?

# 213
Марита, за мен е задължителна руконструкция със собствена тъкан, защото имам рецидив и не са изключени още за в бъдеще. Със силикон превенцията е трудна. Мамографиите невъзможни, за това се налага такава операция. При всички случаи гърдата е за украса и няма да има добра чувствителност. Но поне ще имам цици. Лошото е че се взима кожа, тъкан и мускул, демек ще има белези и недай боже ограничения в движението. Преценката няма да е моя и не ме питат. Пластичния ще прецени гръб или корем. А якото е че може да се допълва с мастна тъкан. Любопитно ми е какво ще стане. Но поразих всички лекари с "дивашкия шев". Верно съм като обувка, ама жива. И не ми дреме. И на партньора ми също. Българската школа, реже до кокал и естетика няма, ама живот има. Благодарна съм им. Имам хубав живот, ям, пия, пътувам, обичам, работя. Като чух че ще мина по тънката лайсна се възнаградих със страхотни обувки, много ми повдигат настроението. 😀 При теб как ще бъде, имаш ли подробности?

Още не сме планирали, но скоро ще стане. Понеже нямам генетична предразположеност според теста няма да е мастектомия, а камо ли двойна (аз така исках) или, ако доктора прецени може и да я отреже цялата, но само едната ще е. Той се подвоуми за момент в един наш върз предварителен разговор, зсщото имах голям тумор и агресивен, а гърди малки и празни. Та може и да реши цялата да я махне. Аз обаче забелязах от групата с посестрими по съдба на местно ниво, че мнооого рядко има някой с импланти и повечето са със собствена тъкан, та си направих извод, че явно докторите тук предпочитат този вариант и предполагам и мен ще ме вербуват, въпреки, че аз клоня към импланти. Ще видим. Мерси за инфото, интересува ме вече живо тази тема.

# 214
  • София
И мен ме интересува живо темата, така че знаещите да споделят!

Аз бях на вилата и супер си починах, нищо, че дребното беше с нас. Този път беше много добричък. Утре влизам за първа бяла, дано да няма проблеми.

# 215
И мен ме интересува живо темата, така че знаещите да споделят!

Аз бях на вилата и супер си починах, нищо, че дребното беше с нас. Този път беше много добричък. Утре влизам за първа бяла, дано да няма проблеми.
Спокойно Тинтири, аз минах 8 бели до тук и са мнооого по-леки.

# 216
Тинтири, и всички заинтересовани, тук наистина се правят максимално щадящи операции, защото риска от рецидив е еднакъв с пълнатата мастектомия. Реконструкции със собствена тъкан се предпочитат, поради риск от рецидив, трудна лъчетерапия, алергизирането и капсулирането на силикона. Не че не се прави, но се говори и за канцерогенност на силикона. Да вярно, че е недоказано, ама аз и без туй го въдя тоя рак, та още фактори не искам да притурям.
А за Марита съгласявай се на ТРАМ, то е като абдоменопластика, ама безплатно😀😂  Така де файда да има

# 217
Тинтири, и всички заинтересовани, тук наистина се правят максимално щадящи операции, защото риска от рецидив е еднакъв с пълнатата мастектомия. Реконструкции със собствена тъкан се предпочитат, поради риск от рецидив, трудна лъчетерапия, алергизирането и капсулирането на силикона. Не че не се прави, но се говори и за канцерогенност на силикона. Да вярно, че е недоказано, ама аз и без туй го въдя тоя рак, та още фактори не искам да притурям.
А за Марита съгласявай се на ТРАМ, то е като абдоменопластика, ама безплатно😀😂  Така де файда да има

Какво е това ТРАМ?

# 218
Името на метода за реконструкция с месо от корема. Взема се като заоблен триъгълник, прави се гърда от него а дупката на корема се придърпва и зашива. Та прилича на абдоменопластика. Остава само хоризонтален белег. И никога повече с кореми. Ще качаме на задници. А правят и от задник цици. 😀😂

# 219
Името на метода за реконструкция с месо от корема. Взема се като заоблен триъгълник, прави се гърда от него а дупката на корема се придърпва и зашива. Та прилича на абдоменопластика. Остава само хоризонтален белег. И никога повече с кореми. Ще качаме на задници. А правят и от задник цици. 😀😂

Точно! Тогава да вземат корема и областта на бричовете и горната част на бедрата и да ми направят от тях две големи цици😁😁😁

# 220
  • София /Абсурдистан
Ейй тук това не правят. Аз исках със собствен материал, но не можело, били неуспешни тези операции, мазнината се абсорбирала за няколко месеца. Та затова импланти. Чувствителността е променена много, разбира се, че и на участъци разни направо липсва . Иначе материал бол  при мен Simple Smile Прави го в БГ германската професорка, ама цените и са ми нанагорни ...
Относно диагностиката занапред - ехографа дава същата информация, според мен, че и повече. Важното е да се ходи на преглед на всеки 6 месеца и човек да не се изоставя.

Последна редакция: нд, 09 юни 2019, 21:43 от Unknown_lady

# 221
  • София
Ех, с удоволствие бих се лишила от висналия си корем, за сметка на нова гърда! Направо ми звучи прекрасно! 😄

# 222
Тинтири, много си сладка. 😀
Лейди, не го правят, защото е дълга и мъчна операция, свързват се нерви, кръвоносни съдове. Трябва опит квалификация. А да пъхнеш силикона за 1 час е по лесно. Тези операции почват от 5 стигат до 9 часа

# 223
  • В царството на игрите:)
Ейй тук това не правят. Аз исках със собствен материал, но не можело, били неуспешни тези операции, мазнината се абсорбирала за няколко месеца.
Аз съм, както знаете с такава ц...а и си стои както си я направи проф. Айзенман, но наистина това е риска със собствена мастна тъкан - абсорбира се. Както тя каза, аз съм и май най - сполучливата операция в Бг, но тя не знае, че аз мазнина трудно абсорбирам. Тя си стои тъпо и упорито, където си я набавя.  Взе ми материал от корема, краката и въобще имах много материал Simple Smile Труден, мъчителен и болезнен метод, но аз съм доволна. В ВМА не прави ли такива операции сина на Тепавичарова? /забравих му името!/
Митко, желая ти всички прогнози да са много далеч от истината. Бог да е с теб!

# 224
  • София
Ооо ,как 1 час.Моята беше 5 часа- двустранна със силикон.
 И тук го правят това с кожа от други части,но става на няколко етапа и е адски болезнено.Поне това сподели една жена от моята стая в Тина Киркова.Преди 17 г и махнали гърдата,направила реконструкция ,но каза че е адски болезнено и има голям белег на гърба.Естетически не изглеждаше много добре(то и зърно нямаше),но пак е по-добре от нищо.

Романски май се казва и май беше в Александровска.

Общи условия

Активация на акаунт