В момента чета... 61

• 51 752
  • 742
  •   1
Отговори
# 660
  • Пловдив

Увлекателно четиво, което те грабва. Перфектната книжка за ваканциа.

# 661
  • София
Скрит текст:

Увлекателно четиво, което те грабва. Перфектната книжка за ваканциа.
Я! Да не са я преиздали? Браво!
Препоръчвам на същия автор и серията за Никълъс Мартин -  "Претендентът", "Завещанието на Макиавели" и "Протоколът Адриан". Последната е по-слабичка, но първите две са доста добри.

# 662
Зачетох се ,докато чаках да ми се зареди киндъла,в едно крими-"Гласът" на Арналдур Индридасон/ох,сложно име,едва го преписах:)))/...е,сега не мога да го оставя,как е възможно да не съм го чела този автор досега??Книгата е взела три големи награди,аз съм си фен на северните автори,но този как съм го пропуснала в дългия списък,не знам....Жената от Танжер остава в waiting list-засега Simple Smile)

# 663
  • Чукарландия
Здравейте, Четящи! Heart

Отдавна не съм се включвала, но да се запиша сега. Започнах "Пайнс", още началото ме грабна, дано така да е до края.Simple Smile

# 664
  • Разпиляна във въображението
В момента чета Пепел от чемшир на Иван Тренев

# 665
Започнах "Хайка за вълци'' на Ивайло Петров.

# 666
Избутах го "Стогодишният старец...". Към края пак ми стана интересно и в крайна сметка мисля, че книгата не е толкова зле, но щеше да бъде далеч по-добре, ако беше наполовина като обем. Макар че наистина ми хареса колко леко върви, а също и типично шведският хумор - все едно си седиш с някой шведски дядо, пиете си кафе и той ти разказва небивалици. Създава едно такова чувство за уют, което човек може да изпита при общуване със симпатични (по-възрастни) шведи (защото има и несимпатични, разбира се, както навсякъде, а и някак с по-младите поколения е по-различно).

Сега чета "Тебеширеният човек" (засега ми е много интересна) и мисля да започна новата книга на Долорес Редондо - пак за Амая Саласар, но този път нещо като предистория, става въпрос за началото на кариерата й, когато отива на специализация във ФБР (в книгите се споменаваше за това). Книгата се казва La cara norte del corazón, дано да е хубава и да я преведат и на български.

Последна редакция: ср, 02 окт 2019, 12:45 от Cioccolata

# 667
Аз пък имам ново литературно откритие в рамките на седмица-Мамен Санчес "Времето на жените без часовник"/човек ще рече,че падам от друга планета/,много добър разказвач,много е лесна за четене,забавна,мистериозна,има леки елементи в разказването от стила на старата Алиенде,която аз обожавам.Чудесен превод на Ивинела Самуилова,тя е изиграла важна роля в интерпретацията на настроението,което носи книгата.Ще издиря и другите книжки определено!Авторката е трето поколение журналист и е завършила литература в Оксфорд.

# 668
И аз харесвам много Мамен Санчес, мисля, че съм прочела вече 4 нейни книги, но тази не съм още.

# 669
  • Русе
Приключих ,,Марлене,, и усещането ми ,че ще ми хареса повече от първата книга се оказа правилно. Първата част е ,, Жило и мед,,  от Хани Мюнцер - разказва се за семейството на еврейския лекар Густав, неговата съпруга Елизабет, която е известна оперна певица и техните деца Дебора и Волгаф. В началото на Втората Световна война,как семейството се разбива и как се променят човешки животи. Тази част не ми хареса толкова.
Втората книга ,,Марлене,, акцентира върху едноименната героиня, която е приятелка на Дебора. Марлене е  една от основните фигури участвала в Съпротивата, срещу нацистка Германия. На няколко пъти пребивава в Аушвиц. Романът има за цел да покажа ужасите на войната и участието на жените и тяхната роля. Книгата е на издателство Емас, което в поредица акцентира за смелите жени и техните избори, както и какво са били принудени да преживеят.

# 670
На Мамен Санчес бях започнала да чета "Щастието е чаша чай с теб",но определено не се оказа моята книга.Едва прочетох 1/3 от нея и я оставих.

# 671
Сега ,като се замисля,май съм почвала и аз тази с чая:),но май не я довърших,по корицата си припомних.Ще й се даде втори шанс задължително:)

# 672
Завърших "Останалото е мълчание". Хареса ми като цяло, обратът ме изненада, но и като се замислих е очеваден. Нещо обаче не ми достигна, за да й дам максималното. Не ми допаднаха героите - скучновати ми бяха и без дълбочина, депресарска ми идваше на моменти и някак претупана. Но пък обичам книги с кратички глави, неусетно ги приключвам.
Сега по поточната линия с "Един по един" на Картър.

# 673
  • София
Прочетох  "The Chain" на Adrian McKinty. Започна сравнително обещаващо и от средата нататък нещата много се скапаха... Книгата предстои да излезе на български скоро, ще сложа разочарованията си в скрит текст, но все пак ще се опитам да не разкривам прекалено много от историята.
Скрит текст:
Това е поредната книга, в която главната героиня е от измъчена по-измъчена... Самотна майка с онкологично заболяване, чиято дъщеря е отвлечена при особени обстоятелства. Майката бива принудена да върши доста ужасни неща, за да спаси своето дете трябва да отвлече друго. На пръв поглед съвсем обикновена жена (и като такава е описана от автора). Обаче във втората част на книгата така се разгърна, че да не ви разправям - не само, че се оказа много умна, ами и можеше да борави отлично с оръжие, да убива хора хладнокръвно (вярно, че бяха гадняри, но все пак). Не липсват и клишета по отношение на лошите. Напоследък във всеки трилър, който чета, имам чувството че е задължително в образа на убиеца да се окаже или полицай, или агент на ФБР, или някой от отдела по криминалистика, който подправя следите и т.н.

Последна редакция: ср, 02 окт 2019, 12:49 от Вени***

# 674
Здравейте ,
аз завърших "Кутия за птици" на Дж. Малерман . Идеята и начина на писане ми се стриха много интересни ,но нещо не ми  достигна ,за да дам 5 звезди. Освен това краят остана много отворен (поне за мен).
Скрит текст:
Не научаваме нищо за съществата ,причиняващи лудост на хората. От къде и как са се появили, защо предизвикват лудост в човека , по цялото земно кълбо ли са , има ли спасение от тях ...колко оцелели хора има.... Твърде много въпроси без отговор.
От известно време съм оставила на изчакване "Яж ,моли се и обичай " на Е.Гилбърт и "Тънкото изкуство да не ти пука " на М. Менсън . Не че са лоши книгите  , но може би не ги започнах в подходящ момент . Сега ще им дам отново шанс ....дано ги завърша .
Мамен Санчес и аз много я харесвам - пише доста омайващо и силно препоръчвам "Забранява се неверието в съдбата" (много любима книга ми е ) , а учудващо за мен "С вкус на прясна лимонада" хич не ми допадна.

Общи условия

Активация на акаунт