Юлчета, стойте по местата, с тате още бистрим имената! Тема 7

• 24 764
  • 741
  •   1
Отговори
# 105
Здравейте и от мен мами 😊 С интерес следя темичките от самото начало. Казвам се Анелия и съм на 38 г. с термин 25.07., очаквам момченце. Това ще ми бъде второ раждане, каката е на 11 год.
Цялата бременност досега беше без проблеми, от тази седмица вече не съм на работа. Започнали сме малък ремонт в детската стая, надявам се да свършим навреме. В четвъртък бях на преглед- 32 седмица, бебо е 1980гр., с главичката надолу, за разлика от каката която беше седалищно и се наложи секцио. Мисля че и този път няма да се размина без операция и това страшно ме плаши 😲. Понякога изпадам в паника и сядам да си поплача, предполагам че е от хормоните. Според доктора бебето ще се роди по-рано- към 15.07.
Радвам се че мога да споделя с вас този вълнуващ момент и безпроблемно раждане на по-ранните бебета.

И при мен се наложи секцио първия път, сега съм се настроила за нормално, но каквото стане... Майка ми нещо ми обясняваше веднъж дали не било добра идея пак да родя секцио, защото на моите години (на 36 съм вече) било по-трудно раждането.  Тя и при двете си раждания имала много разкъсвания и шевове.... Честно казано не ми се ще пак да ме режат, трудно е възстановяването после.... Не че при нормално пак няма рязане и болка, но все се надявам да мине леко, а и  мисля си да поискам епидурална.

Аз също се колебая за нормално раждане, защото след секциото са минали 11 год и не би трябвало да има проблем, но страшно ме е страх от разкъсванията и от цепенето което правят, за да излезе бебето. Иначе предният път бързо се възстанових от секциото. Малко се притеснявам кое е по-малкото зло 😯

# 106
Ми аз също съм си паникьосана, ММ си е спокоен Grinning Аз съм за естествено раждане, но тъй като почти не познавам мама, която да е родила естествено поне от моето поколение, все си мислех, че и на мен нещо ще ми измислят да е секцио. И дори някак ми беше спокойно и започвам малко по малко да се шашкам ще разбера ли на време кога да отида, ще се концентрирам ли да направя всичко както ми казват и тн и тн Grinning
 За педиатър съгласна съм, че е много трудно. Хем да е опитен и добър хем да не е пренатоварен си е направо несъвместимо.

# 107
От няколко седмици почвам и аз да се шашкам за раждането и дали ще успеем с всичко необходимо дотогава. Поне си отдъхнах, че днес най-накрая взехме легло и матраче, от утре ще го сглобяваме и ще перем дрешките, че имахме приключение с пералнята и като за бременна ми стигат толкова емоции за деня.  Joy А за мъжа, какво да кажа, май се шашка повече и от мен. Но сигурно е нормално.

# 108
Ох, с това търсене на педиатър може да луднеш, Danito87, миля че ти ми препоръча един В.Ангелов... в 12 ДКЦ но не съм му звъняла да видя дали записва. Мамите от Люлин да споделят - може и на лични на къде са се насочили. Аз като за последно съм се разшетала в къщи, докато все още има подвижност, че скоро като гледам каква мецана ще стана не виждам големи чистенета как ще станат. Оуу утре ще ходя на училище за бременни в мол София, пък да видим колко ще са полезни- темата е за кърменето.

# 109
  • Сандански
Днес бях на преглед бебо е добре 2800 е, а аз влизам в 36г.с. С докторката говорихме другия понеделник да ме гледа пак и евентуално на 15.06 да правим секциото, заради глупостта че ще затварят отделението в Сандански за 15 дни 😠 иначе терминът ми е за 01.07
Трябва да почвам да пера дрехите и да гладя, че не остана време, а и покупки имам още да правя и багажа за болницата да стягам.
Мъжът ми дава зор повече от мен, но аз го давам спокойно, понеже до онзи ден си мислех че имам цял месец😁
Пък и имам един ден работа и в офиса тази седмица, друго си е всичко да е назор за да има тръпка 😆

# 110
Ох, с това търсене на педиатър може да луднеш, Danito87, миля че ти ми препоръча един В.Ангелов... в 12 ДКЦ но не съм му звъняла да видя дали записва. Мамите от Люлин да споделят - може и на лични на къде са се насочили. Аз като за последно съм се разшетала в къщи, докато все още има подвижност, че скоро като гледам каква мецана ще стана не виждам големи чистенета как ще станат. Оуу утре ще ходя на училище за бременни в мол София, пък да видим колко ще са полезни- темата е за кърменето.
Дам, към него ме бяха насочили, обаче сега като гледам ми идва малко далече от Люлин 5 до Люлин 9.. и затова разглеждам по-близки възможности в Люлин 6 Simple Smile Все пак минимум 13 прегледа първата година + още ако се наложи.. все си мисля, че ако ми е на 10 мин от нас с количката, ще ми е по-удобно, отколкото да търся някакъв транспорт (дори градски) + вървене 1 км.

