Борбата с рака - духовното оцеляване и физическото преодоляване - 56

• 45 111
  • 743
  •   1
Отговори
# 630
Лейди, какво значи висок профил?

# 631
  • София
Здравейте, по повод депресиите... ММ е психиатър. От него знам, че истинските депресии не могат да се оправят със " стегни се" и " мисли позитивно" . Трябва си лекарства. Аз също пих в един период Есобел, много добре се повлиях.
От стрес покрай рака не съм била в депресия цяла зима. Сега като ви четох, даже се замислих за това. Но който има нужда, трябва да се консултира и да си пие терапията, за да се справи. Разбира се, може да си наложи воля да бъде активен, доколкото успее, за да не се предава!
За Сити клиник току що свърших лъче, доволна съм. Сега мажа крем върху изгорялото ( последните 5 лъчета) в очакване на КТ за понеделник, 8 юли, важен е резултатът. После от август мисля да се диспансеризирам в Сити клиник. На ТЕЛКа от септември ще поискам група и да се връщам на работа.
Лошото е, че не мога да понасям епитезата, от нея ме боли под мишницата и гърба , дори след 2-3 ч носене и това ме притеснява за работния ден. За реконструкция трябва да чакам след лъчето поне 1 г.

Последна редакция: вт, 02 юли 2019, 19:01 от Lamanche

# 632
Марита, при положение, че има възможност за квадрантектомия, се чудя защо избираш друго... Би си спестила много болка ,ако избереш това. Не те навивам. Всеки си знае сам за себе си, но все пак ми е интересно , защо точно това реши да направиш

# 633
Марита, при положение, че има възможност за квадрантектомия, се чудя защо избираш друго... Би си спестила много болка ,ако избереш това. Не те навивам. Всеки си знае сам за себе си, но все пак ми е интересно , защо точно това реши да направиш

Заради бъдещият ми стандарт на живот. Може да звучи тъпо на някои, но за всеки си е индивидуално и лично за мен тоева е най-щадящия психиката и личността ми вариант. Така ще се върна предполагам най-лесно в нормалния си живот. Ще видим ще сгреша ли. Ако ми видиш гърдите ще разбереш сигурно. По едно време като бях съвсем слаба и възнамерявам пак да стана така носех чашка А, а сега съм с 10 кила по-дебела от тогава и нося едва Б, отделно жлеза вътре почти няма от двете години кърмене. Доктора каза, че може да го направи, но няма да ме задоволи резултата. Явно е разбрал що за желания имам, а и с оглед възрастта ми е на мнение, че трябва да гледаме и естетиката.

Последна редакция: вт, 02 юли 2019, 19:18 от marittaa

# 634
Аз утре влизам за последна 8 -ма вливка. Дай Боже да е последна! Преди това ще мина на всевъзможни изследвания, включително и ехо на двете гърди. Дано всичко е ок! Стискайте ми палци!

# 635
  • София
И моите са Ментор .Не са ме питали, каква форма искам,нито аз съм избирала размера.Може би трябваше да проуча повече,но понеже не беше силикон за красота ,реших да се доверя на лекаря.Вероятно такива са подходящи за нас,не знам.
 Лейди,не се бях замисляла,но точно за това ми изглеждат по-малки от преди явно.Обаче сега много добре ми стоят сутиени тип "бриджитка". Преди време си купих 2 и нещо не ми харесаха ,но откак съм със силикон им дойде времето и само тях нося.

# 636
  • София
Утре ще станат 19 години от операцията.
Преди няколко дни намерих тази снимка (всъщност намери я големият ми внук в албумите на майка си... той е на 11... и имаше въпроси... сърце не ми даде да му кажа, просто му отговорих, че съм се разболяла и от едно лекарство съм останала без коса).
 Леле, к'ва съм убавица!!! Blush

Скрит текст:

Щом съм с ношница и халат, значи още съм зле...
може да не мога да ям, но цигарата си ми е мнооого блага...

