Препарати за съдомиялна - 10

• 52 992
  • 766
  •   1
Отговори
# 555
Моята миялна също отваря вратата автоматично. Ползвам я вече 3 години. Нищо не се е надуло или изметнало. Нямаме влага в жилището.

# 556
В резюме да отговоря на Girl on fire:  Не, никакъв минус или проблем не е, че вратата не се отваря сама след приключването на цикъла.

# 557
  • Пловдив
И моята не се отваря автоматично. Редовно мрънкам на благоверния, когато я отвори веднага, след като е приключила.
Обикновено използвам еко програмата -3 часа и 20 минути е, всичко, освен пластмасовите кутии за храна изкарвам сухо.

# 558
Абе, хора, колко пара излиза от машините ви? Моята се отваря автоматично и освен топлина друго не усещам (горе-долу е като да си отвори човек сушилнята за дрехи). Никога не съм виждала пара да излиза отвътре. В документацията си пише, че се отваря, когато е безопасно за мебелите (освен това на плота над нея се слага една лента - идва си с миялната). Това, че се отваря автоматично, не значи, че не суши преди това и не отвежда пара. Никога не съм имала конденз дори по съседния шкаф или по плота, не се е усещала влага в стаята (ММ е с алергии и надушва като хрътка). Пък тази опция може и да се спре. Не разбирам какви са тези страхове и ужасии, които се описват тук.

Тя тази лента се слага за друго, а не че се отваря автоматично.
И да топлината която излиза и парата с времето ще надуе я вратата на миялната, я шкафовете....
Не мерси.

# 559
Моята миялна също отваря вратата автоматично. Ползвам я вече 3 години. Нищо не се е надуло или изметнало. Нямаме влага в жилището.

За един и същ материал на шкафове ли говорим? МДФ и ПДЧ нямат нищо общо!

# 560
  • София
И да топлината която излиза и парата с времето ще надуе я вратата на миялната, я шкафовете....
Не мерси.
Продават я за влагозащитна лента хората, пък ако знаеш друго предназначение, сподели да знам и аз. Досега не съм открила друго обяснение за слагането й, освен да пази плота.

Ако случайно се притесня, просто ще спра тази функция на миялната. Така или наче не живея с идеята за вечност на кухнята ми, в този живот нищо вечно няма. Най-малкото, след 5-6 години макс вече ще ми е омръзнала. Затова и си взех икейска ПДЧ кухня, не съм давала луди пари.

# 561
Не мерси.
Продават я за влагозащитна лента хората, пък ако знаеш друго предназначение, сподели да знам и аз. Досега не съм открила друго обяснение за слагането й, освен да пази плота.

Ако случайно се притесня, просто ще спра тази функция на миялната. Така или наче не живея с идеята за вечност на кухнята ми, в този живот нищо вечно няма. Най-малкото, след 5-6 години макс вече ще ми е омръзнала. Затова и си взех икейска ПДЧ кухня, не съм давала луди пари.

Не съм казал че всичко е вечно, нито пък че не знам предназначението за лайсната и не,  не ме притеснява плота ама ни най-малко....А какво общо има с това да пази плота и плоскостите... ама както и да е... Нали знаете че не всеки има кухни по 1200лв....

Сега няма да споменавам моята колко струва за да не се тълкува погрешно, само ще спомена че само механизмите ми  са 4 000лв. Всеки да прави каквото си иска - тук въпроса беше че функцията е безполезна, а и при продължително използване определено ще издуе плоскостите.

P.S. за тези които знаят Английски

It's not bull. Steam venting from dishwashers can damage counters and cabinetry under the right conditions. There are obviously a lot of variables, including frequency of use, indoors relative humidity, and cabinet/counter construction.

It's just one more thing to keep in mind when buying a dishwasher.

Това се подразбира от само себе си, но все пак реших да споделя че не са измислици, като тук дори не говорим за функция самоотравяне...

Последна редакция: нд, 08 ное 2020, 01:11 от Dominator_IX

# 562
  • Варна
И моята не се отваря автоматично. Редовно мрънкам на благоверния, когато я отвори веднага, след като е приключила.
Обикновено използвам еко програмата -3 часа и 20 минути е, всичко, освен пластмасовите кутии за храна изкарвам сухо.
Явно и ти си с Бош? Моята еко е толкова. Ауто е ок. 1:35 ч. , а най-кратката 1 ч. А тук говорят за някакви 20 и 30 мин... Hushed програми. Такова чудо нямам
Да не е спам, купих си нов модел таблетки от ДМ, засега доволна.
Откакто имам машината, т.е ок 1 година ползвам само:
Капсули Феъри Платинум
Таблетки на ДМ
Сол на КФ или ЛИДЛ
Гланц на Финиш,
като за гланца стига за повече от година.
Нямам избелели картинки или декорации и издраскани чинии, но виждам, че на един сравнително нов ( 4-5 мес) тиган от ИКЕА има ръжда между дъното и дръжката.
С една дума смятам да си продължавам с тези препарат.и

