Юлчета, стойте по местата, с тате още бистрим имената! Тема 7

• 24 810
  • 741
  •   1
Отговори
# 540
Момичетата с опит, исках да ви питам какво точно представляват родилните контракции, тези периодичните.
Втора поредна вечер се събуждам с менструални болки, а днес цял ден съм със страхотни болки, но като че ли не са регулярни, няма ясно начало и край. Отделно от тази сутрин имам и една пронизваща болка отстрани в кръста. Не знам беба ли се подпря там или е нещо друго, но вече ме хваща май съвсем паниката и не знам въобразявам ли си или беба се кани да се запознаем (иначе вече съм в 37+1)

Това, което ми описва ми прилича малко на моите контракции с първото. Около 3,4 дни имах такива, но при мен нямаше болка, само в кръста усещах едно "парене". Контракциите бяха абсолютно безболезнени и ги засичах от стягане до стягане. Моите подготвителни бяха два дни преди раждането, вече си бяха болезнени. Първия ден болката е наистина като мендтруална - тъпа и дискомфорт, втория ден вече болката си беше яка и няма как да се обърка. Дъщеря ми беше много високо и едва си поемах въздух. Дишането наистина много помага, ако обаче успееш да дишаш Joy Няма как да объркаш. Направи си една засечка и виж на колко време ти е стягането. А за Контракциите паднат ли под 5-7 минути се отиентирай към болницата

# 541
    И аз имам въпрос към момичетата с опит. Мисля, че снощи ми падна тапата. Приличаше на сопол, примесен с кръв (извинявам се за определението). Падна на два пъти в рамките на половин час. От няколко дни усещам менструални болки, предимно в кръста, но не са регулярни.
    При вас как се случи, кога започнаха контракциите? И колко време след като ви падна тапата родихте?
    Аз съм се "панирала" и едва ли не, чакам да родя всеки момент. Joy Много ме напряга очакването нещо да се случи... Confused
    В 37+5 съм и си е време, но въпреки това изпитвам притеснение от неизвестното.

# 542
  • Сандански
Аз също се чуден с какво да съм. Мерих една рокля, сега доста я опъвам и съм много смешна с нея, но се надявам да ми стои малко по-добре на изписването. Но за всеки случай ще си сложа още нещо в чантата, не че миналият път ми беше до дрехите.  Като дойде момента на на изписване миналият път мацнах малко грим, опитах да среша немитата 7 дни коса и да изправя максимално стойката от дърпането на операцията, и пак изглеждах много смачкана на снимките 😂 Мен иначе лека полека почва да ме обзема паника имам да свърша куп неща, които си зависят от мен, а нямам много време 5-10 дни. Вчера имам чувството, че гладих цял ден, а нищо не съм изгладила.

# 543
Pebbles18, при второто ми раждане, тапата падна някъде 1 ден преди това. На следващия ден започнаха контракциите и вечерта родих. Спомням си, че също така имах разстройство и много често ходех до wc. Тялото само се чисти.
Първият път не видях тапа да пада, ден преди това само болки в кръста.

Същинските контракции не могат да се сбъркат, оставят те без дъх, името не можеш да си кажеш.

И аз стегнах багажа вече, сложих си любимата ми рокля, тя пада широка надолу и ще ми стане. А за косата-сух шампоан, любим продукт, които много често ме спасява като нямам време.

# 544
Pebbles18 моята тапа падна 4 дни преди раждането, мисля, че няма "златно правило". Определено това, което описваш ми прилича на "тапата". Подготвяй се психически, че часът на срещата наближава, вече колко остава никой не може да каже!
Аз за родилното съм приготвила една бяла рокля, дълга. Май само това ми става, което е по-така.

# 545
Моята тапа падна три дни преди раждането. А на сестра ми няколко часа преди раждането. Просто се подготви психически, че момента ще е скоро. Моите болезнени контракции иначе бяха чак на 7/8см разкритие и то с окситоцина, но все пак няма как да ги сбхркаш.

