В момента чета... 61

• 52 278
  • 742
  •   2
Отговори
# 375
  • Mostly in my mind
Аз пък почти само от телефона влизам.

# 376
Искам да кажа, че и без това влизам във Фейсбук, та не ми се ще да прекарвам още повече време в интернет, докато съм на почивка.

# 377
  • Belgium
Аз излизам отпуска от следващата седмица и мисля също да намаля времето, прекарано в Интернет, до минимум Simple Smile

Иначе прочетох 11.22.63 на Кинг и мога само да кажа, че книгата е прекрасна. Наистина необичайна за него и една от най-силните му Heart Препоръчвам горещо дори и на хората, които не обичат ужаси, защото романът няма почти нищо общо с обичайните сюжети на Кинг. Краят също е чудесно написан, за разлика от някои други завършеци на негови романи, които направо са ме хвърляли в пълен яд. Който е пропуснал 11.22.63 (като мен), моментално да наваксва Grinning

Сега захващам "Похищението на Ани Торн", обаче нещо ми подсказва, че след шедьовъра на Кинг ще ми дойде бая посредствена. Дано не съм права.

Последна редакция: вт, 06 авг 2019, 12:48 от Лу

# 378
Хммм... На мен "Дяволът държи свещта" много ми беше харесала. Не се отказвай да я четеш Simple Smile
Ето какво съм написала за нея в GR ...

Скрит текст:
С тази си книга Карин Фосум вече окончателно ми се превръща в една от любимите скандинавски писателки. Изключително добре написан роман, интересна интрига (дори не само една!), чудесно изградени пълнокръвни образи, стегнат стил на писане (само 260 стр.), без нито едно излишно нещо!
Специално в тази книга много ми хареса психологическия подход при изграждането на образите, което присъства и в другите книги на Фосум. Но тази дори не бих могла да я опредея като криминална книга сама по себе си...
Давам 5 звезди, напълно заслужени! Да четеш тази авторка е като да ядеш белгийски шоколад по време на диета Simple Smile
Е, дочетох я. Не ми хареса!
Скрит текст:
Точно, защото не е обикновен криминален роман. Не обичам психологически разсъждения!
А главната убийца е отврат! Убийца, която казва, че е добър човек😨😲.
Нямаше загадка, единствено, че е "приятелка" на майката на жертвата.
Все повече не ми харесва и приятелката на инсп. Сейер!

Дочетох "Скрито-покрито" на Удхаус.
Почнах (препрочитам, разнообразявам, за да издържа книгите на Карин Фосум)"Любовният живот на търтеите", на Удхаус.
Почнах "Индийската съпруга" на Карин Фосум. Засега е добре.
Ще видим нататък...😕😕😕

# 379
Лу, значи ще се чете тази книга на Кинг. То на мен сега така и така ми дойде ищахът за него отново.

# 380
  • Belgium
Cioccolata, непременно я виж. Смятам, че ще ти хареса. Още ме държи екстазът от приключването ѝ снощи Grinning

# 381
  • София
Сега захващам "Похищението на Ани Торн", обаче нещо ми подсказва, че след шедьовъра на Кинг ще ми дойде бая посредствена. Дано не съм права.
Твърде е възможно и така да стане, но дано не Simple Smile
Много се радвам, че се харесахте с "22.11.63". Човек ще каже, че аз съм я писала Sweat Smile, но винаги съм щастлива, когато тази книга намира още фенове.

Аз чета "The Puppet Show" - трилър, в който една от героините е тип Шелдън Купър. Въпреки бруталните серийни убийства, книгата ме забавлява (феновете на жанра ще ме разберат).

# 382
Твърде е възможно и така да стане, но дано не Simple Smile
Много се радвам, че се харесахте с "22.11.63". Човек ще каже, че аз съм я писала Sweat Smile, но винаги съм щастлива, когато тази книга намира още фенове.

Аз ( вдъхновена от пишещите тук) сега съм на Удхаус.
Обаче!
"22.11.63" толкова много я споменавате, а аз толкова много обичам Кинг, че сега я свалих и я започнах. Laughing

# 383
Аз чета "The Puppet Show" - трилър, в който една от героините е тип Шелдън Купър. Въпреки бруталните серийни убийства, книгата ме забавлява (феновете на жанра ще ме разберат).
Ехаа, ама какво е това чудо с такава висока оценка и все 5-звездни коментари ... Отбелязах я за четене, благодаря!

# 384
  • Mediterraneo
Довърших Хлебарките на Несбьо и все още се опитвам да открия в какво се крие успехът на автора. Наистина се надявам нататък поредицата да е по- добра! От отзиви знам, че е така, иначе щях да спра дотук. Определено не ме е спечелил до момента.

# 385
На Несбьо само Снежния човек съм чела. Хареса ми, но и не беше нещо което да ме подтикне да чета и другите. Все пак съм ги отбелязала и чакат ред, но не с предимство. Похвалиха ми Полиция единствено.

# 386
Здравейте ,
в последно време бях на вълна любовни романи и  прочетох първите три книги от поредицата Чикаго Старс на С.Е. Филипс . През  лятото обичам да чета точно такива книги ...романтични ,забавни , интересни и доста предсказуеми, но пък ги харесвам. След тях започнах "Красива мистерия "на Л.Пени (обожавам книгите ѝ ) Имах известни притеснения дали книгата ще ми хареса ,тъй като действието не се развива в Трите бора и голяма част от любимите герои липсват , но това изобщо не разваля удоволствието ми от четенето . Напълно съм се потопила в магията на манастира и грегорианските хорали.
Относно Ю Несбьо ... доколкото знам първите книги от поредицата са по-слаби . Аз съм чела "Хлебарките"  и ми хареса без да е нещо уау .... Чела съм  и "Снежния човек " - хареса ми една идея повече , а "Жажда" за мен беше страхотна . Така че може би наистина има развитие в стила и майсторството на писане.

# 387
  • Ямбол
Много ми хареса "Ударът" на Гришам. Снщи до много късно останах да я довърша. Сега започнах "Крамър срещу Крамър". Засега добре върви.

# 388
  • София
Довърших Хлебарките на Несбьо и все още се опитвам да открия в какво се крие успехът на автора. Наистина се надявам нататък поредицата да е по- добра! От отзиви знам, че е така, иначе щях да спра дотук. Определено не ме е спечелил до момента.
Имай търпение и му дай шанс. Прилепът и Хлебарките са слабички, но след това нещата коренно се променят. Направо се бях зомбирала с тази поредица когато я четох - на последните книги направо не знаех къде се намирам, постоянно бях във "филма" - не можех да мисля за друго. Определено ми е фаворит сред скандинавските автори. Но пък започнах Макбет преди месец-два и хич не ми допадна. Реших, че не е бил точния момент и я оставих. Ще я опитам скоро отново и се надявам на същото удоволствие като с поредицата за Хари Хуле.

# 389
Първата и единствена книга прочетена от автора.
За сега не мисля да се затормозявам с него. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт