Препарати за съдомиялна - 10

• 53 084
  • 766
  •   1
Отговори
# 525
  • Burgas
Всички препарати слагам там където и таблетките-на моята има означение за милилитри за гел колко да се сложи.За 45 см.машина ползвам понякога гел Сомат(когато не е пълна на макс)и основно капсули Фери платинум,които няма как да се режат.До сега не съм имала неразтворен препарат или остатък от него по съдовете.

# 526
  • София
Значи моят скромен 1-седмичен опит с миялна машина 45 см. показа, че капсулите на Финиш Куантум Макс се разтварят напълно, дори и при кратки програми. Освен това гелът на Феъри Платинум мие много добре също на кратка програма. Досега съм пускала само един път дълга - заради една загоряла тава. Мия на 20 и 30-минутна. Доволна съм.

# 527
Аз съм с дългогодишен опит с миялни и препарати за тях и скромно твърдя, че 20-минутна или 30-минутна програма е несериозно, ако се ползва капсула (с гел донякъде мога да го приема, но за съдове чисти, като например да е имало филийка хляб или резен ябълка).
Не се заяждам, но каквато и да е машината тя трябва да има време да оползотвори таблетата, в случая капсулата, което за 20 минутки е невъзможно. По-добре вземете гел.

# 528
  • пловдив
Аз не съм с нов модел и нямам кратка програма.Най-кратката е 1-45ч.
Какви са предимствата на гела пред таблетките,тъй като не съм ползвала до момента?

# 529
Аз се замислих (рядко го правя) - 20-минутна и 30-минутна програми едва ли са миещи, а са само плакнещи (винаги съм се чудила защо изобщо ги добавят, но обяснението е, че накисват съдовете, тъй като се предполага, че ще мием след 2-3 дни, а това е абсурдно).

Гелът е щадящ за поликарбонатни пластмаси - купи и чаши към блендери, пасатори, бюлетс и пр. Той не дере, както таблети и капсули, които са особено агресивни в желанието си да смъкват загорели мазнини.
Гелът е щадящ и особено подходящ за любими мъгс и изобщо посуда с крехки и неособено издръжливи шарки и апликации по тях, аркопал с декорации и шарки и пр.
Кратката програма при тази машина тук е 58 минути и ползвам капсула или таблета, на другата е 1 час и 5 минути и мия с капсули или гел.
Обикновено нямам силно загорели съдове, а много ми допада врялото изплакване и сушене на тези т.нар. кратки програми и ползвам основно тях или автоматичната, която е умна и е не повече от 1 час и 30 минути,

# 530
Въобще не зная колко дълги са ми програмите. Не виждам и в упътването.Само една-35 град. е дадена 30 мин. Тези, които ползвам, сама съм засекла време. 1,5 и 2 часа. Дадени са градуси за тях -55 и 70. Не мисля, че 35 и 40 град. биха измили нещо, освен отдавна неползвани или новокупени съдове. Но и за тях не е добра идея, защото при тези ниски градуси няма дезинфекция. Освен за фин кристал да се използват или нещо подобно. Мое мнение.

# 531
  • Бургас
Моята кратка е 1час 65 градуса.В книжката препоръчват Еко.Тя е 50 градуса и е доста дълга, мисля, че 2 часа ги има. Слагам смесено -по-замърсени и не толкова, но не пластмаса и чаши с картинки.Тавите, когато има загоряло леко остава следа.Досега съм ползвала капсула /вече 1 месец я имам/, но може би ще трябва да пробвам  с гел.Наистина ми се надраха чиниите.

# 532
  • София
Не би трябвало капсула да дере съдовете. Мия с Феъри платинум капсули и нищо не дерат. Мия и с прах понякога - само една стъклена купа се надра. Доколкото аз мога да правя разграничение: капсулата вътре е с гел (не дере), а таблетката е пресован прах (дере).
Тавите ми се изчистват, ако са нормално загорели, само от нещо твърде, твърде загоряло са ми оставали следи по тавата. А дори не накисвам предварително (имам отделна програма за това, но не я ползвам; ако я ползвам, сигурно няма никога да ми остават следи от загоряло). Каквото е имало останало, измивам на мивката супер лесно с гъба и без стъгане. Или си я пускам със следващите съдове тавата - зависи за кога ми трябва.

# 533
  • Mostly in my mind
Доволни ли сте от Финиш all in one max? Дерат ли, измиват ли добре?

# 534
Доволни ли сте от Финиш all in one max? Дерат ли, измиват ли добре?

От Finish Quantum е най-доброто. Тези All in one Max силно наподобяват базовите им таблетки, а аз много на опаковката не  вярвам какво пише.... За мен за 1:1 като базовите им таблетки.

# 535
  • Mostly in my mind
Трябваше да попитам преди да ги купя. Blush

# 536
  • София
Абе хора, като се мие на ръка, да не би да се мие на 70 градуса 120 минути? Тези миялни машини малко са ви извадили извън реалността ми се струва.

Както казах, досега съм ползвала само 20 и 30 минутни програми, за нормално замърсени съдове - чаши, чинии, купи, прибори, незагорели тенджери, тигани и капаци, не виждам да са останали неизмити - нито са мазни, нито имат остатъци и следи. Ползвам гел Феъри Платинум.

Според мен голяма част от дългите програми са сушене, защото при 20 и 30-минутните няма сушене.

# 537
За 20 или 30 минути не разбирам капсулата как изобщо успява да се разтвори и да си свърши работата, релевантно таблетата.
На ръка не мия от много години и явно наистина съм сюреалистична, но машинно миене (както аз мия и обичам чисто) ами не мога да го докарам, затова и опити не правя, та не знам.
Все едно да успея да изпера в леген, а не в пералнята, за мен е същото. Ами няма да е изпрано както трябва.
По същата причина не ползвам Daily programs и никога не пера на 30 градуса.

# 538
  • София
А как переш вълненни материи?

# 539
А как переш вълненни материи?

Програма ръчно пране или програма вълна (имам ги и двете), 40 градуса, защото машината позволява да избера за тези 2 програми  между 30 и 40 градуса и суша машинно пак на програма вълна.
Никога не съм имала съсипана дреха от пране или сушене, никога.

Последна редакция: пт, 06 ное 2020, 15:34 от waterproof

Общи условия

Активация на акаунт