Борбата с рака - духовното оцеляване и физическото преодоляване - 56

• 45 158
  • 743
  •   1
Отговори
# 615
Спирит, нарочно слагам в спойлер личните неща, щото първо не ща да занимавам аудиторията с разните ми там размисли, дето не всеки път са много умни  Embarassed и второ, щото си имам фенска маса открай време- хора без работа, дето си ме столкват. Тези последните да са живи и  здрави им пожелавам и да не им се налага по друг повод да идват в тая тема Peace
Но, права е Мери- като си намираш занимания, нещо дето да дава смисъл на съществуването ти, извън ежедневието и оцеляването,някак по- леко се преминават нещата и се намират и сили.
Тинти, радвам се, че днес вече е по-добре. Аз, като се замисля- може и при мен реакцията да е била заради по. бързото пускане на системата, ама карай.......ще си изтърпя последната червена и няма се терзая за минали работи.

# 616
  • София /Абсурдистан
Депресия има различни видове. Трябва да се различава реактивната депресия от клиничната. С клинична депресия съм виждала много страшни неша. И да, за болница си е, ако в къщи не може да се овладее с лекарства.
С нашата диагноза си е направо  чудо, ако не излезе депресия, тя е обикновено реактивна. Страхът си остава за цял живот. Аз съм взела нещо леко - Есобел. И ще го пия докато ми отминат всички гадости от главата, пък кой каквото ще да си казва. Човек трябва някак си да издържи това, което му се случва.
Предписват антидепресанти и при дискови хернии, за отпускане коренчетата на нервите и да намалее болката. При мен обаче беше без резултат, много ми е прецакан гръбнака и не подейства.

# 617
Здравейте и от мен! Гледам още "нищим" антидепресантите. На мен също ми е добре от тях. Правят ме нормална всъщност. Но установих и че всичко е въз основа на състоянието ми и все още е обратимо. Демек не съм затънала много.

Днес бях на среща с доктора. На ЯМР не се вижда никакъв тумор вече. Прегледа ме пак на видеозон и там нямаше тумор. Говорихме какви опции за операция имам и утре след като ми изтече и последната химия (ура!) трябва пак да ида да говоря с колежката му, която ще помага при операцията и да и кажа решението си коя опция избирам. Имам три опции: 1. Органозапазваща операция, след която бих могла да не правя нищо друго и да си остана с естествените гърди като болната ще е поорязана малко, но ще се запази кожа и зърно така или иначе. 2. Мастектомия само на болната и силикон в нея до уеднаквяването с другата или същото, но уголемяване и на двете, но няма да са супер еднакви защото едната ще е със жлеза, а другата не и немогат да ги уеднаквят чак толкова и 3. Пълна мастектомия двустранно и силикон в двете. Бих могла и с естествени тъкани, но лекаря ми каза в прав текст, че точно на мен не ми го препоръчва, защото имам малко мазнини, а и съм млада. Обясни ми за белези т.н.и ме убеди да не мисля за естествени тъкани в моя настоящ случай. Показа ми и снимки на пациентки и така реших да е пълна двустранна мастектомия и силикон. Това беше всъщност и първоначалното ми желание, но той ме подведе на един наш разговор, че му се иска да ме обработи по друг начин, та бях взела да се настройвам за собствени тъкани. Както и да е. Това ше бъде. Относно здравето той ми подчерта, че всеки от вариантите е еднакво добър. Всеки има различни плюсове и минуси и пациентите си избират кой вариант им пасва на живота, възрастта и личността. С две думи в хубава еуфория съм и вече не се страхувам, а чакам с нетърпение пичти😊 Готова съм да започна на чисто след това и да продължа да живея с новите си гърди😊😁

# 618
  • София
Марита, според мен си взела най-правилното решение! Успех!

Аз чакам да ме изпишат. Мина всичко този път без проблеми и си отдъхнах.

# 619
  • София /Абсурдистан
Марита, аз ако можех да върна времето, щях да избера квадрантектомия. Не махай здрав орган, никаква гаранция няма за нищо. Сега не бих го направила, но късно.

# 620
Марита, аз ако можех да върна времето, щях да избера квадрантектомия. Не махай здрав орган, никаква гаранция няма за нищо. Сега не бих го направила, но късно.

Защо?

Мерси Тинти, успех и на теб с НЕалергясването и останалите "екстри"!

Ние казахме да не пишем демотивиращи неща, но само да кажа с цел мотивация, че даже най-ужасните моменти от химиото са напълно поносими, ако човек се щади и следва тялото си. Аз например от два месеца приех да ползвам помощни средства като антидепресанти и трева, което доста облекчи всичко. Иначе едва се влача. Постоянната умора не ме напуска. В неделя бях на къмпинг за няколко часа, но мислех, че ще ме вдигнат с линейка. Толкова съм зле физически. САМО ЛЕЖА! Но ето дойде и края, а аз се чувствам все по-добре психически и помощните ми средства ме предпазиха от рухване. Сега запазената ми до голяма степен, че и подобряващата ми се психика ще ме измъкне след като свърши най-лошото и предполагам ще мога да заживея пак нормално. Доктора каза, че въз основа на това как отговорих на лечението и всичко до тук шанса ми за рецидив (все още теоритично....знаете) е толкова колкото на всеки друг човек, който не е бил засегнат от рак. Ами аз май имам възможно най-мечтаните новини. Точно на това тайничко се надявах да се случи днес и то се случи😊😊😊 Дерзайте до откат девойки и никога не се предавайте, освен когато вече си дойде време все някога за предаване😉

# 621
Маритааа, това е за теб! ❤Много се радвам! Още малко и свършваш!

# 622
Маритааа, това е за теб! ❤Много се радвам! Още малко и свършваш!
Мерси Бони, да ти се връща и на теб, а и на всички също!

# 623
  • София
Още чакам да ме изпишат и ми избиха нервите. Седя и рева тука. Саклет ме хвана да лежа два дни, не мога повече! Ганчева уж имала консултации, каза, че си тръгвам, но забрави ли ме, тръгна ли си, никой не може да ми даде информация.

# 624
Леди, напиши по-подробно. Защо? Не си ли доволна от това, което са направили лекарите относно реконструкцията? Какво му е лошото при теб? Нали вече не боли, но как се чувстваш?

# 625
  • София /Абсурдистан

Защо?

Защото се губи чувствителността в гърдите и мястото е като изтръпнало. Жлезата дава инервация и като я изрежеш, мястото губи чувствителност. Усещането е, че сякаш това място не е твое или нещо подобно. Има и прекъснати кожни нерви, които не се възстановяват. Като легнеш по  гръб, гърдите придобиват малко странна форма, не знам как да го обясня, ама не ми е много естествено. Иначе като естетика, няма проблем, по нищо не личи, че е реконструкция, изглежда съвсем естествено.

# 626
Лейди, аз знам, че ще е изтръпнало. Доктора ми точно с това ми излезе като аргумент да не го предпочитам (а и от вас тук), а днес обаче незнам защо пък е решил, че ще ми го направи, ако искам. От всяка от другите варианти има неудобства и мисля изтръпнали, но хубави цици за моята самоличност е най-щадящ вариант. Ми....така ще бъде пък ще видим. Ще си ги нося и аз някак, както вие си ги носите😊

Приемам всякакви коментари, мнения и аргументи😊

# 627
  • София
Спокойно ,Тинтири!Насъбрало ти се е .Поразходи се и като видиш някой,попитай го дали не може да си ходиш.Мисли за хубави неща и как поредната вливка е зад гърба ти!

Марита, съгласна съм с Лейди - няма нищо по-хубаво от естественото. Е не е зле да може да ходиш без сутиен ,вместо големите ми,но виснали гърди. Обаче чувствителност наистина няма и при мен не само зърното  ,а и отзад  лопадките .Не смея да спя и по корем,което ми беше любимо. Естетически е добре,въпреки че преди ми бяха по-големи и ми е малко трудно да свикна с това (това май идва от формата, защото пък сутиените са ми същия размер),но във всяко друго отношение ,си е по-добре собствените.Въпреки че ,имам приятелка със силикон от 8 г и тя каза, че в началото много е ревала,че го е сложила и е имала проблеми с втвърдяване,та 3-4 месеца е правила масажи,но постепенно всичко се оправило и сега все едно няма нищо чуждо в нея- изобщо не усеща силикона и по корем си спи ,даже на моменти забравяла,че има.😀

Ох,на мен ми е голям зор тая хормонална терапия. Химията не я мислих толкова,колкото това ,дето предстои.Снощи даже сънувах,че ми идва и трябва да ходя да ми сложат първия Золадекс.

Момичетата,които сте на Золадекс,всеки месец ли ви го слагат?Говорих с една приятелка,която живее и се лекува в Германия,на нея и го бият на 3 месеца.Скоро и друго момиче беше споделило този интервал във ФБ и ми стана интересно.

# 628
Зори и Лейди, да ви питам пък за формата, че това не го обсъдих с доктора (предполагам пак ще говорим). Какви форми има и по желание ли се избират или по параметри?

И аз ненавиждам това, че ще имам хормонална, но няма начин. На мен яйчниците ми тотално отказаха и вече е около 90 ден от последната ми менструация. Посвикнах и с това. Като, че ли по-малко забелязвам топли вълни или просто съм свикнала с новите си усещания.

# 629
  • София /Абсурдистан
Марита, аз съм с импланти Ментор. Не че са лоши, но са кръгли и с тях гърдите изглеждат като плоски отпред, което хич не ми харесва. Така се налага носене на полуподплатен или подплатен сутиен, за да изглежда добре.  Върховете на стандартните неподплатени сутиени остават празни и аз ги коригирах, отрязах ги и ги заших.  Ако твърдо си решила, поискай си висок профил импланти, ще изглеждат много по- добре. Аз това късно го разбрах обаче.
И хич недей да подценяваш изтръпването, защото усещането е гадно, няма какво да се лъжем.

Общи условия

Активация на акаунт