В момента чета... 61

• 52 080
  • 742
  •   1
Отговори
# 90
Имам Солженицин отдавна, но нямам смелост да го почна. Лиляна, сподели, моля, мнение после. Прекалено тежка и трудна за преглъщане ли е?
Брутална е, доста тежка и странна. Аз не можех да спра да я чета (въпреки, че категорично избягвам да чета книги с войни, нещастия, кървища, болести и т.н.). Не мога да кажа "добра" или "интересна" за тази книга, тя е извън класациите, велика, дано не звучи клиширано...Ако не си запозната с материята, т.е. "материите", защото засяга няколко важни теми, - може би ще ти е необяснима и дори гадна.
Ще чакам отзив за Никога повече , защото съм решила да чета нещо на автора...........
Едната от авторките - Колийн Хувър многократно е печелила разни награди в ГР (Average rating 4.25 (!) · 1,747,566 ratings.) https://www.goodreads.com/author/list/5430144.Colleen_Hoover?pag … mp;utf8=%E2%9C%93
За втората авторка Тарин Фишер нищо не знам.
Книгата е от три части, леко фантастична, доста мистериозна, много романтична, за ученици. Точно това май не е най-доброто за начало с Колийн, може би по-добре е да се започне с Hopeless или Ugly love. Ако тe не ти харесат, няма смисъл да четеш другите ѝ книги. Има хора тук, които категорично не я харесват и я отричат, аз съм ѝ фен, чела съм почти всичките ѝ книги. Някои са доста новаторски - включват и музика и песни и поезия. Предполагам, че на български са трудно разбираеми, тя има специфичен изказ, който трудно се превежда. Например " I live you" .... иди го преведи... Grinning

EDIТ:
Сега виждам, че всъщност Никога повече поради необяснима за мен причина е кръстена книгата It ends with us. А не Never never (https://gas.overgas.bg/edno-reshenie/?gclid=CjwKCAjwue3nBRACEiwA … aSyBoC66oQAvD_BwE), както предположих и за която писах по-горе. Съжалявам за объркването...
Моят отзив за тази книга - както обикновено в книгите на Колийн - за чувствителна тема - насилието над жени. Хареса ми доста, оценила съм я с 4/5. Завършва точно както трябва да бъде, а не както е обикновено в живота.... Препоръчвам я.

Аз съм на четвъртата от Dresden files на Джим Бътчър - SUMMER KNIGHT, ако сте гледали сериала, ще ви е забавно. Магийки, феи хах, много майтапи, смях, както и в предишните. На някои места е попресолил, нищо сериозно или дълбокомислено, но като цяло е съвсем ок за приятно уикенд четиво.

Последна редакция: нд, 09 юни 2019, 02:23 от Анонимен

# 91
  • София
На мен сериала ми беше изключително скучноват, но книгите са забавни,, жалко, че спряха да ги превеждат... За Дрезден го казвам Simple Smile

# 92
Завърших Сушата, но нещо някак не ми достигна, за да я облагодетелствам с пълно 5.
Започнах Последен акорд на Кевин Алан Милн и въпреки, че много го харесвам като автор, тази книга нещо й се муся. Поне засега в началото не ме грабва като останалите негови.
Колкото до Колийн Хувър - много драма, много нещо, но за мен книгите са повече тийн насочени. Не я харесвам особено именно заради това.

# 93
  • В един копнеж!
Завърших "Осиновени истории". Докосваща книга, прочетох я на един дъх.
Започнах днес "Какво да кажа в отговор". До момента нещо не ме грабва, няма сюжет, прескачам из мислите на двамата герои, от глава на глава.

# 94
Завърших Цирцея на М. Милъри в заключение мога да кажа ,че ми хареса , макар в началото да тръгна малко по трудно (поне за мен).Не знае нищо за Цирцея като божество и ми беше интересно да науча нови факти и да си припомня вече позабравени такива.
Сега започвам Произход на Дан Браун Аз съм от почитателите на автора и до сега всяка от книгите му ми е харесала ,затова имам  високи очаквания и към тази история.

# 95

В началото съм, лятна книга, харесва ми.
Исках някакъв трилър, но май тази книга ме "намери".
За първи чета този автор, но е увличащо.
🍉🌻

# 96
Чела съм я, много приятно четиво. Бързо и леко за четене Hands Thumbsup

# 97
Прочетох "Прилепът" на Несбьо. Не ми хареса и ако нямах инфо за следващите книги, сигурно нямаше да продължа с поредицата.

Сега продължавам с "Ламя ЕООД" на Марин Трошанов. Авторът ми е колега от работата и ми е интересно какво е сътворил. Става дума за трилогия, жанрът е фентъзи, а действието се развива в родния ни град с автора - Бургас и София.

# 98
  • София
Здравейте,
Приключих Спящите красавици и съм малко разочарована.
Чудя се с какво да започна - с Ние, удавниците на Карстен Йенсен или Другата кралица на Филипа Грегъри, довечера ще реша.

# 99
  • София
Аз започнах "Отвъд зимата" на Алиенде. Ами за пореден път си доказвам, че не е моята авторка. Чета книгата, но хич не ми е интересна. Ще й дам още малко шанс...

И моя не е... Не отричам, че добре пише стилово, но не ми допада, все към сик-лит го избива, вкарва много тежки житейски елементи, и т.н... Да не говорим, че "Отвъд зимата" дори и за нея е твърде изсмукана от пръстите... Дадох й 2 звезди в ГР.

Междуременно напредвам с "Деветата порта" на Реверте, харесва ми. Много лежерен автор и в същото време от книгите му винаги се научава по нещо.

Започнах и първата част на "Атлас изправи рамене", първа среща с Айн Ранд.

# 100
  • Пловдив
На мен ми хареса "Отвъд зимата", но разбирам, че не на всеки допада. Просто дава интересна картина на живота в Латинска Америка, който ни е така далечен. Има какво да се научи от книгите й, пък и образите и характерите, които изгражда, са интересни.

Аз прочетох около 100-на стр. от "Изворът". Първата глава вървеше трудно, докато се наглася към стила. Сега вече ми е много интересно, от тези книги е, които нямам търпение да отворя отново, за да продължа четенето. Поне дотук Simple Smile

# 101
Свърших "Отворени рани". Беше интересна, но и ужасяващо, като разбереш истината.
Сега чета: "Изчезването на Стефани Мейлър", от Жоел  Дикър.  

Последна редакция: пн, 10 юни 2019, 17:55 от criisi

# 102
  • Mostly in my mind
В момента дават един сериал по НВО, който се казва "Деянието". Сходен по сюжет с "Отворени рани". Simple Smile

# 103
Чета на Ю Несбьо Прилепът и малко преди средата мога да кажа че ми харесва. Опеделено ще прочета и другите му книги за Хари Хуле. Понеже видях че има цяла тема за Nordic Noir филми и сериали, има ли и за книги? Не успях да намеря. Несбьо определно събуди интереса ми и искам да открия още подобни автори. Като изключим Стиг Ларсон, който го прочетох на един дъх преди години, други скандинавски автори не знам.

# 104
  • Дъблин
Gabonka, ето темата за Скандинавска литература https://m.bg-mamma.com/?topic=767999.735
Много ми е любима, а автори мога да препоръчам Юси Адлер-Улсен, Микаел Юрт и Ханс Русенфелт (пишат в тандем), Камила Лекберг, Карин Фосум. Повечето имат поредици от книги, а някои и самостоятелни. В Скандинавската тема ще откриеш и други, на мен тези са ми любимите.

Общи условия

Активация на акаунт