Борбата с рака - духовното оцеляване и физическото преодоляване - 56

• 45 307
  • 743
  •   2
Отговори
# 240
  • София /Абсурдистан
Аз за гръбнака си правя ЯМР сравнително често. Значи, няма кой да ти даде направление . А ямр на каквото и да било, винаги си го плащам сама. Дори и в болница да си, пак ще те накарат да си го  платиш, защото касата не им възстановява парите за него.
Тук в Сити лекарите го назначават, но става въпрос за съвсем други неща.

# 241
  • София
Здравейте,

На майка ми й се наложи да се справи 2 пъти с рак на гърдите. Борбата беше чрез операции, премахване на гърдите, химио и лъчетерапии, възстановителни операции и слагане на силикон, вкл. и вземане на кожа от гърба й. Вторият път беше преди 1-2 години и вече всички тези процедури са зад гърба й. Тогава борбата беше на всички флангове-с медицинските манипулации, смяна на режима на хранене, на живот, както и промяна на мисленето. Всички горещо вярваме, че приключихме успешно борбата завинаги. Simple Smile
Докато тя се бореше, аз ви четях, а сега я помолих да напише част от режима си, за да го споделям с познати, които водят същата борба. Споделям го и с вас и дано ви е от полза:

"Безалуминиева сода
Сутрин на гладно разтварям 1 ч.л. безалуминиева сода за хляб в 1 к. чашка вряща вода. След като шупне, доливам студена вода и я изпивам.
Понякога го правя и вечер. Трябва да се пие 15-20 мин. преди хранене.
Чай от глухарче и коприва
Слагам около 1 пълна ч.л. сушени корени от глухарче  и 1 с.л. смесени сушени корени и листа от коприва в 300 мл. вряща вода. Варя около 7 мин., след това оставям да кисне 10 мин. Обикновено го прецеждам в стъклена бутилка и го взимам с мен за през деня. Нямам определено време за пиене.  Пие се 40 дни, след това се почива 10 дни и т.н. Тази отвара я пих 6 месеца. Сега замених глухарчето със сушени плодове арония.
Фреш от зеленчуци
В продължение на 6 месеца всеки ден си правех фреш от 1 глава червено цвекло (големина, каквато имам в момента), 1 парченце джиджифил (горе-долу, 1/2 от палеца ми), 1 морков (по-голям), 1 ябълка, 1 лимон (понякога слагах вместо ябълка, круша, грозде, пъпеш ...). Сега си правя този фреш в събота и/или неделя. Зеленчуците ги кисна за 10-20 мин. в студена вода, в която съм разтворила около ч.л. обикновена сода за хлаяб, (когато ги копувам от магазините и с цел премахване на вредните вещества от обработката им). Не ги беля. Само лимона го измивам със сапун и го обелвам.
Зърнена закуска
В кафемелачка смилам следните семена:
2 ч.л. черен сусам;
2 ч.л. златно (жълто) ленено семе;
1 ч.л. черен кимион,
1 ч.л. чия;
1 ч.л. белен коноп;
1 ч.л. пчелен прашец.
Добавям 2 ч.л. ленено масло, 1 суров жълтък (понякога), 2 ч.л. кленов сироп (кл. сироп го прибавям от 2 седмици насам), 1 ч.л. каму каму на прах (донесоха ми го от чужбина наскоро, но го има и в биомагазините, преди това не знаех за него). Добавям вода до получаване на кремообразна консистенция. Изяждам го към 10:00ч. (Подобна рецепта има в сайта на Милена Голева за йога ). В събота и неделя не го правя (понякога не го правя и в някой от другите дни).

Взимах triactal (има информация за него в интернет) в продължение на 3 месеца.
В момента взимам капсули корен от глухарче.

Всички тези „рецепти”  съм си ги съставила сама, като предимно чета в Интернет.
Само зърнената закуска ми я препоръча инструкторката ми по йога."

