Препарати за съдомиялна - 10

• 52 998
  • 766
  •   1
Отговори
# 540
  • София
Абе прането е съвсем друга бира. Там и на ръка да переш изисква време - киснене, търкане и т.н., тъй като тъканите са порести, понякога образуват химични реакции със замърсителя и т.н., и т.н....

Аз досега 2-3 пъти съм използвала капсула за бърза програма. По принцип мия с гел. Но и капсулата се разтвори. Просто първите 1-2- дни имах само капсули за миене. Не твърдя, че не е по-добре да се ползва гел за бързо миене, твърдя, че качеството на миене на обичайно замърсени съдове, не зависи от дължината на програмата. И в това е аналогията с ръчното миене, което все още повечето от хората практикуват.

# 541
И в това е аналогията с ръчното миене, което все още повечето от хората практикуват.

Аз пък все си мислех, че почти няма дом без миялна. Не споря.

# 542
Има, има. И не поради липса на средства. По убеждение.

# 543
  • Mediterraneo
Точно днес пуснах 24 минутната си програма, май е 60 градуса. Мие перфектно, без разлика с другите. Не знам в какви заблуди се живее и какви машини и таблетки се ползват. За да се направи такава програма, значи има защо. Разбира се, нямах мазни съдове и загорели тигани, но чашите ги извадих кристално чисти. Рядко я ползвам тази програма, но я имам и понякога прибягвам до нея.

# 544
  • Бургас
ТониШу, таблетка  ползвам, грешно съм написала капсула.

Аз съм живяла дълго без миялна поради липса на място.

# 545
  • Mostly in my mind

Аз съм живяла дълго без миялна поради липса на място.
Аз също, колкото и да ви е странно. Blush

# 546
Здравейте, дами,

Въпроса ми не е точно в темата, но съм сигурна, че вие тук можете да ми отговорите най-добре. Харесала съм си съдомиялна, която не се отваря автоматично, а суши съдовете с нагревател. Според вашия опит заслужава ли си? Чувам мнения, че по-добрия и икономичен вариант е да се отваря сама. Преполагам има възможност след измиване да я отворя ръчно, за да се доизсушат съдовете.

Благодаря много на отзовалите се!

# 547
Моята не се отваря. Пускам я нощем, преди лягане. На сутринта са сухи.

# 548
  • Пловдив
Аз предпочитам съдомиялната ми да не се отваря автоматично след като свърши програмата.За мен това е нежелана екстра-пара,която остава в домът ми и създава влага не искам.Пускам миялна вечер преди да си легна и на сутринта всичко е сухо.

# 549
  • София
Подкрепям горните мнения, моята също не се отваря, всъщност даже не знаех, че има такива модели, понеже я имам от 10 г и не съм се интересувала.
Ами съдовете са си сухи на сутринта, понякога се е налагало да я отворя веднага след свършване на програмата, ако ми е трябвало нещо от отвътре, еми такава пара бълва, че гледам по-бързо да затворя.
Аз мия на 60 мин програма 65 градуса,  предполагам, че  модела ако е с автоматично отваряне може би преди това да се случи парата се отвежда на някъде, иначе ми се струва глупаво да излиза през вратата.

# 550
  • София
Girl on fire Има тема за миялните (линк на първа страница). За мен също автоматичното отваряне е нежелана екстра, както са казали - влагата се набива в шкафовете и изобщо в цялото жилище. Колко мислиш, че ще икономисаш, ако машината сама изсуши съдовете? Да не говорим, че на високи градуси си изсъхват от температурата. Все едно някой да ми каже " ще взема тази, че А+++, вместо тази А+". Реално някой играл ли си е да смята колко е разликата на годишна база, ама иначе голям трик. Гледай да са ти удобни кошниците и програмите, дали я искаш с трето чекмедже за прибори или с кошница, дали марката е надеждна и качеството на уреда, такива неща.

Последна редакция: сб, 07 ное 2020, 10:06 от ₪₪₪ Afrodita ₪₪₪

# 551
Здравейте, дами,

Въпроса ми не е точно в темата, но съм сигурна, че вие тук можете да ми отговорите най-добре. Харесала съм си съдомиялна, която не се отваря автоматично, а суши съдовете с нагревател. Според вашия опит заслужава ли си? Чувам мнения, че по-добрия и икономичен вариант е да се отваря сама. Преполагам има възможност след измиване да я отворя ръчно, за да се доизсушат съдовете.

Благодаря много на отзовалите се!

Здравейте,
Моята е върхов модел на AEG с опция AirDry която позволява вратата да се отваря автоматично. Изключил съм тази функция защото цялата пара отива в  MDF повърхностите на кухнята и следователно това е предпоставка да се надуят. Аз не отварям вратата на миялната, ако не са минали поне 3-4 часа след програмата, точно поради тази причина. Та според мен нищо не губите че не се отваря автоматично вратата - всички съдомиялни си имат отвод за парата при затворена врата. След като вече е минала програмата, може да отворите след известно време да излезе конденза.

# 552
Благодаря ви много за обратната връзка, мили дами!
Ще си купя съдомиялната, която съм си харесала. Още веднъж извинете, за намесването в темата!
Сега започвам да чета и да разучавам различните гланцове и таблетки Simple SmileSimple Smile

# 553
  • София
Абе, хора, колко пара излиза от машините ви? Моята се отваря автоматично и освен топлина друго не усещам (горе-долу е като да си отвори човек сушилнята за дрехи). Никога не съм виждала пара да излиза отвътре. В документацията си пише, че се отваря, когато е безопасно за мебелите (освен това на плота над нея се слага една лента - идва си с миялната). Това, че се отваря автоматично, не значи, че не суши преди това и не отвежда пара. Никога не съм имала конденз дори по съседния шкаф или по плота, не се е усещала влага в стаята (ММ е с алергии и надушва като хрътка). Пък тази опция може и да се спре. Не разбирам какви са тези страхове и ужасии, които се описват тук.

# 554
  • Стара Загора
При мен повече пара излиза от фурната Sad . Много често съм до миялната, когато се отвори не съм усетила пара.

Общи условия

Активация на акаунт