Пак за емигрантските екскурзии до България, но от друг ъгъл

• 7 378
  • 191
  •   1
Отговори
# 90
  • София/Севлиево
Да си кажа честно само след 2 седмици прекарани в Лондон и аз бях в шок като се прибрах тук...Ама пък то беше щото там температурата беше около 15-16 градуса,а слизайки от самолета тук се натъкнах на сняг и -7-8 градуса-буквално 2 седмици ходех като ударена...Иначе не съм изпадала в културен шок-ми то в Лондон,където и да идех беше пълно с българи,които си говорят на български и се чувствах почти като в София.А хората по улиците навсякъде са ми еднакви...

# 91
  • Другата България
П.п. Дори по писанията във форума си личи колко е напрегнат и изнервен българинът Grin
Така си е, но половината от писанията в този форум са от "българи", които са далеч по-нервни и напрегнати от нас, българите. И все нещо не им е ясно, и все около живота тук и сега се въртят въпросите им. Да се чудиш там, в "тяхната чужбина", цивилизованата, нямат ли си форуми като този, където да се разтоварват от така напрегнатото и начумерено българско ежедневие, заради което сън не ги лови.
Ама друго си е да размахват пръстче тук и да демонстрират ...каквото демонстрират.

# 92
Моля, не превръщайте темата в антиемигрантски хейт заради авторката и още 2-3 подобни самозабравили се кукувици.

# 93
Хм, Judy, наляла си си само едно пръстче или си излочила чашата и ти е останало само едно пръстче?  Laughing Наздраве!

# 94
Ми наздраве. Как да не съм сдухана, бира не ми дават да пия Cry, уиски не обичам...ще посегна от мъка към виното.
Е, как без бира?! Кой я забрани? Обжалвай!

Хм, Judy, наляла си си само едно пръстче или си излочила чашата и ти е останало само едно пръстче?  Laughing Наздраве!
Е, то мога да си долея, бе!

Последна редакция: пт, 31 май 2019, 17:59 от Judy

# 95
  • София
Истинска история по медицински случай. Още съм в процес на приемане на ситуацията. Stuck Out Tongue Winking Eye Не че не мога без да пия, но самата идея, че не мога ме побърква.

# 96
Ми ко смениш на ракия?
Зам, че не е същото, ама не е без хич.

# 97
Моля, не превръщайте темата в антиемигрантски хейт заради авторката и още 2-3 подобни самозабравили се кукувици.
И аз призовавам за същото.

# 98
И аз призовавам за същото.

Аз също.

# 99
Това изказване за българките съм го чувала и от други емигранти. Аз съм от тия с маникюр с камъни и изкуствени мигли и много се харесвам. Последна грижа ми е -дали е курвенско или не. И мъжете ме харесват, включително и студените скандинавци.

# 100
Ох, аз цяла зима съм с обелени нокти.
Сега, кат'  се позатопли и се сподобих с витамин Д, си отхраних едни и тъй им се радвам...
Само дето ми е тегаво да ги боядисвам. На, натюр са си, ама пък съм с нокти!
Който не е имал тоз проблем, той не знае какво е да си имаш!

# 101
А аз мълча, щото съм от намусените
Ама да си знаете иначе

# 102
  • France
Интересно ми е дали има и други с моите впечатления.
Когато се прибирате на годишните визити до България (обръщам се към емигрантите от т.нар. цивилизован свят), преживявате ли първоначален културен шок от вида и поведението на българите, които започват  още от летището?
На мен като за начало българите ми приличат на цигани (после лека полека свиквам да ги различавам от циганите). Освен това са сърдити, гледат свирепо. После по центъра на града като тръгна жените, включително и младите момичета много от тях са облечени и нацапотени почти като "труженички". Все едно са излезли да си търсят тъпкач или в най-добрия случай съпруг. Изглежда като че ли искат да привлекат мъжете не с естествена красота и непринуденост, а с голотия, естетична хирургия или поне козметични пълнежи и с тежък грим. От всяка втора дама лъха фалш и усилие да демонстрира, че е по-секси от другите. И не се усещат, че изглеждат фрапантно, смехотворни и често отблъскващо. Особено duck lipsa са ми "любими". Съмнявам се, че нормалните мъже се впечатляват от такъв вид, но поне стига да си завиждат една на друга.  
В моята чужбина пак се срещат тук таме разголени и намацотени кобилки, но повечето само аутфита зле са уцелили, иначе не приличат на маймуни от неуспешни корекции и неадекватен грим.
В БГ обаче си личи едно неистово напъване да демонстрират, че са по-направени и вървежни от останалите женски.  
Защо сме с такъв к...ски манталитет? Толкова лош вкус и усет ли имаме за красивото, комплексите ли помрачават трезвия ни поглед в огледалото или просто сме си прости?
Не бях се връщала в БГ от 5 години, когато есента миналата година ми се наложи "на пожар". Да много е различно всичко. Даже не мога да го обесня, в какво точно се изразява тази различност. И да, хората са по-намръщени и жените се обличат по-крещящо, но чак пък такива хиперболизации...
Това, което ме шокира е абсолютната незаинтересованост дали всичко фунционира по реда си - от механичната рампа за инвалиди, до лелката от гишето в н-тата администрация. Просто се приема, че "тук е така" и точка. Жалко.

# 103
  • София
Absurt, по-спокойно Smiley
Никъде не съм казала всеки минувач да ми се усмихва, а отговорих на авторката, че и на мен ми прави впечатление колко е намръщен бг народът.
 Защо да не даваме чужденците за пример след като за някои неща наистина са за пример? И защо подскачате като ги дадем за пример?
Да разбирам ли, че и за теб е нормално да се разхождаш като зомби без да поздравяваш с едно "добър ден" като влезеш някъде?
 Въпрос на елементарно възпитание и култура.

П.п. Дори по писанията във форума си личи колко е напрегнат и изнервен българинът Grin

Аз съм спокойна, но явно бъркаш изразяването на недоволство с безпокойствие. Mr. Green

Сега, хайде да си прочетеш поста, в който пишеш, че в чужбина си били кимали и усмихвали непознатите по улиците.
За поздрав при влизане в магазин, учреждение и други в тази връзка, не е ставало дума.
Така че, хайде да не се опитвате да ни изнервяте във форума, където сме се събрали да се забавляваме.

И тъй като отново питаш, защо да не даваш за пример манталитета на чужденците, пак ще ти отговоря.
Той си е техен и ако сме искали да се променяме по тертипа им, да сме минали през терминал 2 заедно с вас.

# 104
Поредната хейтърина на тема "колко е гаден българина".

Ама гаден е, бе. Разберете го веднъж завинаги и не се връщайте. Никой не замита за вас, нито ви пита.
Идеално. Стойте си на метено, чисто и усмихнато, без голотии и шарении.

Аз като сляза в Париж, да не ме пита някой дали ми харесва или не? И аз искам да прехвърчат около мен балони с Айфеловата кула, а на прага на летището да ме чакат с чаша шампанско, ама не би.

Вярно, тук има няколко "кукувици", които прави впечатление, че им е толкова досадно, че само се чудят от какво да се оплачат или да се похвалят. Хем ги боли, хем ги сърби. И пускат безумна след безумна теми.

Общи условия

Активация на акаунт