Към нейните писания мога да добавя, че следеше всеки ден pH на урината с лентички от аптеката и го поддържаше в стойности, при които се смята, че раковите клетки не могат да виреят. Така си следеше и регулираше и хранителния режим.
Другото основно нещо, което правеше и продължава да прави, освен посещението на йога, са ползването на медитациите на Милена Голева, както и следенето на ежедневните й клипчета. Това е нещото, което промени мисленето и й помогна да премине през това препятствие.
Защото това е само едно препятствие по пътя, който извървявате! Simple Smile
И аз ви пожелавам преминаването през него да стане по-леко и по-бързо! Simple Smile
Дано съм била полезна на някои от вас!

# 242
  • Враца
Без пари зле, но парите колкото и необходими и днес жизнено необходими не решават всичко и то за здравето.
Аз имам осигурителен стаж 32 години и какво? През 2013 година едва не ме изтърваха заради един скенер въпреки, че никога не бях ползвала здравни услуги от раждането на сина ми, а сега вкарват в мен може би хиляди без резултат. Такива са възможностите на медицината и не само у нас. Може би за отношението трябва да си поговорим. Не, че то лекува и, че на някои му допадат болните и условията, но никой не е застрахован.
Не трябва нито да премълчаваме нито да се възприемаме за богове. Когато става въпрос за живот трябва да има възможност да се пробва всичко. Друг е въпросът дали пациентът ще се съгласи. Става въпрос за живот! Това оправдава всичко.

# 243
  • В царството на игрите:)
Благодаря за споделеното, Beauty. Сигурна съм, че това ще помогне на някого. Аз имам един чисто статистически въпрос. През какъв интервал от време са двете операции на майка ти/ако правилно съм разбрала/ и тя след втората ли включи този режим или и след първата?

# 244
  • София
Благодаря за споделеното, Beauty. Сигурна съм, че това ще помогне на някого. Аз имам един чисто статистически въпрос. През какъв интервал от време са двете операции на майка ти/ако правилно съм разбрала/ и тя след втората ли включи този режим или и след първата?

Между двете операции имаше 13-14 години. Този режим го направи след като се разболя втория път. Нали разбираш, че преди 15-16 години нямаше чак толкова лесен достъп до информация? Първият път просто направи операция, химиотерапия, хапчета няколко години и приключи. Когато нещата се повториха, макар и след толкова време, си даде сметка, че явно нещо друго трябва да промени. Даде си сметка, че живее по същия начин, мисли и преживява проблемите си от миналото, обвинява се за това и онова, взира се и анализира лошото държание на близки хора към нея и живее в един омагьосан кръг, който я връщаше пак и пак в болницата. Започна да търси вариант да промени мисленето си и попадна на йогата и медитациите. Започна да насочва вниманието си от околния свят към нея самата, да следва нейните мисли, нейните желания, да се обича и да се учи да си е самодостатъчна, за да е щастлива. След това започна да търси вариант да "заобича" и тялото си и да му дава това, което то би харесало.

# 245
  • В царството на игрите:)
Между двете операции имаше 13-14 години. Този режим го направи след като се разболя втория път. Нали разбираш, че преди 15-16 години нямаше чак толкова лесен достъп до информация? Първият път просто направи операция, химиотерапия, хапчета няколко години и приключи. Когато нещата се повториха, макар и след толкова време, си даде сметка, че явно нещо друго трябва да промени. Даде си сметка, че живее по същия начин, мисли и преживява проблемите си от миналото, обвинява се за това и онова, взира се и анализира лошото държание на близки хора към нея и живее в един омагьосан кръг, който я връщаше пак и пак в болницата. Започна да търси вариант да промени мисленето си и попадна на йогата и медитациите. Започна да насочва вниманието си от околния свят към нея самата, да следва нейните мисли, нейните желания, да се обича и да се учи да си е самодостатъчна, за да е щастлива. След това започна да търси вариант да "заобича" и тялото си и да му дава това, което то би харесало.
Благодаря ти!

# 246
Благодаря ти Beauty, намери ли сте формула за вас. Хубаво е да се поддържа имунитета. За мен истината е в контроли, контроли, и пак контроли. Покрай мен всички приятелки и колежки се профилактират вече, а това е хубаво.

