Юлчета, стойте по местата, с тате още бистрим имената! Тема 7

• 24 757
  • 741
  •   1
Отговори
# 90
Incognito, на мен ми откриха стафилокок. Пих антибиотик Уназин.  Увериха ме, че не е застрашаващо бебето. А също и за естествено раждане да не се тревожа, че може да се зарази.
И на мен ми откриха същото стафилокок епидермис при влагалищен секрет  и казаха, че не е изобщо притеснитилно.

# 91
Здравейте, аз на 05.06 съм на лекар и ще ми взимат влагалищен секрет и ще ми пускат всички други последни изследвания.... надявам се и документите да ми оформи докторът, за да мога да се регистрирам в болницата, за да знам горе долу, кога ще ме приемат и назначат секциото.....Започвам силно да се притеснявам, като че ли ми е първи път😁😊и силно да се вълнувам! Мм и той започва да се вълнува и да се притеснява, вашите любими как реагират и как се държат с наближаването на малките наследници?
И все пак не разбрах, козметика на коя сте се спряли?

# 92
ММ си е паника. Казах му, че няма да летя към болницата на първата контракция, защото искам възможно по - малко да прекарам в предродилна. 😂 Страхува се да не родя по пътя милия и да не му се наложи да изроди бебето. Цялата му драма е от историята на една приятелка, която роди на 5мин от болницата буквално на улицата.
За козметика мега яко се двоумя между юриаж и биодерма... В карайна сметка ще пробвам тестери на биодерма и ако е ок, ще ползвам био, иначе в болницата ползват юриаж, ако там няма проблеми и вкъщи няма да има.

# 93
Мамчета,според вас от коя седмица е нормално да започна да ходя при АГ който ще ме изражда?

# 94
Мамчета,според вас от коя седмица е нормално да започна да ходя при АГ който ще ме изражда?

Като излезете в 45 дневния.

# 95
Моя ММ е спокоен, аз обаче съм паника, че ще ми изтекат водите Simple Smile Не знам защо, предвид, че вече би следвало да е нормално - днес съм в 37+1 г.с. А и от два дни започвам да си мисля, как ще вляза в болница и да се притеснявам от това. Иначе днес ще ходя да си търся педиатър, че и това трябва да се направи. Сондирах мнения, но пак трябва на място да се отиде, а и трябва да направя компромис между локация и колко да е добър специалиста (става въпрос за София Люлин). След малко излизам да видим дали ще е успешно Wink

# 96
Моя ММ е спокоен, аз обаче съм паника, че ще ми изтекат водите Simple Smile Не знам защо, предвид, че вече би следвало да е нормално - днес съм в 37+1 г.с. А и от два дни започвам да си мисля, как ще вляза в болница и да се притеснявам от това. Иначе днес ще ходя да си търся педиатър, че и това трябва да се направи. Сондирах мнения, но пак трябва на място да се отиде, а и трябва да направя компромис между локация и колко да е добър специалиста (става въпрос за София Люлин). След малко излизам да видим дали ще е успешно Wink
Успех с избора на педиатър! .... много е важно да се направи правилния избор. Аз съм в Дианабад и съм с двете си деца при д-р Игнатова! Страхотен специалист и позитивен човек, надявам се тя да е и лекар на бебчо!
Аз козметиката съм я оставила на таткото да я избира 😊

# 97
Ей, за педиатъра съвсем бяхме забравили. Ние пък сме се мобилизирали най-накрая в подготовката на детската стая, сглобяваме мебелите, редим дрешки, голяма еуфория. Явно от това ММ взе да се осъзнава какво точно се случва, сега ме проверява постоянно какво правя, почивам ли, а аз само търча из къщи. Днес стегнах и чантата за болницата. Но съм си обещала ако успея да свърша всичко тази седмица, после до раждането да се отдам на пълен релакс.
Иначе за козметика ние се спряхме на Hipp, страх ме е да не я изнежа ако стартираме направо с медицинска козметика.
Между другото всички ли вече избрахте име? Ние още не сме, нещо не можем да се разберем и ме е страх, че накрая ще вляза да раждам, а име още няма да сме избрали.

# 98
Педиатър може ли след раждането да се запише? Свързано ли е с това да получа някакво направление от някой или директно отивам? Също така той ли издава следващия болничен и в този ред на мисли дали ще е проблем ако е след раждането?

# 99
Педиатър може ли след раждането да се запише? Свързано ли е с това да получа някакво направление от някой или директно отивам? Също така той ли издава следващия болничен и в този ред на мисли дали ще е проблем ако е след раждането?
Добре е да се разберете преди раждането. Първо защото много трудно се намира добър педиатър, който да приема нови пациенти, после защото трябва след като ви изпишат от болницата да дойде у вас и да прегледа бебето в рамките на седмица мисля беше.
А след раждането е огромен стрес да търсиш. Аз не успях да намеря, плаках, молих се по телефона... Накрая чрез препоръки от познати на познати... Пълен филм. Не знам от къде си де и как стоят нещата, но тук в Бургас е ад.

