В момента чета... 61

• 52 294
  • 742
  •   1
Отговори
# 360
  • София
Прочетох "Похищението на Ани Торн" (К.Дж.Тюдор ). Както и първата ѝ книга, "Тебеширеният човек" , така и тази ми хареса. Доста напомня на книга на Кинг, особено на една конкретна книга, но няма да кажа на коя Simple Smile
Оценка 4*/5*

# 361
Редувам според настроението:
"Който се страхува от мечки..." - Карин  Фосум
"Банкери по неволя" - П.Г.Удхаус

# 362
  • В един копнеж!
След няколко поредни чиклита, започвам тази.

# 363
Свърших и двете.
Удхаус винаги е забавен и пада голям смях, докато го четеш.
Но, не очаквах за " Който, се страхува от мечки...", че така ще ме забавлява.
Все пак е криминале.
От средата, до почти края, съм се смяла със сълзи.😂
За първи път криминале, да е и толкова смешно!😄
Продължавам с Карин и инспектор Сейер - "Дяволът държи свещта".

# 364
  • София
Прочетох "Похищението на Ани Торн" (К.Дж.Тюдор ). Както и първата ѝ книга, "Тебеширеният човек" , така и тази ми хареса. Доста напомня на книга на Кинг, особено на една конкретна книга, но няма да кажа на коя Simple Smile
Оценка 4*/5*
Сподели в скрит текст, моля! И продължи ли да усещаш нотките от Джоан Харис, освен тези на Кинг?

# 365
Вчерашния следобед прочетох Приказки за размисъл на Хорхе Букай. Малка книжка, но с доста добри "приказки". Имаше наистина много добри попадения. Допадна ми.
Снощи започнах едно дълго отлагано фентъзи - Полулош на Сали Грийн. Започна добре, минах 50-тина страници. Единственото, което не ми харесва е, че е  трилогия и това си е ангажиращо, да не говорим че не съм си взела другите части 😁

# 366
  • Русе
Хорхе Букай има и политически трилът книга - ,,Кандидатът,, , който доста се различава от останалата му литература. Препоръчвам ви го.

# 367
  • София
Оценка 4*/5*
Сподели в скрит текст, моля! И продължи ли да усещаш нотките от Джоан Харис, освен тези на Кинг?

До към средата и малко след нея - да Simple Smile
Много ми напомняше на "Различен клас" и "Джентълмени и играчи"Simple Smile

За Кинг ...

Скрит текст:
напомни ми на "Възкресяване". Дали заради идеята за съживяване на мъртвите и за връщането им като променени същества, дали нещо в стила, не знам , но ми заприлича Simple Smile И то в добрия смисъл Simple Smile

# 368
  • София
Миж,
Скрит текст:
Ха, наистина си права! Леле, съвсем съм изключила тази книга на Кинг от съзнанието си, а ми хареса. На мен като цяло сякаш продължаваше да ми стои усещането за "То" - децата, игрите, приятелствата... Струва ми се, че наистина авторката е много повлияна от Кинг.

Така и така сме подхванали Кинг - аз почти приключвам 22.11.63. Чета я за втори път и за втори път съм очарована, много ми харесва, наслаждавам се на всеки ред.

# 369
Уф-ф, "Дяволът държи свещта", е мно-о-го-о, никаква.😅Прекъснах я(ще я дочета де😣), да си почина(препрочитам я, ама при него няма скука и омръзване), със "Скрито-покрито" на Удхаус!😄
Предните 3, с инспектор Сейер, бяха много по-интересни!
Дано останалите от поредицата, са по-хубави!

# 370
  • София
Хммм... На мен "Дяволът държи свещта" много ми беше харесала. Не се отказвай да я четеш Simple Smile
Ето какво съм написала за нея в GR ...

Скрит текст:
С тази си книга Карин Фосум вече окончателно ми се превръща в една от любимите скандинавски писателки. Изключително добре написан роман, интересна интрига (дори не само една!), чудесно изградени пълнокръвни образи, стегнат стил на писане (само 260 стр.), без нито едно излишно нещо!
Специално в тази книга много ми хареса психологическия подход при изграждането на образите, което присъства и в другите книги на Фосум. Но тази дори не бих могла да я опредея като криминална книга сама по себе си...
Давам 5 звезди, напълно заслужени! Да четеш тази авторка е като да ядеш белгийски шоколад по време на диета Simple Smile

# 371
  • Разпиляна във въображението
Взех, че прочетох "Татуировчикът на Аушвиц". Знаех си, че не трябва да я подхващам, но колегата ми я предложи и не я отказах. Слагам я на едно ниво на "Сол при солта" - плоска, с герои, които трябва да са ми симпатични и да им съчувствам, но изпразнени от съдържание. Той отиде, той направи, той взе, той даде, той видя... Една история на млад човек, който прави всичко възможно, за да се спаси и да оцелее в лагерния ад. И да използвам думите на Дюи - Нищо не очаквах и пак съм разочарована .

# 372
  • Mostly in my mind
Не си ти, ако не си прочел Татуировчикът, Скалите и Чернобилската молитва.  Blush

# 373
  • София
Чета третата от поредицата за Отдел Кю на Юси-Адлер Улсен.  Интересни са случаите, детайлите са изпипани. Отново много добър скандинавски автор.

# 374
Вие сте изписали страшно много, а аз бях на море, та не съм влизала изобщо (не искам да влизам и в БГ Мама от телефона, само това ми липсва...). Бях писала, преди да замина, че започвам "Севилското причастие", но го отложих, за да успея да прочета един шведски трилър, който ще превеждам. Така че сега ще продължа пак с Реверте, съвсем в началото съм.

А иначе за плажа си носех "Големите надежди" на Дикенс. Laughing Не съм я чела, а я имам от сто години, та реших да я видя сега. Но на плажа нямаше добри условия за четене, та съм също в началото.

Последна редакция: пн, 05 авг 2019, 19:11 от Cioccolata

Общи условия

Активация на акаунт