# 247
  • Бургас
Здравейте .за първи път пиша тук но имам нужда от съвет и отговори.... На мой познат преди дни му поставиха диагноза Лимфом на Ходжкин. Днес излязоха резултатите от скенера но не сме много наясно какво е положението .Със сигурност не е много добре но ако има някой по запознат ако може да ми разясни накратко какво е положението дали има разсейки и кой стадий е .в сряда ще го приемат в болницата за лечение ,но незнаен какво ще бъде то.... Предварително благодаря на отзовалите се

# 248
  • София
Във ФБ има група за взаимопомощ към Българско сдружение лимфом и повечето членове на групата са с това заболяване,попитайте там.Тук едва ли ще могат да ви отговорят.

# 249
Монито, здравей, чете се че има разсейки в бял дроб, но не се отчайвайте. Синдром на Ходжкин и един от най лесно лечимите в онкологията. С химиотерапии се лекува и в напреднали стадии. В медицината 2 и  2 не е 4, но имайте кураж и вяра в лекарите. Аз лично познавам излекувани. Даже станаха и родители по късно. Късмет

# 250
Аз мисля, че нещата в последните години много се промениха благодарение и на усилията на хора като Теодора Захариева. За Диана знам по - малко, но така или иначе постъпи достойно при казуса с лекарствата, защото тя можеше да си позволи лечението и без помощта на държавата. Дори смятам, че в Бг нещата са по - добри в сравнение с доста други държави. Проблемът при нас е, че сме много мнителни, много капризни, много знаещи, много претенциозни. Преди време имахме една дама във форума, която се лекуваше в чужбина и тя с ужас осъзнала, че другите жени с които и правели вливките дори не знаели името на лекарството, което им слагат, защото това не било тяхна работа. Нашата съгражданка била "ужасена" от това безхаберие. Да, ама ние сме стресирани, а хората отиват на влива и се прибират без да мъдруват повече какво, кога, как и т.н. Вярно е, че стават грешки и недоглеждане понякога, но това е неизбежно - лекарите не са машини. Ема, кога ще проумееш, че здравето струва пари и то много. Както и в много други сфери и тук не сме равни. И ти и дъщеря ти /която доколкото си спомням поне до скоро не работеше/ сте лекувани тук и не мога да разбера от къде идва този негативизъм и вечното ти недоволство.
Фри, здравето струва пари? Здравето е безценно. Знаем, как някои са се хвърляли в огъня, във водата, рискувайки живота си да спасят живота на друг човек...Лекарите нямат тези добродетели! Не им ли платиш - няма да помръднат да те спасят...Те дерат болните толкова нагло и толкова безжалостно....Те са като някакви хиени и все едно, че са безсмъртни - толкова са ненаситни! От едната страна в България е страшна безработица, а от другата -  лекарите нямат фиксирана заплата както хората от всичките други професии и крадат болните, защото са се прекарали и са изпаднали поради здравето си. До скоро не сме работили с дъщерята ми. То само ние не работим..., Фри, аз съм само гледала, как някои хора /прежълтяли от болестта/ от инвалидната си пенсия са плащали в касата по 60-80 лева за преглед и после са гладували, за да живее онзи в бялата престилка......В чужбина съгражданките ти не знаят названията на лекарства, които им вливат, а тук трябва всичко да следиш сам и да гледаш, каквоти ти вливат, че пък лекарите не знаят, какво правят...На мен по погрешка са били сложили инжекцията на друг човек в раковото...И вечерта отново са идвали да слагат...Какво да ти говоря....А горе в петскенера на човека е Ходчкин...Той засяга бял дроб. Те това са му признаците, но се лекува до оздравяване. Нали съм разучавала това подробно покрай увеличените лимфни възли на детето ми.

Последна редакция: вт, 11 юни 2019, 01:45 от emma1_

# 251
milmich пак аз отнесох боя хаха Grinning
Ема, лекарите са лоши хора, да. Също като учителите и шофьорите и фризьорите и сервитьорите и всички останали. Дъщеря ти е добра, щото е безработна, да ти е жива и здрава.

