Отговори
# 150
А кой е казал, че Дорис Тенеди или Веда са с по-малко от 20 деца?!
Във файла, който аз качих са включени само училища с 20+ ученици. Ако пък ти имаш други данни, които обсъждаш, сподели ги, моля
Училищата имат 20+деца, но колко от тях са се явили на НВО питах. Или това казваш? А, Мария е пояснила, аз не го видях във файла. Ами значи тогава, тази година са се представили много по-добре от миналата, когато бяха доста по-назад.

КО не са ли много повече от 7 деца в 7 клас? Поне за 1 паралелка от 12 деца май се пишеше тук. Другите (поне) 5? М22 също са доста повече от 16 деца, които са се явили. Миналата година имаше други подобни, обсъждахме ги точно в този аспект, че се знае, че са повече деца в 7 клас (някъде доста повече), отколкото са се явили на НВО.

Последна редакция: пт, 26 юли 2019, 21:28 от Анонимен

# 151
  • София
Аз не разбирам от къде вадиш заключения, че от КО са се явили само 7 деца на НВО? Аз нямам данни колко са били, но щом са включени в класацията явно са били поне 20

# 152
Аз не разбирам от къде вадиш заключения, че от КО са се явили само 7 деца на НВО? Аз нямам данни колко са били, но щом са включени в класацията явно са били поне 20

Мария го написа, според справката на МОН, която тя има. Аз нямам основания да не й вярвам. И не разбирам ти откъде си сигурна, че са данни само за над 20 явили се деца, а не 20 налични в училището деца.
Веда са с 20, а ДТ с 32.

Във файла, който аз качих са включени само училища с 20+ ученици. Ако пък ти имаш други данни, които обсъждаш, сподели ги, моля
Орфей са с 2 според справката на МОН. КО са със 7. М22 са 16. Ерих Кестнер са 18/17, ЦСВ са 10 и други са под 20.
Орфей са втори, веднага след СМГ в твоя ексел, за който ти твърдиш, че е само за училища с явили се над 20 деца, а Мария пише, че са само с две явили се деца от справката на МОН. Очевидно е, че на едната от вас информацията не е вярна.

Последна редакция: пт, 26 юли 2019, 22:07 от Анонимен

# 153
  • в страната на чудесата
Ми може да са отишли в АК... за там трябва ли НВО?

# 154
Ми може да са отишли в АК... за там трябва ли НВО?
Не, доколкото знам. Затова казах, че деца, които искат и са сигурни, че ще останат в ЧУ (АК е ЧУ), няма защо да се явяват на НВО. Затова и може да има много неявили се деца от ЧУ, което изкривява техните резултати, защото от ДУ се явяват всички деца, дори и най-слабите, а от някои (коригирам се) ЧУ малка част и вероятно най-силните. А Она оспорва това. Но данните на МОН говорят друго. Миналата година пак  някакво ЧУ беше второ след СМГ с 2 деца, сега Орфей са втори с 2 деца - едва ли имат само 2 деца във випуска. А останлите колко биха изкарали, ако се явят,никой не знае. Данните така са несъпоставими за ЧУ и за ДУ.  Няма значение кой къде е отишъл, Она твърди, че в ексела, който сложи тук, има само резултати на училища с над 20 явили се деца, а Мария слага съвсем друга информация от справката на МОН.

Последна редакция: пт, 26 юли 2019, 22:40 от Анонимен

# 155
  • София
Според мен РУО са се объркали и са дали на всички, не само за тези над 20.

# 156
Двете таблици са с различен източник. Моята е от мон и там фигурират брой явили се. Ето скриншот на първите 65, сортирани по средноаритметичен сбор на бел и мат:

# 157
  • София
Специално в СС всички се явяват на НВО /поне от 2012-та нагоре/, въпреки че голяма част от тях отиват в АК, някои и в Англия, и към момента на НВО са вече приети там.

# 158
  • София
Ако на Онна е от РУО, то тя включва и тези с под 20. Броят на явилите се, който е под 20, за 2-3 училища знам, че съвпада и с броя на реално завършилите ( най-много с 1-2 деца разлика, но пак са под 20).

# 159
Ако на Онна е от РУО, то тя включва и тези с под 20. Броят на явилите се, който е под 20, за 2-3 училища знам, че съвпада и с броя на реално завършилите ( най-много с 1-2 деца разлика, но пак са под 20).
Е, значи, КО тази година са завършили 7 деца, това ли искаш да кажеш?

СС не е обект на разговора, защото те и м.г. бяха с много явили се деца, което говори, че са с всички или почти всички.  И Дрита са с много (мг. бяха с 26, сега не знам) деца, и Дорис Тенеди също. ДТ миналат агодина бяха много по-назад, сега са доста дръпнали, но явно от тях се явяват ако не висчки, то почти всички деца. Но като цяло статистиката за ЧУ има този дефект и затова съпоставките са трудни. Аз лично бих ги гледала поотделно, ако ще ги ползвам за избор.

# 160
  • в страната на чудесата
Много интересна таблица. Мария, благодаря.
Петър Берон преди КО и Азбуки в дъното. Тц, тц, тц. А пък школото хич го няма...

# 161
БШ е на ред 57, ако за него става въпрос.

# 162
Много интересна таблица. Мария, благодаря.
Петър Берон преди КО и Азбуки в дъното. Тц, тц, тц. А пък школото хич го няма...

При това Петър Берон са с 31 деца (вероятно всичките или почти), а КО само със 7.
БШ е на ред 57, ако за него става въпрос.
Не, не мисля, че става въпрос за това Simple Smile Имаше преди време дискусия за това колко е зле Петър Берон като училище, мисля, че Лейка това има предвид.
И от мен благодаря, Мария, наистина много полезна таблица.

# 163
  • в страната на чудесата
Да да. За БШ ставаше въпрос, не го видях.

# 164
  • София

СС не е обект на разговора, защото те и м.г. бяха с много явили се деца, което говори, че са с всички или почти всички.  

Не разбрах, че СС не е обект на разговора. Ти говореше общо за ЧУ и предполагаше, че вероятно голяма част от децата в тях, които са избрали АК или друго ЧУ, не се явяват на НВО и няма смисъл да го правят. И че това изкривява класацията при тях. СС не беше изключено от разговора, както и ПЧМГ, при което ситуацията е подобна. Както и при други ЧУ, за които имам информация от познати с деца там - почти всички се явяват. Затова и написах. А има ЧУ с по 2-3-ма ученика. Малко като домашно обучение с лиценз. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт