В момента чета... 61

• 51 810
  • 742
  •   1
Отговори
# 600
  • София
Искам да се оплача.... от себе си!! За пореден път се втурвам към нова книга на Стивън Кинг, и за пореден път се разочаровам и си казвам никога вече.
Описанието на Институтът ми се стори интригуващо. Не знам как да изкажа разочарованието си без спойлери. Но да кажем, че мистър Кинг пак се понася на политическа вълна. Ако му беше за пръв път, щях да не обърна внимание. Но му става навик и вече ми се набива на очи. Освен това на моменти сцените на насилие бяха прекалени дори за Кинг.
Мисля че синът му почна да пише по-добре от него. Крайно време е за пенсия.
Кой от синовете му визираш - Джо или Оуен?
Иначе Институтът мислех да си я поръчам на английски, но може би ще почакам за повече отзиви...

# 601
Здравейте ,
аз  едва успях да избутам до финала Малкият антикварен магазин под Айфеловата кула на Р. Рейзин Предполагах ,че книгата ще е романтична и красиво написана като се има предвид , че действието се развива в Париж, а всъщност историята ми се стори доста посредствена , а героите не успяха да спечелят симпатиите ми - особено Лилу ,която за мен беше голям дразнител . Финалът ми беше като съшит с бели конци и някак си накрая всичко се нареди като в приказките. С две думи останах разочарована от книгата .
И , за да си оправя вкуса реших да започна нещо от любимия ми криминален жанр . ПрочетохСподавен писък и мисля ,че авторката и поредицата ѝ ще се наредят сред любимите ми . Отдавна не бях попадала на толкова свеж образ като Ким Стоун и буквално прочетох книгата на един дъх, нямам никакви забележки  и с удоволствие ще прочета всички останали книги от поредицата , които изд. Еднорог ни предоставят. (Знам ,че втората книга е издадена на български , но все още не мога да се добера до нея)
И чудейки се отново какво да чета се върнах към любимата ми К. Хувър и започнах Без Мерит. За сега започна много добре , изключително увлекателна е , а в историята има и  доза мистерия , много семейни тайни и най- вероятно доста драма. Ще видим ....
Навън времето застудя и вече си представям как чета под одеялото . Дори ми се прииска да се препрочета някоя от книгите за Хари Потър ....просто ей така .
И в унисон с времето реших да споделя една картинка , просто така за настроение Simple Smile
Скрит текст:

# 602
Дидка, за Джо Хил говоря. Оуен още не съм чела. Макар че и на Джо съм чела само две книги, което не е достатъчно - Кутия с форма на сърце и Носферату. Втората повече ми хареса.
Трудно е да напиша на кратко за политическите залитания в книгите на Кинг. Но в новата книга примерно, деца с различни таланти са отвлечени от родителите и пратени в този т.нар. Институт. Намеква се за политиката на Тръмп, как той разделя децата на имигрантите от семействата им. Макар че историите след това са съвсем различни.
Аз изобщо не съм фен на Тръмп или нещо подобно. Но всеки ден слушам за него и за други политици и техните идиотизми. Като взема книга се опитвам да избягам от всичко това. А не да ми се напомня пак. От тази гледна точка не ми харесва новия Кинг. Все пак книгите са му фантасмагория, не са исторически романи. Но ако не сте като мен, няма да ви направи впечатление.
Конкретно в Институтът и края не ми хареса. Някак си ми се стори забързан или претупан. Иначе началото е силно. Идеята също е добра.

# 603
  • София
Gabonka, сега разбирам, не знаех за тези мерки на Тръмп и децата... Но да, наистина на мен това не ми направи впечатление.
Довърших романа и много ми хареса. Доста от идеите в него Кинг вече ги е ползвал в други романи, но на мен ми беше интересно и четох наистина с кеф. Дори се развълнувах на бележките на автора в края на романа.

# 604
Вени, даже благородно ти завиждам, защото аз по принцип съм фен на Кинг, но последните му книги някак си не ме хващат.
Малко тип Дан Браун. Не че не са му интересни последните книги, но нищо особено, в сравнение с първите. Или Гришам, дори Балдачи. Ама това е друга тема.