# 546
    И аз имам въпрос към момичетата с опит. Мисля, че снощи ми падна тапата. Приличаше на сопол, примесен с кръв (извинявам се за определението). Падна на два пъти в рамките на половин час. От няколко дни усещам менструални болки, предимно в кръста, но не са регулярни.
    При вас как се случи, кога започнаха контракциите? И колко време след като ви падна тапата родихте?
    Аз съм се "панирала" и едва ли не, чакам да родя всеки момент. Joy Много ме напряга очакването нещо да се случи... Confused

Това ,което описваш е тапата.С първата ми бременност родих 19 часа след падането на тапата.Сутринта ми падна ,след 15 часа ми изтекоха и водите и чак тогава ме приеха ,след 4 часа с помощта на система окситоцин родих.Успех ,при всеки е индивидуално,но родилния процес е започнал .Имаш ли болки?

# 547

Това ,което описваш е тапата.С първата ми бременност родих 19 часа след падането на тапата.Сутринта ми падна ,след 15 часа ми изтекоха и водите и чак тогава ме приеха ,след 4 часа с помощта на система окситоцин родих.Успех ,при всеки е индивидуално,но родилния процес е започнал .Имаш ли болки?
Да, имам болки, приличащи на менструалните. Предимно в кръста, но нямат ясно начало и край. Също и коремът ми ми се струва, че се е смъкнал по-надолу.

# 548
Имам нужда от съвет от вече раждалите мамчета. Какво смятате за нормално раждане с избор на екип? Необходимо ли е?
Мислих да раждам с екип, даже говорих с доктора, но цената ми се вижда адски висока. Не ми се дават толкова пари за удоволствието да ме изроди един определен човек.
Моля ви дайте ми някакви мнения по въпроса, за да мога да взема решение.

# 549

Да, имам болки, приличащи на менструалните. Предимно в кръста, но нямат ясно начало и край. Също и коремът ми ми се струва, че се е смъкнал по-надолу.

Аз бях така...казаха ми да чакам контракции на 5 мин или изтичане на води,след изтичането ме приеха.Болките ще станат в пъти по-силни.

# 550
Имам нужда от съвет от вече раждалите мамчета. Какво смятате за нормално раждане с избор на екип? Необходимо ли е?
Мислих да раждам с екип, даже говорих с доктора, но цената ми се вижда адски висока. Не ми се дават толкова пари за удоволствието да ме изроди един определен човек.

Аз не съм раждала още, но ще си изкажа мнението. И аз също като теб много обмислях точно тази тема, но накрая реших, че си заслужава, заради спокойствието ми да е лекаря, който ме е следил, ме познава и аз му имам доверие. В последствие съм секцио и разбира се с избор на екип.

# 551

И аз като нераждала досега много се чудих какво да избера. В крайна сметка избрах и екип, и акушерка, но изборът ми на екип по-скоро беше, т.к. близките ми много настояваха да се "подсигуря".
Реално по това, което съм събрала като информация до момента, изборът на екип не ти е толкова необходим. По-скоро ако избираш нещо, се насочи към акушерка - цената е в пъти по-ниска, а това е човекът, който ти помага при раждането.

За облеклото категорично се отказах от рокля, че краката ми са станали много дебели. Joy Ще си бъда с панталон за бременни и една моя любима официална риза, която учудващо ми става.

# 552
Първото ми раждане отидох без избор, имах късмета да родя при много готин доктор. Сега с второто ще направя избор на лекар (този от първия път),   но не избор на екип. Разликата е 400лв във Варна.

# 553
  • София
Аз съм си поръчала една дълга рокля от интернет, за да не ми се виждат краката, но се надявам да пристигне преди да съм родила, че срока на доставка беше от 7 до 21 дена. За малката все още се чудя дали да е с рокличка с къс ръкав или боди с дълъг ръкав.
Аз имам едно друго притеснение. Понеже съм с хрема и болки в гърлото от 3 дена, пък утре трябва да си пусна кръвни изследвания и урина. Дали според вас това ще има отражение върху резултатите? Пръдкам се само със спрейове, които личната ми е предписала. В 35+6 г.с. съм, а в понеделник имам час за тонове, преглед и консултации с кардиолог и анестезиолог.

# 554

На мен в Четвъртък ми падна тапата. Аз утре влизам в 37 гс. Лекарката ми каза че ми е рано, защото дробчетата се развиват до 38 гс и сега съм на увеличена доза магнезий и на лежане. Нямам много стягания, нямам менструални болки или болки в кръста. Ще видим до къде ще изкарам с мътенето. Общо взето лекарката каза, че има жени, които раждат и 2 седмици след падане на тапата. И междудругото моята не беше примесена с кръв 🤨

Общи условия

Активация на акаунт