Момичета, знаете ли колко отдавна е било това!? Вижте телефона- аналогов е...
Дори не помня дали имаше цифрови фотоапарати!?!?  (сигурно не е имало, защото ММ следи всичко ново и все е в крак с времето... или са били непосилни като цена)
Интернет по онова време... що е то?!

Последна редакция: вт, 02 юли 2019, 19:47 от AnyHr

# 637
  • България, Велико Търново
Здравейте мили момичета.

Ани, хубаво нещо са снимките... като се замислих аз нямам снимка по кубе. Това трябва да се поправи 😊

Марита, поздравления за решението. Аз съм със силикон само на едната гърда, Ментор кръгъл с  висок профил. Да твърдичко е, различно е, но съм решила един ден доброволно да махна и другата пък каквото ще да става. Както всяко нещо си има добри и не толкова добри страни 😉

Тинтири, кураж мила. Явно ти е такъв момента. Да не би да ти влияе ПМС-то? Аз винаги съм ревлива покрай идването на цикъла. Като го спрат ще видим.

Зори спомена за Золадекс на 3 месеца, за който ми е интересно да науча повече. Аз пък се чудех дали има хора, които са на Нолвадекс без Золадекс и са във фертилна възраст? Д-р Н.Недев ми спомена да помисля върху това и да не спирам яйчниците.

Аз днес  минах трета червена и продължавам с още 3 червени. Учудих се, но ме увериха, че така трябва 🤔
Спокойна вечер на всички!

# 638
  • София
Ферара,ще омекне силикона!И при мен беше твърд в началото,но постепенно омекнаха.За химиите - 6 червени ли ще ти правят?

# 639
Ферара, аз първо за тази опция си помислих - едната гърда "изрината" напълно и силикон, а здравата само силикон без махане на жлезата, но май ще е проблемно от естетична страна. При теб как са двете едната спрямо другата?

# 640
  • София
В къщи съм вече. Вероятно и ПМС играе роля, въпреки че закъснява и не знам дали изобщо ще дойде. Ама що рев изревах... За пръв път от операцията си поревах качествено.

Аз твърдо съм решила при реконструкцията да махам и другата гърда. Ясно ми е, че не е гаранция, но все пак искам да се подсигуря, доколкото е възможно. След това и детеродните съм решила да махна.

# 641
Тинтири, защо ще махаш чак детеродните? Имаш ли генетична обремененост?
И аз като теб с гърдите. Не ми пука за тях. Дано свикна с неудобствата, които вече разбрахме, че има това "упражнение" 🤣

