Препарати за съдомиялна - 10

• 52 968
  • 766
  •   1
Отговори
# 570
  • София
Моята е компактна на AEG. Не излиза никаква пара. Може би защото мия на кратки програми.

# 571
  • Пловдив
Lemy,напълно съм съгласна с Вас!Моята кухня е изцяло МДФ,с плот от естествен гранит,което предполага,че ще издържи на влага дълго време,целогодишно отопляваме или охлаждаме с климатици,но въпреки това не искам пара в дома ми!И не е вярно,че от сушилнята излиза повече пара отколкото от миялната,сушилнята ми е в кухненска колона свободнстояща,нямам поражения от нея.От фурната обаче излиза доста пара по време на готвене,но включвам абсорбатора.

# 572
  • София
Май е добре да си казваме от собствен опит, не да прогнозираме на кой какво ще/не ще се случи. Другото е чесане на егото, според мен.
А според мен няма лошо да се видят различните мнения, пък питащия да си прецени сам.
Мнения на база опит - изцяло да! Пророчества (особено опровергани от опит) - не. Поне не без нужните уточнения.

# 573
Излишно се вживяваш толкова. Simple Smile

Последна редакция: нд, 08 ное 2020, 10:57 от Lemy

# 574
Мен ме притеснява парата, която влиза и странично и отива назад към стената при отваряне на вратата. Там няма как да се осигури добра вентилация. Затова се въздържам от отваряне на машината, веднага щом свърши. Изчаквам да поизстине малко и тогава. Моята е вградена и няма функция сама да си отваря вратичката, отделно в упътването за употреба пише да не се държи отворена вратата. И последно, на мен всеки всеки един ремонт или подмяна на нещо по-обемно ми създава не само финансови неудобства и затова ако с пазене мога да отдалеча ремонт във времето, пазя.

# 575
На мен още ми държи влага ремонта на кухнята, който беше миналото лято. 🥴

# 576
Здравейте! Ще ми препоръчате ли препарат за почистване на съдомиялната. Минаха около 30 цикъла на миене и мисля, че трябва да се почисти. Има ли нещо специфично при него? Съдомиялната ми е 60см на Bosch. Една опаковка може ли да се ползва повече от веднъж или се изсипва цялата? Благодаря предварително на всички Simple Smile

# 577
Вярно, че всеки сам преценява на база мнения и ситуация вкъщи.
Аз не отварям врата по-скоро заради влага в помещението. В съвременното строителство, с изолации, пластмасова/алуминиева дограма се задържа влага. Да кажеш, че нямаш, можеш само ако имаш хигромер/влагомер. Изпарение има от цветя, аквариуми, дишане, готвене. Предпочитам да не добавям още една влага. Особено в период, в който прозорците са затворени.
Но всеки сам преценява.

# 578
Здравейте! Ще ми препоръчате ли препарат за почистване на съдомиялната. Минаха около 30 цикъла на миене и мисля, че трябва да се почисти. Има ли нещо специфично при него? Съдомиялната ми е 60см на Bosch. Една опаковка може ли да се ползва повече от веднъж или се изсипва цялата? Благодаря предварително на всички Simple Smile

Обикновено е шише за еднократна употреба.
Доволна съм от Финиш, това купувам обикновено. Както и таблети, но тук няма такива.
Онзи ден видях в ДМ таблети за почистване, бих опитала и тях - защо не...

# 579
Не съм казал че всичко е вечно, нито пък че не знам предназначението за лайсната и не,  не ме притеснява плота ама ни най-малко....А какво общо има с това да пази плота и плоскостите... ама както и да е... Нали знаете че не всеки има кухни по 1200лв....

Сега няма да споменавам моята колко струва за да не се тълкува погрешно, само ще спомена че само механизмите ми  са 4 000лв. Всеки да прави каквото си иска - тук въпроса беше че функцията е безполезна, а и при продължително използване определено ще издуе плоскостите.

P.S. за тези които знаят Английски

It's not bull. Steam venting from dishwashers can damage counters and cabinetry under the right conditions. There are obviously a lot of variables, including frequency of use, indoors relative humidity, and cabinet/counter construction.

It's just one more thing to keep in mind when buying a dishwasher.