# 563
Аз на мама й донесох Cascade complete, което е тукашното Феъри платинум, гледам е ползвала ДМ таблетки и Феъри платинум, няма нищо съсипано.
Сол купих и сложих, водата в София е много мека, но машината дърпа по мъничко.
Видях, че и тук има green Finish, но малко са се забравили с цените, но ще видя какво е качеството.

# 564

За един и същ материал на шкафове ли говорим? МДФ и ПДЧ нямат нищо общо!

Плотът, под който е миялната, и долният ред вратички, включително вратат на миялната, са ми ПДЧ. Горните вратички са лак МДФ.
Пак казвам - три години ежедневна употреба, щети няма.

# 565
  • София
Не съм казал че всичко е вечно, нито пък че не знам предназначението за лайсната и не,  не ме притеснява плота ама ни най-малко....А какво общо има с това да пази плота и плоскостите... ама както и да е... Нали знаете че не всеки има кухни по 1200лв....

Сега няма да споменавам моята колко струва за да не се тълкува погрешно, само ще спомена че само механизмите ми  са 4 000лв. Всеки да прави каквото си иска - тук въпроса беше че функцията е безполезна, а и при продължително използване определено ще издуе плоскостите.

P.S. за тези които знаят Английски

It's not bull. Steam venting from dishwashers can damage counters and cabinetry under the right conditions. There are obviously a lot of variables, including frequency of use, indoors relative humidity, and cabinet/counter construction.

It's just one more thing to keep in mind when buying a dishwasher.

Това се подразбира от само себе си, но все пак реших да споделя че не са измислици, като тук дори не говорим за функция самоотравяне...
Първо. Предлагам да не си ги мерим, защото не сме се събрали за това тук. Със здраве да си обслужваш кухнята и другия път още по-скъпа да можеш да си позволиш. Ние от простолюдието ще си ползваме нашите, без да ги мислим, и ще ги сменяме когато ни скимне.
Второ, пак не уточни за какво служи влагозащитната лента (не лайстна!). А беше много убеден, че не е за това, за което аз знам, че служи. Пак нищо не научих, жалко.
Трето, четете с разбиране, бе, хора! Подчертала съм в английския текст какво пропускаш да осмислиш. И само ще допълня, при правилни условия можеш и от пиене на вода да умреш, но не бих казала, че водата е зло.
И последно, функцията не е безсмислена - ползвам я (явно не само аз) и съм много доволна. Нямам против ако за теб е безполезна; само, ако обичаш, не натрапвай мнението си на всички. И престани да плашиш с някакви кухненски апокалипсиси - страхувай си се там за твоята си, но остави нас да се радваме на нашите кухни. Мерси.

# 566
Мисля си, че зависи и не само от какъв материал са, а и от това как се отоплява помещението, на парно ли е, на климатици ли е, зависи и от това как са направени шкафовете.
И изобщо, това че на някой нещо не му се случва, не значи че на друг няма да му се случи. Ето например някои хора пишат, че нямат надраскани съдове, а аз имам, при все че използвам качествени препарати.

# 567
  • София
Както и това, че на някой нещо му се случило, не значи, че ще се случи на друг. Май е добре да си казваме от собствен опит, не да прогнозираме на кой какво ще/не ще се случи. Другото е чесане на егото, според мен.

# 568
Не знам какъв е плота (не е естествен камък като гранит), но няма надуване.
Старата миялна (Аристон беше) докато е миела е била с развалена заключвалка и парата е блъскала буквално в плота нам колко време. Няма надуто по плота, машината я смених.
Ползвам Уърпул, интересното е, че самата машина на предния панел има въздуховоди и по време на миене и сушене излиза немалко количество пара.
Моделът е вграден, но повечето американски модели са от този тип (с въздуховоди), не знам защо.
Не всяка кухня е с гранитен плот, и там ползват плоскости като тукашните.
Обяснявам това, защото спорът е страшно излишен и глупав. Всеки сам преценява какво, как за собствения си дом.
Реално не мисля, че пара би развалила кухненски плот, ако е качествен.

# 569
Май е добре да си казваме от собствен опит, не да прогнозираме на кой какво ще/не ще се случи. Другото е чесане на егото, според мен.
А според мен няма лошо да се видят различните мнения, пък питащия да си прецени сам.

Общи условия

Активация на акаунт