# 605
Мдаа, явно полит-коректните нишки в творчеството на Кинг продължават, съдейки по това, което чета в последните мнения.
Мен те много ме бяха подразнили в "Спящите красавици".  Точно тогава се вихреше холивудската истерията "Харви Уайнстийн" и очевидно г-н Кинг се беше почувствал и той да вземе неофеминистка позиция, та трябваше на близо 300 стр. да му чета глупостите от рода на "мъжете са корена на всяко зло на земята" Grinning
"Другият" беше свеж полъх а ла "стария" Кинг Simple Smile Или поне там не усетих полит- нюанси. Е, претупаният финал си му е запазена марка Simple Smile
Ще чета и "Институтът" , няма да се откажа лесно от Кинг Simple Smile

И пак за семейството - в момента чета "Носферату" на сина Джо  Simple Smile Малко след 100 страници мога да кажа, че е супер за момента! Grinning Само съжалявам, че нямам време да я чета по-бързо....

# 606
  • София
Аз и в "Спящите красавици" не разглеждах сюжета като натрапена политическа тема, не го възприех  по този начин (имам предвид като яхване на някаква вълна около конкретни политически събития). От друга страна мисля, че е съвсем нормално един автор да се вълнува от заобикалящия го свят и да пише по тези теми в книгите си.

# 607
  • София
Хм, На Джо Хил съм чела само Пожарникарят и не ми хареса особено. Ще пробвам и Носферату.
Да, класика си е Стивън Кинг да започне много силно някоя книга, да разводни средата и да претупа края. Но аз съм си му фенка, ще си купя и Институтът.

# 608
Ох, "Пожарникаря" е катастрофа, не ми го припомняй това недоразумение !!! JoyScream Бях я номинирала за Златна малинка Joy
На Джо Хил ми беше харесала "Кутия с форма на сърце" и сега (до момента) "Носферату" Simple Smile

# 609
  • София
Чета "Златната клетка" на Камила Легберг, която май не е особено харесвана тук. Допада ми криминалната ѝ поредица за Фелбака, но тази ми е по-скоро посредствена. От корицата бях предупредена, че е нещо съвсем различно от авторката, но на този етап хич не е моя книга. Ще я дочета, тъй като лесно се чете, а и все още се надявам да има подобрение.

На мен ми хареса. Последните й за Фелбака взеха малко да циклят и се зарадвах, че е захванала нещо по-различно.

# 610
Хм, На Джо Хил съм чела само Пожарникарят и не ми хареса особено. Ще пробвам и Носферату.
Да, класика си е Стивън Кинг да започне много силно някоя книга, да разводни средата и да претупа края. Но аз съм си му фенка, ще си купя и Институтът.

Много вярно за Кинг. И въпреки това е талант, фенка съм и аз.
Нито "Институтът", нито "Другият" съм чела. Срам! Отивам да се поправя.

# 611
  • Mediterraneo
Аз харесвам Легберг, свалих си последната книга, ще я видя.

Чета Срив на Б.А. Парис. Харесва ми и нямам търпение да стигна до финала.

# 612
Финалът е типично в неин стил.

# 613
  • Belgium
Интересна дискусия за Кинг. Аз почти се бях отказала от него, но The Outsider, а после и феноменалната 11.22.63 ме върнаха в редиците на феновете Grinning

"Спящите красавици" за мен е греда, но го очаквах, книжните ми другари ме бяха предупредили. Имам вече The Institute, скоро ще ѝ дойде времето.

Последно прочетох "Светът от вчера. Спомени на един европеец" на Стефан Цвайг. Велика книга е това. Иска ми се да напиша нещо по-задълбочено за нея, но не ми достига мозък Smile Ако ви се чете панорамна картина на Европа от Първата световна почти до края на Втората, това е вашата книга. Култура, ерудиция, народопсихология, Цвайг владее всичко, пише елегантно, красиво и стегнато, няма една излишна дума. Познавал е буквално всички велики личности от света на културата и науката през онези години - от Фройд през Щраус, та до Горки. Безкрайно ми беше интересно да видя Европа от близкото минало през неговите очи Heart

След това рязко смених жанра с едно фаст фуд трилърче, наречено "Срив". Чете се само, малко е предвидимо, но става за промивка на мозъка между сериозни книги Simple Smile

Днес започнах новото издание на "Фотографът" на любимия Галин Никифоров.

Последна редакция: нд, 22 сеп 2019, 11:13 от Лу

# 614
За един следобяд прочетох "Сайбиевата невеста". Докосна ме по особен начин, преживях историята с тях. Нещото, което ми хареса, е че имам бързо развиване на действието и диалози.

Общи условия

Активация на акаунт