Това се подразбира от само себе си, но все пак реших да споделя че не са измислици, като тук дори не говорим за функция самоотравяне...
Първо. Предлагам да не си ги мерим, защото не сме се събрали за това тук. Със здраве да си обслужваш кухнята и другия път още по-скъпа да можеш да си позволиш. Ние от простолюдието ще си ползваме нашите, без да ги мислим, и ще ги сменяме когато ни скимне.
Цитат
Второ, пак не уточни за какво служи влагозащитната лента (не лайстна!). А беше много убеден, че не е за това, за което аз знам, че служи.  Пак нищо не научих, жалко.

Тук за да Ви разясня много ясно е че не СЛУЖИ за това което си мислите - лайсната се слага / аз я наричам лайсна, вие може да и казвате лента, все тая - има разновидности! Тя е да защити плота който от долу не е ламиниран и съответно MDF-а или ПДЧ-то се набива с пара в плота ако я няма. Какво правим с другите врати непосредствено до миялната? Въпрос от минута е много.... Спирам полемиката, защото е видно че нито Английския Ви е на ниво, нито логиката...
Тя тази лента се слага за друго, а не че се отваря автоматично.
[quota]
Трето, четете с разбиране, бе, хора! Подчертала съм в английския текст какво пропускаш да осмислиш
.  -явно и Английския Ви куца, защото е ВИДНО че абсолютно нищо не сте схванали , което е най-жалкото.... Нека сега ВИ го преведа, че белким го схванете.....  Оригинала гласи
It's not bull. Steam venting from dishwashers can damage counters and cabinetry under the right conditions. There are obviously a lot of variables, including frequency of use, indoors relative humidity, and cabinet/counter construction.
Което ще рече в превод - Не е лъжа. Парата която излиза от съдомиялната МОЖЕ да повреди плота и шкафовете при Правилни условия. Разбира се, че факторите са много които биха допринесли за това, като например честота на използване , влажност в помещението и конструкцията/материала на плота и шкафовете.... нещо което споменах в предния си пост.

Дано Ви е станало ясно!
И само ще допълня, при правилни условия можеш и от пиене на вода да умреш, но не бих казала, че водата е зло.  -   - тука двете неща са ама ЯКО лишени от смисъла, но като Ви гледам логиката на разсъждаване е по-добре да спра до тук, че явно капацитета на сивото не Ви е повече...
И последно, функцията не е безсмислена - ползвам я (явно не само аз) и съм много доволна. Нямам против ако за теб е безполезна; само, ако обичаш, не натрапвай мнението си на всички. И престани да плашиш с някакви кухненски апокалипсиси - страхувай си се там за твоята си, но остави нас да се радваме на нашите кухни. Мерси.
[/quote]

Откъде разбра че нямам пари да си сменям така иначе скъпата кухня? Просто имам навика да си ползвам сивото вещество повече от средно статистическия човек.... А и просто обичам да си пазя нещата независимо колко струват - в това няма нищо лошо... Но ако вашата логика е обратна,  живи и здрави да сте и със здраве да си ползвате домакинските уреди. Най-много мразя да се слагат неизречени думи на някого както е видно от Вашия пост.

Останете със здраве!

Последна редакция: нд, 08 ное 2020, 13:45 от Dominator_IX

# 580
  • София
Скрит текст:
Не съм казал че всичко е вечно, нито пък че не знам предназначението за лайсната и не,  не ме притеснява плота ама ни най-малко....А какво общо има с това да пази плота и плоскостите... ама както и да е... Нали знаете че не всеки има кухни по 1200лв....

Сега няма да споменавам моята колко струва за да не се тълкува погрешно, само ще спомена че само механизмите ми  са 4 000лв. Всеки да прави каквото си иска - тук въпроса беше че функцията е безполезна, а и при продължително използване определено ще издуе плоскостите.

P.S. за тези които знаят Английски

It's just one more thing to keep in mind when buying a dishwasher.

Това се подразбира от само себе си, но все пак реших да споделя че не са измислици, като тук дори не говорим за функция самоотравяне...
Първо. Предлагам да не си ги мерим, защото не сме се събрали за това тук. Със здраве да си обслужваш кухнята и другия път още по-скъпа да можеш да си позволиш. Ние от простолюдието ще си ползваме нашите, без да ги мислим, и ще ги сменяме когато ни скимне.
Цитат
Второ, пак не уточни за какво служи влагозащитната лента (не лайстна!). А беше много убеден, че не е за това, за което аз знам, че служи.  Пак нищо не научих, жалко.

