Борбата с рака - духовното оцеляване и физическото преодоляване - 56

• 45 218
  • 743
  •   1
Отговори
# 120
Стига хора! Едно е важно, да си минеме лечението и колкото е възможно по - бързо да сме такива каквито сме били преди това. Нямаме право да сравняваме и анализираме, на кой какво му правили и кой как е бил. Слушаме и изпълняваме!!! Все ще мине, както я наричам годината на химиите, от която ще излезнем победители. Ще бъдем по- добри и по -щастливи.
Днес в болницата имаше едно бебе на което му правят химеотерапия. Бебе, и  то не реве, а се усмихва .... а ние дърти кобили броим колко лимфи  ни махат и как страдаме и се страхуваме.  Бъдете здрави и мамка му ... да пукне завинаги този рак!

# 121
Бони, всичко което казваш е така, но все пак...лимфните възли ни трбват и махането им в такъв % е нежелателно, ако не е наложително, защото без лимфни ръката после цял живот се подува и боли. На мен ми е от дясно, а аз съм десняка. Ако ми махнат толкова лимфни, че да имам лимфодем ще се инвалидизирам дори.

Една снимка от прозореца на химио-стаята😊 Супер е на вън😊

Последна редакция: ср, 05 юни 2019, 10:56 от marittaa

# 122
  • София /Абсурдистан
На мен ми казаха хирурзите, че ако в първия, стражевият възел, няма нищо, то и в останалите няма.  Но ако пък в първия има ракови клеткио, то махат всичките. Затова за всеки случай на мен са ми махнали първите 3, но слава Богу, и трите са били чисти. Благодарна съм, че не са извадили всичко без необходимост, че то си е беля и това.

# 123
  • Варна
А на тези,които са махнали 2-3 възела болки в ръката и оток има ли?

# 124
На мен ми казаха хирурзите, че ако в първия, стражевият възел, няма нищо, то и в останалите няма.  Но ако пък в първия има ракови клеткио, то махат всичките. Затова за всеки случай на мен са ми махнали първите 3, но слава Богу, и трите са били чисти. Благодарна съм, че не са извадили всичко без необходимост, че то си е беля и това.
Абсолютно! Никак не съм съгласна да ме инвалидизират така без нужда. То бива презастраховане, ама все пак....
Имах една пациентка на 100-ина години и незнам кога е оперирана, но е било отдавна. Всички лимфни са и махнали и живее с ужасни болки всеки ден от тогава. Ръката и се подува, боли и ние ходехме да и слагаме стягаща ръкавица, а тя се гърчеше и виеше от болка докато и я наденем. Къпехме я също.

Не!

Последна редакция: ср, 05 юни 2019, 11:17 от marittaa

# 125
  • Варна
Относно лимфните възли: На мен ми махнаха само 8, един единствен се оказа с ракови клетки, но се оказа нужно да ги извадят тези 8, да ги нарежат като на филийки, да ги огледат под микроскоп, да ги накапят с някакви си препарати и куп други глупости, от които ние тук грам не разбираме, че да се стигне до окончателна и категорична диагноза. Иначе... до преди това ме сканираха на какво ли не, ехографираха, на ренген бях, опипваха ме под мишниците и хирурзи, и онколози, и какво ли още не ми правиха, но нищо не виждаха... по-скоро и да са виждали или подозирали нещо право са нямали лечение да ми назначат докато не им се докажат подозренията вярни, т.е. окончателната хистология докато не излезе нямат право дори един смотан витамин С да ми назначават. Ей така го погледнете случая с ваденето на "уж" здрави лимфни възли.
... И въпреки било то и скромните извадени 8 лимфни възела не съм се спряла, не съм се подула, следвах просто съветите на хирурзите и онколозите, упорито си правех... и все още правя гимнастиката за раздвижване и постоянно следя за отоци и събиране на течност и мигновено сигнализирам на хората, към които се водя вече просто под наблюдение, а не лечение.
Не искам назидателно да звучи, случаи всякакви за жалост. Лейди милата ще потвърди как въпреки старанието и все нещо се бъгва да му се не види, но не се предава жената и не хленчи... мина през какво ли не... А към останалите, които такава тежка орисия не е надвиснала над главите ви... срамота ще е безучастно да чаката само на чичо Доктор да ви разреши всичките проблеми, да ви облекчи болките и от себе си песъчинка да не дадете.