# 642
  • София
Здравейте, мили момичета и момче! Даже не помня вече откога не съм писала тук. Когато съм в Иран, бг мамата мв блокира заради използването на прокси, а без него нито един сайт не ми се отваря, нали е цензура. Обаче изфинтих, като пробвах да пиша от телефона и взе, че стана, да видим до кога. Да не вземат пак да ме резнат. Имам смътни спомени, че писах след операцията ми. Опериралият ме доктор ми беше казал, че ще ми се надува ръката след операцията. Аз пък взех, че си направих една поставка за ръката от дунапрен, цяла нощ стои в поза ''зиг хайл'', но за сметка на това неудобство само вечер ръката ми е мъничко надура, трябва да сравниш двете една до друга, за да го забележиш. Сега съм 10 дена преди трета червена химия, двете досега изобщо не ги отразих, само първия ден след химиото си усещам дробовете като яко надишани с някаква много химична химия (тавтологията идва да покаже степента на гадно усещане). Косата ми се разреди яко, остана ми опашле дебело колкото кутрето ми, а преди мястото, където е ластика, беше колкото 50 стотинки в диаметър. Няма пък да режа, дори два косъма да останат. Напук на рачето. Като видях как запична да ми пада косата, спеших мъжленцето ми, милото, да ходим да изберем перука. Пробвах една, като се погледнах, ми се прииска да се гръмна тутакси. Пробвах втора, пак ми се притрепа, тоя път с граната по възможност. Не е истина, колко ми изменя физиономията. Реших, ще връзвам кърпа, докато ми израсне дотолкова, че да успея да я вържа на опашле. И понеже сега си събирам всичката паднала коса, ще си направя треси и ще си ги намотавам около опашлето, и никой няма да разбере, че косата ми е къса. Да ви открия една тайна: отпреди 6 години съм започнала да събирам коса, това, което ми падаше за ден, го изкитвах на снопче, като луковицата е винаги в една посока. Идеята ми беше да събирам коса за перука на някоя раково болна жена, а се оказа, че съм събирала за себе си. Затова сега ще си обединя всичко и ще имам материал за опашка.
Понеже изчетох всичко, което бях пропуснала, та да ви пиша, как се справям аз със афтите. По същия начин усмъртявам и херпес, при това преди да е разцъфнал като найска роза: срязвам една скилидка чесън и с отрязаното място налагам афтата или херпеса. Действа безотказно, нито веднъж досега не ме е подвел този начин. Херпеса пизнавам че ще избие по особеното сърбене-щипане на мястото, и веднага провеждам чесновата атака. На другия ден има останало розово петънце, а со вечерта и то изчезва.
Много ми е особено отношението към рачето ми: усещането ми е все вдно си го нося отделно от мен в някаква кутийка, а не в организма си (е, дано съм го изгубила насъвсем де, все пак) и живея живота си с подсъзнанието, че самата аз съм здрава. Ми не мога да го свържа със себе си, какво да правя. И затива, по липса на представа как да го свържа с мене си, си живея щастлива.
Мацки, как мислите, дали ще мога да направя лъчетерапията в България, при положение, че и операцията, и химиото са тук, в Иран? В края на краищата, за какво плащам на Здравна каса, ако не може? Тук всичко си го плащаме като попове, бедната душичка мъжът ми е готов да обърне планина с върха надолу, само да ме излекува, но на мен вече осезателно ми писна да стоя тук, толкова ми е домъчняло за Българията си ми! Как ще избутам до ноември, когато ми свършва химиото, не знам. Но да стоя и за времето на лъчето, вече ми идва свръх.
А вие всички сте най-бойните чудо-момичета и момче, които познавам (задочно), затова да не сте посмели да сдавате фронта! Нали знаете, хубавото и лошото в този живот следват едно след друго, затова като се посъберат повечко кофти моменти, обезателно после следват хубави такива! А аз ви ги пожелавам на всичките, от сърце, в двойни и тройни дози! Разбира се, и на себе си включително. Лека нощ на всички, тук е 12 посред нощ, ще взема да се гмурна под одеялото, че премигвам на парцали.

# 643
  • В царството на игрите:)
Зори спомена за Золадекс на 3 месеца, за който ми е интересно да науча повече. Аз пък се чудех дали има хора, които са на Нолвадекс без Золадекс и са във фертилна възраст? Д-р Н.Недев ми спомена да помисля върху това и да не спирам яйчниците.
Тримесечният Золадекс е по - удобен, нов Бг не се ползва такъв. Концентрацията му вместо 3.6 е 10.8, иначе е същото. В нашия форум имаше едно момиче GerganaR, която беше на Нолвадекс без Золадекс и не и спряха цикъла. Може да се разровя да намеря профила и и да и пишеш ако искаш? Ако пък чете, може и да ни пише. Това беше няколко години след моята операция и не бях чувала за подобен вариант, но се оказа, че и в други държави го практикуват.
Бъдете здрави, момичета, за повечето от вас, повечето отмина....
Марита, доколкото разбирам, решението ти е свързано с естетиката, отколкото със здравето. И така, както обясни нещата, може и да имаш основание. Hands V Поне от едно нещо да се възползваш от тази диагноза и да има положителен ефект върху теб Simple Smile Иначе пак ще трябва да си нащрек  да си правиш изследванията на гърдите, но ти това си го знаеш. Тоталната мастектомия за съжаление не е панацея.

# 644
Ферара, аз бях на Золадекс 2 години и 6 на Нолвадекс. Обаче, не съм ориентир, тъй като съм лекувана на сляпо. За мен прецениха, че е излишен климактериума. Бях млада и с незначителен рак, без заразени лимфи.

Общи условия

Активация на акаунт