Борбата с рака - духовното оцеляване и физическото преодоляване - 56

• 45 291
  • 743
  •   1
Отговори
# 180
  • SHOOT ME 10 $
 Брех...и да умре човек неможе по свой избор...и за туй жИната ли да питам ве...😭😢😪 той дядо ми на времето хубуу разпрвяше ма кой да го слуша... та казваше  " то ку беши хубуу, и Господ щеши дъй женен сине..."

# 181
  • Somewhere...over the rainbow - where troubles melt like lemon drops
Satisfied Много си е хубаво Satisfied
И вие ни ядосвате, ама без вас пак намираме за какво, та - по-добре си ни е да сте наоколо Relieved

Мисля я nezhdana, отдавна не е писала,
изпращам ѝ много положителна енергия

# 182
Здравейте и от мен борбени момичета. Не съм нова в борбата с рака, нова съм в темата. Имам два рака, рецидив и съм тук, жива и дай боже здрава. Моята история започна преди шест години, когато бях диагностицирана с РМЖ на 39 години. Следва стандартна операция и после шок. Още един рак в рамките на месец, този път на бъбрека, започнах да се смея, беше невероятно, но факт. Нова операция и  късмет да имам два първични рака. Най хубавата новина в живота ми. Всяка от вас знае каква радост е да имаш първичен рак, шанс за пълно излекуване. Аз получих моя шанс за живот от проф Гаврилов  и др Петрови баща и син.  Усилията на проф Тимчева и Куртева, безкрайните консилиуми за моя случай бяха компрометирани от един патолог, стар и безреден, когото всички познавате. Имах документ с Хер и т.н хормоналнозависим и прочее. Нищо подобно. Независим анализ в МА показа че няма годен материал за изследване. Нещата не спряха до тук. Генетичния ми тест в САЩ не се извърши по същата причина. Няма материал. Хората го повториха за сметка на лабораторията, но напразно . Нямаше химиотерапия, защото не знаят какъв ми е рака и имам ли рак. Чуденето как да ме лекуват приключи с хормонална терапия на Золадекс и Нолвадекс. 6 години. Днес разбрах че моят рак не реагира на тези препарати, защото имам рецидив, и не съм в България. Да пак имам рак, защото един некадърник не направи най простото да съхрани тумора. Бях лишена от адекватно лечение. С моя рак от 1.4 см. без клетки в лимфните възли съм пак в изходна позиция. Днес рецидива ми 0.75. Без метастази. Ще ме лекуват с хормонална терапия, без химио, и пълна мастектомия, заради лъчето в лява гърда. Операция с реконструкция от собствена тъкан. Дължа живота си на невероятните хирурзи, които ми подариха  години. Рецидивът ми на патолога. Един некадърник в блестящ екип, може да ни струва живота. През тези 6 години ходех на 6 месеца на контроли, защото знам че ме лекуват на тъмно. Напуснах България, дом, семейство, приятели, работа, за да се лекувам. Не съжалявам за решението си. Пак работя и дебна рака. Нито миг не забравих че ще ме съпътсва докато съм жива. Пак ще го мина квартиранта. И така по петилетки до 100 години. Кураж на всички които се борим с тази напаст и много, много късмет. Аз оцелях с два рака, вие можете с по един:grinning:

# 183
Ооо, mantisa  - много ми харесва твоя стимул за живот. Съжалявам , че пак трябва да си в нашите редици. Но всяко свежо попълнение е глътка свеж въздух.
Ти си преборила квартиранта  на 50% само с позитивизма ти 🤗

Хули , радвам се че се включи 🤗

Мите, обещал си ни морска среща.
Та ако обичаш вземай се в ръце да не се караме 🤗
Другата седмица смятам да отида към Обзор - близко ще съм ама няма да те мъча.
Но да си имаме уважението - до края на лятото трябва да има морска среща...! Стягай се и мисли рок заведението 🤗

Спиритче,  действаш ли по документите ? 🥰

# 184
  • София /Абсурдистан
Мантиса, кой те подреди така? Кой е патологът, ако не е тайна?

# 185
Благодаря ти DZ за приветствието. Надявам се че ще ви е интересно сравнението в лечението тука и там от първа ръка. 6 години на грешна хормонална. Е сега поне имам доказан рак.За всички безпокоящи се за кила, коси,вежди, либидо и прочее маловажности, лечението е период, но профилактиката до живот. Гада се треби в началото.

Едно жалко раче от сантиметър и малко плюс една лекарска немарливост ми стуват гърда, два пет скенера,  5 сцинтиграфии ,безброй мамографии, рентгени на всичко. Лекарите тук ме питаха дали работя в атомна централа. Смяххх

Последна редакция: сб, 08 юни 2019, 08:02 от bubanka

# 186
  • SHOOT ME 10 $
DZ  мела, отдавна несъм за рок заведение вече.. .хах.  Не градете големи надежди, дано съм на лице до тогава пък все някак ще ви посрещна. При мен е като в женското сърце - винаги има място за още един.. -  хахах. Звучи клиширано, ама те клишетата за това са клишета, защото са изпитани и вярни.

Тъй като няма по-ранобуден, а за не пускам два поредни поста- редактирах  сношният.
Добро утро дами, много радости емоции през уикенда.  А бе забелязах един симпатичен и небезвестен (с дебела книжка в джоба)копания за кафе си търси. Пращам ви го. Щете ли го??

Последна редакция: сб, 08 юни 2019, 07:21 от midkoо

# 187
Ще го приютя симпатягата- какво да го правя  Mr. Green

Станала съм рано днес - за изпит се готвя. Да ми стискате палци към 13ч Peace

# 188
Здравейте, тук съм за съвет.
На майка й откриха малко туморче в гърдата и миналата година, юли месец, я оперираха. Казаха й, че е доброкачествено. Обаче сега се появи един проблем и аз мисля, че са свързани. Днес тя ще си уговори среща с докторът, който я оперира и в понеделник, надявам се, сме в Пловдив, онкото, за преглед.
Но, така или иначе, реших да ви питам и тук, в бг мама, където всичко се знае, и го казвам без ирония.
Та от месец палецът й на левият крак се поду в меката част отдолу (операцията й е на лявата гърда). При опипване сякаш е пълен с течност. Много я боли, казва, че чак пари.
Възможно ли е да се е стекла лимфа там? И ако да, какви лекарства да взема? Дори да не се окаже това, бихте ли дали предположения и съвет?

# 189
На майка й откриха малко туморче в гърдата и миналата година, юли месец, я оперираха. Казаха й, че е доброкачествено. Обаче сега се появи един проблем и аз мисля, че са свързани. Днес тя ще си уговори среща с докторът, който я оперира и в понеделник, надявам се, сме в Пловдив, онкото, за преглед.
Но, така или иначе, реших да ви питам и тук, в бг мама, където всичко се знае, и го казвам без ирония.
Та от месец палецът й на левият крак се поду в меката част отдолу (операцията й е на лявата гърда). При опипване сякаш е пълен с течност. Много я боли, казва, че чак пари.
Възможно ли е да се е стекла лимфа там? И ако да, какви лекарства да взема? Дори да не се окаже това, бихте ли дали предположения и съвет?
    Щом е доброкачествено, няма как да са махали лимфни възли! По време на операцията се прави Гефрир изследване и в зависимост от резултата от него се определя обема на операцията. След като това изследване е показало доброкачествено образувание, значи лимфни възли не са вадени.  Проблемът ви изглежда е съвсем друг.

Последна редакция: сб, 08 юни 2019, 09:35 от kacha

# 190
Пък чак и от гърдата да се е стекла лимфата в палеца на крака newsm78
Според мен се е убола някъде и се е получило възпаление Peace

# 191
Ще го приютя симпатягата- какво да го правя  Mr. Green

Станала съм рано днес - за изпит се готвя. Да ми стискате палци към 13ч Peace

И гаджето има изпит днес. Ще ви стискам и на двамата. С един куршум два заека😊

Митко, слушай кокошките и изпълнявай😀

Добре дошла Mantisa! 🤗 Къде се лекуваш?

# 192
  • Варна
DZ  мела, отдавна несъм за рок заведение вече.. .хах.
И що така го реши, бате Митко?? Децибелите в повечко ли ти идват или какво...? Ми... вярно е, такива калпазанчета сме, една идейка по-шумни, но и пък сърцати... Мястото ти е точно сред хора като нас. Все ценители на хубавата музика, на качествената бира и врагове на всякакъв вид безсмислени изгъзици от рода на - не съм се сресал, не съм се напудрил, веждите не съм оформил, миглите не съм гримирал, гърдите не съм си епилирал, дъх на чесън имам заради последния изсърбан таратор... Я с една вещерска метла да ги заметем тия всички съвременни предрасъдъци. Ела в нашата "секта" така да го напиша. Винаги ще си добре дошъл и в нужда няма да бъдеш оставен. Ако ще на инвалиден стол да си все ще те изтъркулим до някъде си, в калта няма да те изоставим. Сърце толкова огромно имаш, че се чудя и ти се възхищавам как си го побрал в мижавото си човешко телце и съхранил да продължава да тупти.

# 193
  • Cherven Bryag
Да си изследва пикочна к-,на, може проблема да е в друго,не непременно метастази в кости

# 194
  • София /Абсурдистан
Специално за Митко! https://www.youtube.com/watch?v=3DLLtKZ69iw&list=RD3DLLtKZ69 … amp;start_radio=1
Дръж си приятелю! Всички сме с теб!
А пък тоз приятел, който си го постнал, виж сега, няма как да преборя лесно младата конкуренция, ама ако тя се откаже,  вземам го, че как иначе  Joy

Последна редакция: сб, 08 юни 2019, 11:16 от Unknown_lady

Общи условия

Активация на акаунт