Отговори
# 450
  • София
Повечето - към момента това е отговорът на зададения въпрос.  И през изминалите години беше така, в НЕГ примерно имаше деца от СС,  от Питагор, от КО, от Ерих Кестнер, от Веда, от ДШ. Сигурно и от други, просто за тези се сещам. Гаранция и в СМГ е  така, може даже и повече да са сигурно като % децата от ЧУ  във випуска, понеже е блазнеща комбинацията немски и математика. В бъдеще как ще е - времето ще покаже. Къде да идат тези деца според вас? Освен АК и ПЧМГ, интерес особен не представляват  останалите частни гимназии.  Като дори  и сред приетите в АК и учили до 7 клас в ЧУ като СС и ПЧМГ има доста деца, избиращи ДУ.

Последна редакция: ср, 31 юли 2019, 20:00 от пенсионирана русалка

# 451
  • София
Нека не забравяме, че изборът на гимназия вече не винаги зависи само от родителите. Аз може и да клоня към добро ЧУ, но ако детето има категорично друга идея... Затова се интересувам и от НВО.

# 452
  • София
Интересно ми е колко седмокласници от ЧУ  имат тази цел?
И аз се интересувам от отговори и мнения по този въпрос.

Доста. Но това вече сме го коментирали в темата за ЧУ.

Относно въпроса, в кои училища могат да се случат нещата с кандидатстването в 7 клас без допълнителни курсове и уроци за НВО - в СС е възможно, последно пробвано - миналата година.

# 453
  • София
Скрит текст:

Относно въпроса, в кои училища могат да се случат нещата с кандидатстването в 7 клас без допълнителни курсове и уроци за НВО -
в СС е възможно, последно пробвано - миналата година.
И тази също Wink

# 454
  • София
Скрит текст:

Относно въпроса, в кои училища могат да се случат нещата с кандидатстването в 7 клас без допълнителни курсове и уроци за НВО -
в СС е възможно, последно пробвано - миналата година.
И тази също Wink
На един пробен поне не отидохте ли Grinning ?

# 455
  • София
Дъщеря ми отиде само на един външен пробен по БЕЛ. По математика не е ходила и на един. В училище им правиха достатъчно пробни.

Голямата не е ходила на нито един.

# 456
  • София

На един пробен поне не отидохте ли Grinning ?
На всички пробни на Регалия беше

# 457
  • София
Браво на децата (и на училището).

# 458
Смятам че малко деца от ЧУ избират СМГ.  Просто такива са ми впечатленията.

Благодаря за инфото ще попитам в РУО.
Естествено повечето отиват в ДУ, в които са приети. СМГ не се избира, кандидатства се. В нашия випуск има доста деца от ПЧМГ.
Хоуп визира пети клас предполагам.
Тогава много малко хора от чу избират смг.

# 459
  • София
Leika_moja, има. ОТ тази година до обучаваха децата си за НВО (безплатно в единуят почивен ден и последния месец само с Мат и БЕЛ за НВО тренираха, но пък децата им си искаха да останат там) и резултат като средно в пак където си бяха в класацията, че съизмерими с това което постигна бившето ни училище, а вярвай ми там не всички деца ходят на уроци.
Както и друг път съм писала има ДУ и ДУ, ЧУ и ЧУ, някои заслужават доверие, други  да им дадеш пари. Като тези, заслужаващи доверието или парите са с ограничен достъп.
Надявам се все по-голяма част от ползвателите на частните училища да не вземат под внимание НВО то. Чийто невероятни резултати могат да осигурят място в СМГ или Немската. Интересно ми е колко седмокласници от ЧУ  имат тази цел?

Болднатото би трябвало да  означава, че пита за след 7 клас. Simple Smile Ако беше иначе, НЕГ нямаше да фигурира във въпроса й.

# 460
  • София
Ако беше другито въобще нямаше да се споменават седмокласниците 😉

# 461
  • София
Да, карах по ред на изреченията, Онна. Simple Smile

# 462
Благодаря за отзивите.
Наясно съм с изпитите и районирането, по-скоро питах в идеалния случай.

# 463
  • София
В нашия випуск има доста деца от ПЧМГ.

Кой е вашия випуск?
Имам наблюдения върху някои от наборите и повече от едно дете няма. Най често предпочитат НЕГ, по някое дете отива в Испанската или ТУЕС, останалите - в колежа.

# 464
  • София
За съжаление идеален случай няма... Може да е много индивидуално. Ако, например, живеете много близо до 107-мо, имате отзиви за конкретния учител, вероятност да се случи с познати дечица, само първа смяна, добри резултати и т.н.- може 107-мо за вас да се окаже най-добрия вариант. Което не означава, че ако се целите в определени гимназии, ще се разминете без допълнителна подготовка. Най-общите предимства на ЧУ Лейка ги е споменала.Също така, вероятността да не се връщат контролни, да не се проверяват домашни, да не се знае дадена оценка върху какво е и други от сорта, е сведена до минимум.

Общи условия

Активация на акаунт