# 100
със сигурност е след раждането..мисля че никой не дава направление и т.н а просто отиваш при лекаря и го записваш..след това би трябвало л. Л-р да идва в дома ни за мерки и преглед на бебето..поне при нас така се процедира. На мен не ми е ясно след раждане още колко болнични се дават от АГ и Л.л-р 

Последна редакция: пн, 03 юни 2019, 17:40 от sneji.23

# 101
Здравейте и от мен мами 😊 С интерес следя темичките от самото начало. Казвам се Анелия и съм на 38 г. с термин 25.07., очаквам момченце. Това ще ми бъде второ раждане, каката е на 11 год.
Цялата бременност досега беше без проблеми, от тази седмица вече не съм на работа. Започнали сме малък ремонт в детската стая, надявам се да свършим навреме. В четвъртък бях на преглед- 32 седмица, бебо е 1980гр., с главичката надолу, за разлика от каката която беше седалищно и се наложи секцио. Мисля че и този път няма да се размина без операция и това страшно ме плаши 😲. Понякога изпадам в паника и сядам да си поплача, предполагам че е от хормоните. Според доктора бебето ще се роди по-рано- към 15.07.
Радвам се че мога да споделя с вас този вълнуващ момент и безпроблемно раждане на по-ранните бебета.

# 102
По принцип може, на практика обаче, след изписването до 24 часа следва да те посети и да прегледа бебето, като се върне вкъщи и му даваш едното копие от епикризата. Болничните са 3 - първия е 45 дневния от следящия АГ, втория е 45 дневен от болницата, в която раждаш и третия е 45 дневен от педиатъра на бебето. Аз съм в София, в Люлин и доста ме наплашиха, че няма педиатри, записващи нови пациенти. На практика, се оказа, че имам 3-ма в близост, дали са добри, нямам никаква идея.. Но записват нови пациенти.
А доколкото разбрах не попълваш някакви документи, просто си записвате телефоните и адреса и като се роди, някой му се обажда.

# 103
Здравейте и от мен мами 😊 С интерес следя темичките от самото начало. Казвам се Анелия и съм на 38 г. с термин 25.07., очаквам момченце. Това ще ми бъде второ раждане, каката е на 11 год.
Цялата бременност досега беше без проблеми, от тази седмица вече не съм на работа. Започнали сме малък ремонт в детската стая, надявам се да свършим навреме. В четвъртък бях на преглед- 32 седмица, бебо е 1980гр., с главичката надолу, за разлика от каката която беше седалищно и се наложи секцио. Мисля че и този път няма да се размина без операция и това страшно ме плаши 😲. Понякога изпадам в паника и сядам да си поплача, предполагам че е от хормоните. Според доктора бебето ще се роди по-рано- към 15.07.
Радвам се че мога да споделя с вас този вълнуващ момент и безпроблемно раждане на по-ранните бебета.

И при мен се наложи секцио първия път, сега съм се настроила за нормално, но каквото стане... Майка ми нещо ми обясняваше веднъж дали не било добра идея пак да родя секцио, защото на моите години (на 36 съм вече) било по-трудно раждането.  Тя и при двете си раждания имала много разкъсвания и шевове.... Честно казано не ми се ще пак да ме режат, трудно е възстановяването после.... Не че при нормално пак няма рязане и болка, но все се надявам да мине леко, а и  мисля си да поискам епидурална.

# 104
ММ е толкова спокоен, все едно разполага с цялото време на света Relaxed А аз точно започнах да оправям всичко вкъщи и да подготвям стаята, и си бях набелязала къде какви колички да отида да огледам,  да се свържа с педиатри и то се оказа, че само трябва да лежа и нищо не мога да направя и съм абсолютен еталон за паника в момента Flushed
А за педиатъра конкретно и аз разбрах, че е по-добре да се избере предварително, защото в деня на изписването трябва да му се обади някой и той да дойде на първото посещение вкъщи. Набелязала съм си няколко педиатъра и идеята ми беше да отида на място и да говоря с тях и съответно да се разбера, с който си допаднем и има възможност за нови пациенти разбира се. Наистина това с педиатъра се оказва, че не е никак лесно - хем да е добър специалист, хем по възможност да е сравнително близо, хем да може да се разчита, че в работно време поне ще си е на телефона, хем да знаеш, че при спешности работи с адекватни специалисти, хем да не се налага (както на моя приятелка) да чакаш по час и половина с болно бебче пред кабинета, въпреки запазения час, хем да разчиташ, че няма да ти откаже направление, когато има нужда и още мнооого неща. Момичета, или наистина е трудно, или понеже ще ми се случва за първи път просто аз съм се шашнала прекалено много Flushed

Общи условия

Активация на акаунт