Тук за да Ви разясня много ясно е че не СЛУЖИ за това което си мислите - лайсната се слага / аз я наричам лайсна, вие може да и казвате лента, все тая - има разновидности! Тя е да защити плота който от долу не е ламиниран и съответно MDF-а или ПДЧ-то се набива с пара в плота ако я няма. Какво правим с другите врати непосредствено до миялната? Въпрос от минута е много.... Спирам полемиката, защото е видно че нито Английския Ви е на ниво, нито логиката...
[quota]
Трето, четете с разбиране, бе, хора! Подчертала съм в английския текст какво пропускаш да осмислиш
.  -явно и Английския Ви куца, защото е ВИДНО че абсолютно нищо не сте схванали , което е най-жалкото.... Нека сега ВИ го преведа, че белким го схванете.....  Оригинала гласи
Което ще рече в превод - Не е лъжа. Парата която излиза от съдомиялната МОЖЕ да повреди плота и шкафовете при Правилни условия. Разбира се, че факторите са много които биха допринесли за това, като например честота на използване , влажност в помещението и конструкцията/материала на плота и шкафовете.... нещо което споменах в предния си пост.

Дано Ви е станало ясно!
И само ще допълня, при правилни условия можеш и от пиене на вода да умреш, но не бих казала, че водата е зло.  -   - тука двете неща са ама ЯКО лишени от смисъла, но като Ви гледам логиката на разсъждаване е по-добре да спра до тук, че явно капацитета на сивото не Ви е повече...
И последно, функцията не е безсмислена - ползвам я (явно не само аз) и съм много доволна. Нямам против ако за теб е безполезна; само, ако обичаш, не натрапвай мнението си на всички. И престани да плашиш с някакви кухненски апокалипсиси - страхувай си се там за твоята си, но остави нас да се радваме на нашите кухни. Мерси.

Откъде разбра че нямам пари да си сменям така иначе скъпата кухня? Просто имам навика да си ползвам сивото вещество повече от средно статистическия човек.... А и просто обичам да си пазя нещата независимо колко струват - в това няма нищо лошо... Но ако вашата логика е обратна,  живи и здрави да сте и със здраве да си ползвате домакинските уреди. Най-много мразя да се слагат неизречени думи на някого както е видно от Вашия пост.

Останете със здраве! [/quote]
Dominator (wanna be), не го мисли ти моя английски. Сертифициран е и не от случайни личности във виртуален форум. Въпросът беше да четеш с разбиране. Едно е да МОЖЕ и да ЗАВИСИ, друго е да ми обещаваш, че ще ми заминат шкафовете. Хем зависи от фактори, хем не знаеш наличните при мен, хем ми пророкуваш ужасии. Меко казано, несериозно е.
И отделно е това, че както казах още отначало, въпросната лента (защото говорех от личен опит и в комплекта имах лента) служи, за да пази плота. Ти твърдеше, че има друга цел. После казваш същото като мен с допълнение, че не пазела шкафовете (а никой не е казал, че ги пази). Много са ми смешни хора, които в безсилието си изпадат в неловката ситуация дори да не разбират, че се излагат.
Живи и здрави, исках само да кажа, че не е лоша функцията, аз съм доволна, нямам щети и видно от тригодишен опит на друга потребителка - и тя няма.
Спри да тропаш с крачето по пода, защото тези номера всички ги владеем и ако се отприщим, ще обърнем форума на детска градина, вместо да сме си полезни. При следващи лични квалификации ще бъдеш докладван на админите.

# 581
Цитат
I am well impressed about your level of ИнглеаС! I admire you!
Никой не те е питал какви сертификати имаш - а как разбра че аз не ги притежавам съответно??
Следващия път задължително ще се спра на Вашите услуги за професионален превод.
Well let me use my crystal ball!

