Юлчета, стойте по местата, с тате още бистрим имената! Тема 7

• 24 838
  • 741
  •   1
Отговори
# 510
Момичета, имам питане основно към лежащите мами. Как ви се отразява и как се чувствате цялостно физически, изключвайки типичните болежки Blush
Чувствам си цялото тяло тотално схванато, мускулите ми са омекнали и краката ми са загубили форма все едно всичко атрофира Scream Преди доста години преживях катастрофа с кола и бях на легло и пострадалият ми крак беше за два месеца тотално без мускул. Сега всчико е почти такова, а аз получавам мускулна треска и ме боли всичко само докато стигна до тоалетната, а взимането на душ е все едно правя силови упражнения.
Освен това всеки ден вече по много пъти имам остри, парещи и силно режещи болки отстрани на слабините, където са скъвките на краката. Болката стига до таза и ме блокира тотално. Чудя се дали и те не са от обездвижването.
Вие позволявате ли си някакво раздвижване или....как се справяте с тези неща, ако ви се случват Frowning1

Мечтая си вече да идва юли и скоро да мога да се разхождам заедно с бебо Grinning
при мен е така с болежките но няма значение дали съм се за лежала или не. И преди когато си се движех активно пак така ме режеше.. Да ви кажа аз си направих клипчета как бебо акробатика вътре да си имам спомен.. Моя мъж мисе изсмя и каза че бременността ми взе акъла. Joy

# 511
И аз съм първа приятелка с вентилатора. 😂😂😂 От седмица някъде. Работи нон стоп през ноща, въпреки че и каката спи до мен без да е завита, а често и без пижама. Само таткото се увива...
Относно клипчетата - много мил спомен са си... Доста от нас имат такива. ♥️

# 512
aditta, аз без да съм лежаща ги имам тези парещи и режещи болкиоколо слабините и сгъвките най-вече като се изправям сутрин или през нощта от леглото. Имах и болки в ставите, според моя аг е от обездвижване и аз мисля не се движих достатъчно макар и да не ми беше забранено. На мен ми облекчава много болките движението, но щом ти е забранено попитай дали не можеш поне в леглото да правиш уппажнението "пеперудени крака".

# 513
  • Пловдив/София
Жени, браво за наваксването и при теб! И благородно завиждам за морето. Аз бях миналата седмица и така ми се ходи пак, но не смея вече...нали тонове всяка седмица, а и с тези контракции от време на време. Пък София е на 5 часа път и ми идва множко да треперя, ако стане нещо. Но ужасно ми се ходи, преди ходехме дори само за уикенд, ако не можем повече, не съм оставяла над месец без море...
За успокоение гледам хотели в Гърция октомври месец, макар че изобщо не знам какво бебе ще е малката, дали всичко ще е ок и ще се надигнем с 2 деца. Но не пречи да си мечтая Simple Smile)
За устройствата против комари ми идва малко прекалено, какво чак толкова ще стане, не е рентген все пак. То за бременни ако четеш етикети всичко е забранено. Аз се пръскам и със спрей като чуя комар, по ръцете и лицето малко, не мисля да е проблем.

# 514
Аз след като стерилизирах прибрах всичко в торбички за замразяване, запечатах ги и така в куфара. Далече съм от мисълта, че каквото и да е ще стигне наистина стерилно до бебето. Още повече, че ние сме в къща с двор, прахоляк навсякъде, ако щеш и денонощно да обикаляш с парцала.
За подаването при мен при пръстите на ръцете е най-трагично. Не си свалих и пръстените на време и сега ни със сапун, ни със олио. Дано не се налага да ги режат, че са ми много сантиментални.
А за филмите, зависи как ви се отразяват. Аз изгледах и Чернобил, с ММ сме и големи почитатели на филмите на ужасите, не сме се спирали заради бременността. Ако сте ги харесвали преди, не мисля че има разлика сега, поне при мен.
Много дълго стана, последен въпрос. Аз за тези спирали за комари не съм гледала, за тях знаете ли дали също са вредни. Че аз всяка вечер се тикам в тях, иначе не се стои навън, комарите са като врабчета.

