В момента чета... 61

• 52 301
  • 742
  •   1
Отговори
# 330
  • София
Да, Лу, препрочитам. Напоследък в ГР непрекъснато ми излиза във фийда и някак се ентусиазирах. Аз ужасно много харесах този роман, въпреки че наистина имаше моменти, в които зацикля, но като цялостно усещане е един от любимите ми. Дано нещо не си разваля впечатленията сега Sweat Smile.

# 331
  • Belgium
Дааа, и на мен доста ми излиза в ГР сред приятелите ми. Абе, има някои излишни моменти, обаче като цяло е супер книгата. И нетипична за Кинг. Жалко, че я почнах в период, в който имам по-малко време за четене, та я влача малко по-дълго от обиковено Simple Smile

# 332
В момента чета "В навечерието" на Тургенев. Интересно е.

# 333
Аз съм на вълна Бакман:).С голям интерес довърших Bear town/не знам защо у нас е преведена Бьорнстад/,аз я четох на английски и много,много ми хареса.Започвам продължението,направо как досега не съм стигнала до нея по-рано.

# 334
Преведено е така заглавието, може би защото björn означава мечка и stad = град

# 335
  • Mediterraneo
Паника на Лорън Оливър прочетох. Тийн история, става за убиване на време. Добър замисъл, но като че малко наивна.
Започнах Хлебарките на Несбьо.

# 336
  • На върха на вълната
В момента чета "Един от нас лъже" на Карън Макменъс.

# 337
Преведено е така заглавието, може би защото björn означава мечка и stad = град
Да,у нас си е едно към едно с оригинала,но любимите ми англичани са си го докарали като за тях си:) и докато пътува към мен продължението,съм захванала Night music/Jojo Moyes и си ми върви много добре,обожавам английски заплетени историйки,зелени пейзажи,стари къщи в провинцията с характерните им обитатели и т.н.
Не съм чела нищо досега от авторката,въпреки,че доста нашумя,и засега съм приятно изненадана.

Последна редакция: ср, 31 юли 2019, 08:55 от Calabria

# 338
  • София
В момента чета "Даниел Щайн, преводач" на Улицкая. По принцип много харесвам авторката, но тази книга я харесвам дори повече от очакваното. Абсолютно силно моя е! Засегнати са в голяма дълбочина различни интересни (за мен!) религиозни и духовни теми, така че не я препоръчвам с лекота (ако човек не го интересува тематиката, не би му харесала толкова).

Успоредно с нея чета и една книга с кратки разкази на любимия ми Съмърсет Моъм. Казва се Creatures of Circumstance, много силна книга!

# 339
Дами , имам нужда от помощ:
Главата ми е промита вече от стотиците книги на тема психология, които изчетох последните две-три години.
Рядко ми се случи да прочета някоя свеж, лек, остроумен роман.

Затова ,моля ви, подкажете ми някой.
-да е с интересен сюжет
-да не ме обременява особено
-леко четиво, тип чиклит, ала не съвсем плитка история
- с предимство е ел.форматът, защото книгите ми скоро ще ме изгонят от вкъщи Simple Smile

# 340
  • Sofia, Bulgaria

Повелителката на метлата  на Софи Кинсела. Както и други нейни книги. На мен лично са ми много разтоварващи, забавни и са точно представата ми за чиклит, без да са любовни.

# 341

Повелителката на метлата  на Софи Кинсела. Както и други нейни книги. На мен лично са ми много разтоварващи, забавни и са точно представата ми за чиклит, без да са любовни.

Благодаря ти!
 Вече си я свалих от Читанка Simple Smile

# 342
  • София
Serendipity*, по твоите изисквания, аз пък се сещам за "Големите малки лъжи" на Лиан Мориарти. Въпреки че в книгата се засягат някои сериозни теми, някак цялата история е поднесена с чувство за хумор и много динамика.

# 343
И аз за Лиан Мориартим се сетих първо.

Пете, набелязвам си Creatures of Circumstance, благодаря за отзива, много харесвам Моъм.

# 344
  • Варна
Serendipity*, по твоите изисквания, аз пък се сещам за "Големите малки лъжи" на Лиан Мориарти. Въпреки че в книгата се засягат някои сериозни теми, някак цялата история е поднесена с чувство за хумор и много динамика.

Сериалът, чийто 2 сезон свърши наскоро, дали е по тази книга?

Общи условия

Активация на акаунт