# 111
  • Пловдив/София
Много сте напред с всичко, браво...Аз съм на етап- само да расте детето, следя си витамините и храната и някак не мисля за детайлите още. От другата седмица съм в болнични и започвам тонове всяка седмица и пазаруване и подготовка.
Дойдоха ми нещата от комсед и това е единственото, което съм купила- кошара, матрак, корито със стойка (много тежка тази стойка, не знам как ще се оправям в началото, само  с таткото).
Също така имам накупени доста дрешки размер 56 и няколко пелени.
Чакам 9ти месец за някакъв ориентир как върви бебето, ако е мъничко все така, ще взема и размер 50 поне 2-3 комплекта.
Остават шишета, количка (харесала съм модел на старо), козметика, памперси и ще мисля какво забравям...
За педиатър много се чудя дали старата ни (но е по старата школа и не мога да й имам доверие, но поне си вдига редовно телефона). Или да търся нов близо до нас, или да избера Детска клиника (където май има леко доплащане, но пък е много чисто, делят болни и здрави, не се чака почти и са адекватни лекарите)

# 112
Чухме се с доки и влизам в болница, заради гадните бактерии. Единствено ме притеснява колко ще ме държат, че каката през деня незнам, къде ще стои. (евентуално при баба си).
Някой да знае, колко е престоя Rolling Eyes

# 113
За педиатър ще запиша бебчо при баткото, но чесно казано още не сме говорили с нея. Надявам се да не ми откаже след като имаме един член от семейството ...Относно козметиката взех масло, олио, кремче за подсичане и душгел на Weleda. Днес усетих подготвителна контракция за първи път, след няколко дни влизам в 35 г.с Няма да ви описвам лицето на ММ като му казах...Stuck Out Tongue Winking Eye
Утре съм на тонове, ще дам отчет как е минал прегледа.

# 114
Аз се шашкам от факта, че трябва да лежа в болница, никога не съм и изпитвам ужас. Другото което ме мъчи е раждането, по принцип искам естествено, но преди две години ми правиха лазерна операция на очите, бях с астигматизъм и доста висок диоптър. При консултации с очния лекар и гинеколожката, казаха че е напълно възможно да се наложи секцио. На 11.06 отново съм на очен и да видим като заключение какво ще кажат..... 😥😥😥😬😬

# 115
Чухме се с доки и влизам в болница, заради гадните бактерии. Единствено ме притеснява колко ще ме държат, че каката през деня незнам, къде ще стои. (евентуално при баба си).
Някой да знае, колко е престоя Rolling Eyes

Защо трябва да си в болница за бактерията? Не може ли с антибиотик през устата ? Иначе зависи какво ще ти вливат 5-7 дни са венозните антибиотици, зависи от решението на лекаря. Аз бях профилактично на АБ като ме изписаха след серклажа, ама си го приемах през устата за 5 дни. На 2 седмици правя микробиологии и до сега не съм имала нищо да чукна на дърво вече станаха 3 месеца, но всеки път като чакам резултата съм на тръни.

Аз не съм започнала да оправям нищо все още с ММ все си казваме, че има време. Поне сме напазарували и всичко си стои в кашоните и чака. В крайна сметка докато съм в болницата има достатъчно време да се спретне всичко и да се пусне една пералня. За козметиката аз ще си ползвам А дерма, и без това я ползвам за себе си и за баткото. Аз съм с много чувствителна и суха кожа, това ми пасва идеално като душ гел. Само ще взема нещо за мазане, сигурно пак на Адерма или Юриаж.

# 116
Момичета, да купувам ли повивалник? Аз лично искам да взема един по-твърд, т.к. леглото ни няма място за повиване, но масово ми дават акъл, че нямало смисъл... Rolling Eyes Споделете мнение и опит.

# 117
Ние взехме от промоцията на хиполенд, изглежда удобен, като се сложи на креватчето няма нужда да се навеждам. Колко ще се ползва обаче предстои да видим.

# 118
Тъъкмо се връщам от преглед, мойта дебеланка станала 2,200 (31+5).
Вчера си гледах бебешкия картон и видях че съм се родила 2,600 егати 😂

# 119
Аз се шашкам от факта, че трябва да лежа в болница, никога не съм и изпитвам ужас. Другото което ме мъчи е раждането, по принцип искам естествено, но преди две години ми правиха лазерна операция на очите, бях с астигматизъм и доста висок диоптър. При консултации с очния лекар и гинеколожката, казаха че е напълно възможно да се наложи секцио. На 11.06 отново съм на очен и да видим като заключение какво ще кажат..... 😥😥😥😬😬

Аз също ходих на очен лекар да ми даде мнение, понеже съм късогледа и с лек астегматизъм, но каза, че няма да има проблем при нормално раждане. Диоптъра няма връзка с начина на раждане - това го чух от и от друг очен лекар на една лекция за бременни. Можело да си с диоптър 4-5 и да нямаш проблеми, както и да си с 0.75 и да имаш... Гледа се някакво изменение на зеницата (доколкото запомних), за да се прецени това за нормалното раждане... Не знам как стоят нещата в твоя случай след операция, ако искаш консултирай се и с друг лекар Blush Успех Hands Plus1

Общи условия

Активация на акаунт