В момента чета... 61

• 51 833
  • 742
  •   1
Отговори
# 510
Започвам "Гордост и предразсъдъци".
Днес завърших Хари Потър и не ми се чете нищо, влюбих се в поредицата, но ще опитам.

# 511
  • Бургас
Здравейте, чета поредицата Колелото на времето /фентъзи/ и между книгите чета и други книги. Мъча се над Бабо разкажи ми приказка - не ми върви, не ми е интересна. И съм още в началото говорят за земята и пръстта - преди едно дете което било болно и като имало допир със земята /дори е ядяло пръст/ оздравяло. Светът се е променил доста от тогава, но дори и сега има  стари хора които си търкат раните с пръст.
Гордост и предразсъдъци е великолепна класика.
Хари Потър го четох 2 пъти, но пак ще го прочета. Любим герой? На мен Снейп

# 512
  • Ямбол
Рон Уизли и Минерва Макгонагъл.

# 513
На мен любимка ми е Хърмаяни и близнаците Уизли.
Забравих и домашните духчета. 🙂

# 514
  • София
И аз съм огромна фенка на Хари Потър. Любимка ми е Хърмаяни, а най-интересен образ за мен е Снейп.

А по темата - чета "Убийството на командора" на Харуки Мураками, чудно ми върви. Успоредно с нея чета и отдавна набелязаната "Кривата на щастието" на Иво Иванов. В началото съм още, но на тоя етап считам, че си заслужава много тази книга.

# 515
И аз съм огромна фенка на Хари Потър. Любимка ми е Хърмаяни, а най-интересен образ за мен е Снейп.

А по темата - чета "Убийството на командора" на Харуки Мураками, чудно ми върви. Успоредно с нея чета и отдавна набелязаната "Кривата на щастието" на Иво Иванов. В началото съм още, но на тоя етап считам, че си заслужава много тази книга.

Чувала съм само добри отзиви за Кривата на щастието и си я закупих при последната алея на книгата. Имам няколко набелязани преди това, включително и смятам да започна с една или две книги на Нарине Абгарян, тъй като съм доста назад с творчеството на този автор (и под назад, имам предвид, че нищо не съм чела). Ще се радвам да чуя повече отзиви за Кривата на щастието, тъй като си чака ред.

# 516
  • София, България
Прочетох "Тайната на моя съпруг" на Лиан Мориарти. За мен това е една от най-хубавите книги, които съм чела. Беше интересна и ме държеше през цялото време. Харесва ми начинът на писане на авторката. Дадох ѝ 5 звезди.
Сега съм започнала "Какво забрави Алис?" на същата авторка. За сега върви добре, интересна е. 

# 517
И на мен предстои Тайната на моя съпруг,при едно ходена в чужбина си ги купих всичките книги на авторката и след Големите малки лъжи смятам,че не съм сгрешила в избора си.

# 518
  • София
Аз бях в отпуск, който прекарах в пълен мързел и четене на книги Simple Smile
От всички книги най-много ми хареса романът, който всъщност препрочетох - "Цветният воал" Simple Smile. Веднага след него започнах "Луна и грош", също много хубава книга, но някак ми донесе повече тъга.
"Императрицата" на Пърл Бък започна доста обещаващо, но от средата нататък ми дойде много еднообразна и монотонна. За разлика от нея, "The Fifth To Die", втората книга на Джонатан Баркър от серията за един убиец, ми дойде много бърза и динамична. Чак прекалено динамична, хах, на всяка страница обрати, убийства, преследвания... Ако сте харесали първата книга и се каните да четете останалите от поредицата, гледайте да си припомните детайлите, защото са свързани.

# 519
  • Sofia
Чета Кнут Хамсун "Глад". Прекалено ми е елементарна като стил, напомня ми  на "Престъпление и наказание" като усещане, но иначе върви бързо и не е чак лоша. 2.5 от 6 бих дала като оценка, ще я дочета,  но Кнут няма да стане любимия ми автор Simple Smile

# 520
  • USA, Steak State
Чета това в момента и много ми харесва.

# 521
  • Mediterraneo
В крайна сметка, Разказано на водата много ми хареса! В началото вървеше мудно, докато навържа персонажите, кой кой е на кого какъв се пада( можело е направо да се спестят някои от персонажите), но веднъж свикнала с различните гледни точки на разказ, всичко си дойде на мястото. Хронологията се следи трудно на моменти. Като цяло, сполучлив трилър- мистерия.

Подземието на Стивън Ледър започнах.

# 522
  • Пловдив

Бианка Минте - Кьоних "Мъглата на забравата"
Четиво, което по-скоро е предназначено за подрастващите, но пък с такава лекота увлича, че...
Приказка - това е най-точното определение. Ако искате да си починете и да не се натоварвате излишно, това е чудесен избор.

# 523
Аз започвам "Сподавен писък" на Анджела Марсънс, а също вчера започнах една на Мамен Санчес, която май не е издавана у нас - Juego de damas.

# 524
  • Русе
Скрит текст:
Чета тази книга, авторката е българка . Действието се развива в България и Австралия и обхваща живота на 39г Лара, Има три раздели: любов, семейство и вдъхновение . Във всеки един от тях е описано детайлно всичко,което се случва в живота й. Това е първата книга на авторката. Хареса ми , защото да , феминистка е , но в образа на главната героиня всяка една читателка ще открие част от себе си; защото представя реални житейски ситуации; защото е амбициозна, колоритна, страхлива, решителна, майка , момиче, жена.
Забавна, непринудена, неангажираща, разсмиваща , почти без пряка реч, а по-скоро тип преразказ.

Общи условия

Активация на акаунт