# 126
Те махат лимфните възли колкото могат повече, защото за всеки лимфен възел им се залаща допълнително към операция от касата. Те ги нареждат в едно стъклено съдче и броят за протокола за здравната каса. Ръката се инвалидизира..Те при половин часовата първична биопсия вече знаят дали има нужда да продължават да вадят лимфните възли. При мен са извадени 5 ли 6 ли - не помня и ми е направило впечатление, как след това са ме пратили в Националната онкология на изотоп при доц.Ценкова, май че. Тя го е правила с контраст и се казва MI-BI изотопско изследване и ми е казала, че няма заразени възли сред останалите...Тогава съм я питала, а защо не са погледнали възлите преди да ги махнат здрави и тя ми вика, че ако всички ще дойдат тук за това нещо, касата няма да има пари да плаща. Това е било през 2010 г. А сега има много по-добри апаратури. Като имам рак на гърдата, дали е нужно да ми осакатят и ръката...Някой тук пише в рода, че какво като са извадили....Не е така...

# 127
  • София /Абсурдистан
Никакви последици няма, все едно нищо не е било.

# 128
  • Варна
Аз съм в понеделник на операция,дано не се наложи да се махат повече и да няма заразени възли.Благодаря за отговора !

# 129
  • Варна
Емма... нещата, които пишеш не са съвсем безпочвени... въпреки че в контекста на темата са не просто нетактични, ами направо са си и зловредни разсъжденя. Хм... ще отдам на факта, че по-слабо владееш българския език и се получава нещо като "ама ти не ме разбра", "ама аз друго исках да кажа"... но... толерантността ни сякаш започна да се изчерпва и сама усещаш, как нежелена вече ставаш в темата.

С най-добри намерения ти го казвам - Престани с това черногледство и въвличане в какви ли не конспиративни теории. При теб лекарите може и да са се провалили и хич работата да не си вършат (то може и причината да се корени и в теб самата... и друг път съм писала, че преборването на РАК е задължително отборна игра, т.е. и пациента трябва да се включи ама кой ли ме разбра...), ама пък при нас повечето пишещи тук си работи всичко - и система, и доктори, и терапии...при теб що не сработва чудя се още.... (ой... поправка веднага... ка да не е сработило? жива си е още Емма след... не помня вече колко десетилетия...)

ТИ ДАВАШ ЛИ СИ СМЕТКА В ЕДИН МОМЕНТ КОЛКО ОБЕЗКУРАЖАВАЩА РОЛЯ ИГРАЕШ!?!?!? НЕ ЗА ХОРА КАТО МЕН МИНАЛИ ПРЕЗ ТАКА ХУЛЕНАТА ОТ ТЕБ СИСТЕМА И ПОПАДАЛА В КАКВИ ЛИ НЕ ЛЕКАРСКИ РЪЦЕ!?!?!?!? ДАВАШ ЛИ СИ СМЕТКА С ТОВА ОПЛЮВАНЕ И ВЕЧНО ТЪМНИЧАРЕНЕ КЪМ КАКВО РЕШЕНИЕ БИ ПОДТИКНАЛА НЯКОЯ МЛАДА ДЕВОЙКА НА ГОДИНИТЕ НА ДЪЩЕРЯ ТИ ПРИМЕРНО??? НЕ СИ ДАВАШ СМЕТКА!!! НА ВСИЧКИ ТУК ВЕЧЕ НИ СТАНА ЯСНО...

Това ли целиш? С всеки следващ твой коментар да ни сринеш духовно, намачкаш и заровиш, споделяйки отново и отново как нито на докторите можем да се опрем, нито на системата, нито на работодателя... Да те питам аз на кого точно препоръчваш да се опрем? На Бог Слънце? На кралица ЛУна? На милостинята ли? Или предизвиквайки съжаление и просейки стотинки за лекарства ли... Не съм нито добър психолог, още по-малко дипломиран такъв, но ми "намирисваш" на пораженчец, мила... Емма, не ставай такава, много повече можеш, много повече има какво да покажеш от себе си... гледай само на нас да не вредиш емоционално и да не ни вкисваш и без друго вкиснатото настроение...

# 130
Момичета,диагностицираха майка ми: тежкостепенен серозен овариален аденокарцином Sad Напреднал стадий!

# 131
Момичета,диагностицираха майка ми: тежкостепенен серозен овариален аденокарцином Sad Напреднал стадий!

Съжалявам, мила! 😔 Какви са прогнозите? Това също е РМЖ нали?

Спирит, добре я "оправи" Емма и съм съгласна с теб. Всяка от нас минава през своите "демони", но се опитваме да се борим с тях поне и да останем, колкото можем позитивни. Тя явно не успява да го прави това "упражнение". А може би е предубедена точно към БЪЛГАРСКИТЕ лекари и система. Незнам от къде точно СССР идва тя, но не мисля, че и там са по-други от българските. Аз не случайно само питам и ви сравнявам с моя стандарт на лечение тук и съм установиЛА (😁), че българското лечение е почти като тукашното, което си е комплимент, защото тукашното е фърст клас на световно ниво.

Аз имам добри новини. Изследвали са ми 10 гена отговарящи за РМЖ и всички са негативни, което значи нямам генетична предразположеност. Още едно доказателство, че е напълно от противозачатъчните. Даже и да беше генетично пак щеше да е от противозачатъчните (като катализатор). Както и да е....мисля, че ако го премахнат успешно този път няма да рецидивира като ми се напаснат хормоните и не злупотребявам вече с тях.

Някой да знае случай за отказ от хормонална терапия? Започнах и това да си мисля или поне да не е 5 год.но честно казано едва ли бих отказала. Ще го дискутирам обаче с лекарите. Явно скоро ще има планиране на ОП. Явно ще е органосъхраняваща поне за едната гърда. Другата може и да я махнат цялата, защото тумора беше голям, но аз така и птедпочитам даже. Всичко е добре, косата расте и гъстее😁🤣😆😂 Антидепресанта действа и се чувствам пак "Аз", от което съм щастлива. Ей, депресията е зло и грозно нещо😊

Останете позитивни и ако имате проблеми просто не се мъчете, а ги решавайте. Почти за всичко има решение и изход! С цици, без цици, с половин цици, кой с колкото лимфни възли е останал няма нищо. Важно е да останем живи до възраст, на която е нормално да поемем към другото измерение. Оня ден в събота се запознахме аз и гаджето с едни студенти (гаджета) по теология (ееангелистка теология) и те също ме доближиха да божественото ми аз. Казаха, че ще се молят за мен и им вярвам, както вярвсм, че молитвите им ще насочат добра енергия към мен и ще помогнат. Евангелистите са най-искрените от християнските течения намирам аз. Даже мисля да потърся такава църква наоколо и да видя как са тук.

# 132
  • София /Абсурдистан
Марита, не се завирай в сектите моля ти се.
Лечението в цял свят е едно и също.
Аз ще съм без хормонална терапия поради тежка алергия и към двата препарата, а трети не е измислен още.

# 133
Не знам какво е РМЖ?
Аха..разбрах, имамрак на яйчниците!
Прогнози няма..има молитви и борба да влезе в статистиката на 25% преживяемост до 5г

# 134
  • Cherven Bryag
Ако тумор хормонозависим терапия задължителна и най нови наредби от ЕС не до пет години, а даже 7 и до 10 години пиене на хормони! В края на 18г. бях наточила да отслабвам.....точно 5 години пиех и къкво ли  не съм изживяла с тези хормони! И Бум!!! още поне 7...Но има едно "НО"– всеки си носи САМ отговорност за здравето си.И да добавя за лимфни възели: моите махнати 12 на брой, през акъл не ми минавало да мисля, че лекари направили "делавера" за здравна каса...По голяма глупост не бях чувала! Не знам момичето с пессимистично настроение от кое СССР, но аз съм от Украина, но живея по голяма част от моя живот в България.В бившото СССр още мислят да профилактират РМЖ.Хората нямат смелост да говорят за рака, как– то беше в България до преди 10 години. Момичето явно има много страхове и няма с кого да ги сподели.При психиатър! Тук даваме кураж! Винаги чета, но рядко се включвам...Възхитена съм от вас!!!

Последна редакция: ср, 05 юни 2019, 18:47 от Elenah

Общи условия

Активация на акаунт