# 515
Момичета, имам питане основно към лежащите мами. Как ви се отразява и как се чувствате цялостно физически, изключвайки типичните болежки Blush
Чувствам си цялото тяло тотално схванато, мускулите ми са омекнали и краката ми са загубили форма все едно всичко атрофира Scream Преди доста години преживях катастрофа с кола и бях на легло и пострадалият ми крак беше за два месеца тотално без мускул. Сега всчико е почти такова, а аз получавам мускулна треска и ме боли всичко само докато стигна до тоалетната, а взимането на душ е все едно правя силови упражнения.
Освен това всеки ден вече по много пъти имам остри, парещи и силно режещи болки отстрани на слабините, където са скъвките на краката. Болката стига до таза и ме блокира тотално. Чудя се дали и те не са от обездвижването.
Вие позволявате ли си някакво раздвижване или....как се справяте с тези неща, ако ви се случват Frowning1

Мечтая си вече да идва юли и скоро да мога да се разхождам заедно с бебо Grinning
Ако не те боли и нямаш контракций може по малко да стоиш права и да се разхождаш по малко вкъщи.
Аз съм същата само дето като се опитам да се разходя в нас получавам контракций и за това до сега не мърдах от леглото освен до тоалетната и банята в която има стол за да се къпя седнала...вече нямам търпение да се ражда бебчо ..
Мускули няма ..всичко е желе и всяко ставане до тоалетната е мъка освен че ме болят краката много ме боли и корема при опитите за ставане 😁превъртам се  два пъти докато стигна до края на леглото и леко се изправям няма друг начин.
Ръцете ми са увиснали като на пенсионерка,чудя се как ше се стегна след като родя 😂😂 И всичко това се случи за 2 месеца лежане, незнам как е при другите мами които лежат от по дълго време но при мен е трагедия .
Искам вече да се раздвижа и от другата седмица по моя преценка спирам лежащия режим не издържам повече...
Още малко остана и всички ще бутаме колички и оформяме тела с грижи около бебетата.

# 516
Здравейте и от мен, момичета! Да попитам на някоя, от раждащите секцио, предписали ли са й хомеопатия арника преди операцията за по-бързо възстановяване. И ако да, колко дни/ какви дози? Благодаря!

# 517
Здравейте и от мен, момичета! Да попитам на някоя, от раждащите секцио, предписали ли са й хомеопатия арника преди операцията за по-бързо възстановяване. И ако да, колко дни/ какви дози? Благодаря!

Арника!? Два пъти съм раждала секцио , сега трето идва, но за това нищо не съм чувала, може ли малко повече по въпроса?! Благодаря!

# 518
Момичета тая тот хема никак не ми понася като я изпих с малко сок и после кат взех да се оригвам на това желязо и направо повърнах. Чудя се да звъня ли на доки да и кажа или да се мъча още малко.. Все пак дозата ми е по 2 на ден

# 519
  • Варна
И моите ръце се надуват и изтръпват, ужасно е.... краката също от  3 дни така, че мн обикаляхме по магазини  с ММ . Днес почти само си лежа, но още не са спаднали достатъчно. И ние минахме поредния преглед в сряда. Всичко с бебоците е наред, вече по около 2.500кг. АГ каза, че са ми големички бебетата, мислил началото на юли да ги вадим 😱. Пита намислила ли съм си дата, а на мен ми се искаше, ако всичко е наред, да са по-близо до термин, но той гледа, смята и каза: ами.., на 9-и как ти се струва..., мисли си за там някъде... Добре е, дано издържим...  Аз вече си останах в Ст.З., че от утре влизам в 35г.с. и ме е страх вече...

# 520

Арника!? Два пъти съм раждала секцио , сега трето идва, но за това нищо не съм чувала, може ли малко повече по въпроса?! Благодаря!
Аз за втори път ще раждам секцио. Незнам такива неща. Нищо не ми е предписвано за възстановяване. Любопитно ми е. Кажете ако има нещо.

# 521
Момичета тая тот хема никак не ми понася като я изпих с малко сок и после кат взех да се оригвам на това желязо и направо повърнах. Чудя се да звъня ли на доки да и кажа или да се мъча още малко.. Все пак дозата ми е по 2 на ден

И аз пиех по 2 на ден. Опитай със сок от ананас, но студен. С него най не я усещах. Иначе и със сок от вишна или касис също става. Но в никакъв случай не я пий със сок от компот... WearyWearyWeary

# 522
Аз изсипвам тот хемата в половин чаша студена вода и не и се усеща сладникавия вкус.Колкото повече вода толкова по малко се усеща вкуса и.
Ако изобщо не ти понася питай АГ не може ли да я замениш с малтофер таблетки  те са с вкуса на ефизол като се сдъвчат,или питай за друго желязо с по приятен вкус.

# 523
Ако са ти първите ампули му дай шанс, по принцип това е най-бързо усвояемото желязо.. но ако не ти понася хич, по-добре да ти го сменят, аз стоически пих 40 дни, нищо, че след това ми се гадеше, но издържах и не съм повръщала.

# 524
Е нали ананаса предизвиквал контракции!? Не бих рискувала.

Снежи, на едно желязо ли ще се дадеш?
От март месец го пия . Започнах с малтофер, но нямаше повишаване на хемоглобина . Виж тотхемата го оправи.
И колкото и да ми е гадно и да ми се повдига като го видя ще продължа да пия докато е необходимо.
Приготви си плод. Изпивай ампулата и хапвай плода.

Общи условия

Активация на акаунт