# 252
  • Варна
milmich пак аз отнесох боя хаха Grinning
Ема, лекарите са лоши хора, да. Също като учителите и шофьорите и фризьорите и сервитьорите и всички останали. Дъщеря ти е добра, щото е безработна, да ти е жива и здрава.

Що така ви/ни обърква тази жена се чудя и аз вече... Иначе, Фри, съгласна съм с теб - лекарите наистина най-лошите хора на света се оказаха в очите на някои. Постоянно и постоянно имат нужда от стерилни разни скалпели, игли, бурканчета, маркучета и не знам си какво още, за което с една камара пари се "нагълтват" я от пациента, я от здравна каса... естествено понеже са най-злите хора на света го правят с цел собствена облага, а не с цел набавяне на нужни медикаменти, материали, апаратура... А колко по-евтинко и благородно би било да се преплакне просто всичката тази "посуда" с Ехо Хидро балсам и да режем там със същите ножове, да щипем със същите щипки, да дупчим вени с игли втора употреба, да шием рани, да полагаме марли изпрани на 60 градуса на функция с предпране... икономичната да го караме просто... да не се налага на тия хора нито труда им да се заплати, нито материалните им нужди за изпълнение и прилагане на уменията им да се подсигурят...

# 253
  • София
Аз мисля, че нещата в последните години много се промениха благодарение и на усилията на хора като Теодора Захариева. За Диана знам по - малко, но така или иначе постъпи достойно при казуса с лекарствата, защото тя можеше да си позволи лечението и без помощта на държавата. Дори смятам, че в Бг нещата са по - добри в сравнение с доста други държави. Проблемът при нас е, че сме много мнителни, много капризни, много знаещи, много претенциозни. Преди време имахме една дама във форума, която се лекуваше в чужбина и тя с ужас осъзнала, че другите жени с които и правели вливките дори не знаели името на лекарството, което им слагат, защото това не било тяхна работа. Нашата съгражданка била "ужасена" от това безхаберие. Да, ама ние сме стресирани, а хората отиват на влива и се прибират без да мъдруват повече какво, кога, как и т.н. Вярно е, че стават грешки и недоглеждане понякога, но това е неизбежно - лекарите не са машини. Ема, кога ще проумееш, че здравето струва пари и то много. Както и в много други сфери и тук не сме равни. И ти и дъщеря ти /която доколкото си спомням поне до скоро не работеше/ сте лекувани тук и не мога да разбера от къде идва този негативизъм и вечното ти недоволство.
Фри, здравето струва пари? Здравето е безценно. Знаем, как някои са се хвърляли в огъня, във водата, рискувайки живота си да спасят живота на друг човек...Лекарите нямат тези добродетели! Не им ли платиш - няма да помръднат да те спасят...Те дерат болните толкова нагло и толкова безжалостно....Те са като някакви хиени и все едно, че са безсмъртни - толкова са ненаситни! От едната страна в България е страшна безработица, а от другата -  лекарите нямат фиксирана заплата както хората от всичките други професии и крадат болните, защото са се прекарали и са изпаднали поради здравето си. До скоро не сме работили с дъщерята ми. То само ние не работим..., Фри, аз съм само гледала, как някои хора /прежълтяли от болестта/ от инвалидната си пенсия са плащали в касата по 60-80 лева за преглед и после са гладували, за да живее онзи в бялата престилка......В чужбина съгражданките ти не знаят названията на лекарства, които им вливат, а тук трябва всичко да следиш сам и да гледаш, каквоти ти вливат, че пък лекарите не знаят, какво правят...На мен по погрешка са били сложили инжекцията на друг човек в раковото...И вечерта отново са идвали да слагат...Какво да ти говоря....А горе в петскенера на човека е Ходчкин...Той засяга бял дроб. Те това са му признаците, но се лекува до оздравяване. Нали съм разучавала това подробно покрай увеличените лимфни възли на детето ми.
Боже, боже ! Колко мъка и простотия има на този свят.

# 254
  • Бургас
Във всички случаи ли Ходжкин засяга белия дроб?

Общи условия

Активация на акаунт