Dominator (wanna be), не го мисли ти моя английски. Сертифициран е и не от случайни личности във виртуален форум. Въпросът беше да четеш с разбиране. Едно е да МОЖЕ и да ЗАВИСИ, друго е да ми обещаваш, че ще ми заминат шкафовете. Хем зависи от фактори, хем не знаеш наличните при мен, хем ми пророкуваш ужасии. Меко казано, несериозно е.
И отделно е това, че както казах още отначало, въпросната лента (защото говорех от личен опит и в комплекта имах лента) служи, за да пази плота. Ти твърдеше, че има друга цел. После казваш същото като мен с допълнение, че не пазела шкафовете (а никой не е казал, че ги пази). Много са ми смешни хора, които в безсилието си изпадат в неловката ситуация дори да не разбират, че се излагат.
Живи и здрави, исках само да кажа, че не е лоша функцията, аз съм доволна, нямам щети и видно от тригодишен опит на друга потребителка - и тя няма.
Спри да тропаш с крачето по пода, защото тези номера всички ги владеем и ако се отприщим, ще обърнем форума на детска градина, вместо да сме си полезни. При следващи лични квалификации ще бъдеш докладван на админите.

Oh noooo, I feel like I am in danger now, please don't report me - I am begging you milady.

Точно неразбирането си остана във вашия телевизор и не виждам как съм ви обидил, като това са си Ваши интерпретации. Вие се хванахте като удавник за сламка в това което е ЯСНО че не сте схванали от миналия ми пост и до последно извъртате нещата. Казах че функцията е безсмислена и че може/ ще издуе шкафовете, вие ми твърдите че имало лента................

Последна редакция: нд, 08 ное 2020, 18:13 от Dominator_IX

# 582
  • София
Забелязвам промяна в теб. Не ми обясняваш за интелекта и сивото ми вещество, за нвиото ми, за логиката ми... И не ми обещаваш. Както ми обеща тук:
И да топлината която излиза и парата с времето ще надуе я вратата на миялната, я шкафовете....
Не мерси.
И тук:
Всеки да прави каквото си иска - тук въпроса беше че функцията е безполезна, а и при продължително използване определено ще издуе плоскостите.
Сега опитваш да извъртиш, че си казал друго:
Цитат
Казах че функцията е безсмислена и че може/ ще издуе шкафовете, вие ми твърдите че имало лента................
Все ми е едно кой каква миялна ще си купи/ползва - хора и предпочитаняи всякакви. Но хора, които не могат да си застанат зад думите, не ги уважавам.

# 583
  • Пловдив
Явно и ти си с Бош? Моята еко е толкова.
Аристон е моята.
Най-дългата програма е еко-то, но най-съм си доволна от нея и я ползвам най-често.
Имам и една 12 минутна, която е само за чаши, но след нея са мокри и трябва да ги забърсвам, за да не остават на капки Rolling Eyes Ами да не съм луда, да я използвам Joy
Ползваме тази машина от 3 години пускаме я средно 2 пъти на ден - един сутрин и един следобед.
Няма нещо, което да не мия в нея като се съобразявам само тефлоновите и керамичните съдове, да пускам с гел, а не с таблетка.
Ползвам таблетки all in one на Финиш или W5 (от Лидл). Гел взимам Сомат Голд.
Гланц ползвах на Лидл, но откакто изчезна - на Сомат, солта - само на Лидл. Тук водата е адски твърда и кутия сол ми заминава за около година и половина.
Почистващ препарат ползвам пак на Лидл (запасявам се, когато го пуснат, че е само на акция), а ако не съм предвидила количествата - на Финиш.

А и последно - съдомиялната ми е свободностояща, но е под плота в самостоятелно предвиден корпус за нея (без вратичка).

# 584
Забелязвам промяна в теб. Не ми обясняваш за интелекта и сивото ми вещество, за нвиото ми, за логиката ми... И не ми обещаваш. Както ми обеща тук:
И да топлината която излиза и парата с времето ще надуе я вратата на миялната, я шкафовете....
Не мерси.
И тук:
Всеки да прави каквото си иска - тук въпроса беше че функцията е безполезна, а и при продължително използване определено ще издуе плоскостите.
Сега опитваш да извъртиш, че си казал друго:
Цитат
Казах че функцията е безсмислена и че може/ ще издуе шкафовете, вие ми твърдите че имало лента................
Все ми е едно кой каква миялна ще си купи/ползва - хора и предпочитаняи всякакви. Но хора, които не могат да си застанат зад думите, не ги уважавам.

Никой не ти иска уважението още повече във виртуален форум.... от твоите писаници стана ясно че дори Български не разбираш.... ама нищо живи и здрави да сме, те това е най-важно! Явно не се светна че нарочно използвах в отговор на Вашия пост стила Ви на писане, но съм Ви надценил. Нищо!

Останете със здраве!

Общи условия

Активация на акаунт