Препарати за съдомиялна - 10

• 52 918
  • 766
  •   1
Отговори
# 630
Утро77  какви сса тези таблетки на Сомат в Дм?

В какъв смисъл?
Има няколко вида таблетки на Сомат в ДМ. Моите мисля, че се водят all in 1. Има и gold, но те са малко по-скъпи.

# 631
  • Ст Загора
Да дали са all in one или класик...  Аз съмм решила Голд да взема. Ползвала ссъм All in one, харесах ги, о ми се иска по - силно

Последна редакция: вт, 15 дек 2020, 10:10 от nasito8988

# 632
  • Пловдив
За мен,от личен опит, най-добрите таблетки са Феъри платинум,не Феъри all in one,също и Svelto,но са италиански и само в магазините за паралелен внос ги има,но много рядко,Svelto на Unilever-производителят на Доместос,Омо(Скип),Дав.

# 633
Аз вчера пробвах Сомат Голд гел как ще измие - според мен се справи много добре. Съдовете бяха леко към средно замърсени. Сложих стъклена тава със стари замърсявания/загар по ръбчетата - една част се измиха, една част бяха достатъчно накиснат лесно да паднат на ръка. Не ми се чакаше да я пускам още веднъж. Ходих и за нови чаши, купички и т.н. и да оправя щетите и да имам повече на разположение. Установявам, че малко трябва да увелича количеството на посудата, за да имам винаги чисти Simple Smile. Чашите блестят, светят и си имат гланц - не съм зареждала в машината, само този от препарата.
От кои таблетки за почистване на машината сте доволни - купих си едни на Сомат и едни на Финиш още първия ден. Ама с тоя Финиш (Куантум ми го препоръча приятелка с машина вече от 10 г. някъде) нещо не смея, разбира се като минат определните цикли и дойде време за профилактика.
Доволна съм и от дозирането на течния според нуждата и степента на замърсяване. В Метро сега е намален - 2х600мл за 15-16 лв. Купих си Simple Smile.

# 634
Аз имам съдомиялна от около 2 месеца и половина и карам с една опаковка Somat Gold 1л от тогава, изхабила съм някъде около половината. Ползвала съм само него, не е имало неизмито нещо и мисля да си продължа с гела и като свърши.

# 635
От три години мия само с Финиш Куантум - нищо не ми е надрал.
Установих, че форми на надиране ми правеше солта.
По друга причина не ползвам сол - сигурно вече година не съм добавяла. Качеството на измиване значително се подобри.
Хей, да не се подвете по мен, да не ползвате сол - имам си причина да не ползвам.

# 636
Хм, може и да е това обяснението, знам ли. За няколкото пускания и след инцидента със съдовете (бяха като ударени със съчма образно казано, толкова дълбоки надирания) : солта е на 0, препарата е изцяло течен  вече.
При предишните настройки на Сол 4 степен, като отворя машината остатъчните капки вода бяха силно лигави, самите съдове чисти, но като мазен слой се усещаше на пипане.
Сега пипането е с усещане скърцане от чистота. В Упътването на машината също пише, че Сол 0 се ползва с комбинираните препарати и твърдост на водата до 21d (при нас водата е 15d - мерих с ленти и ВиК пак така казва). Отново в инструкцията  като причина за повредени съдове се посочва много мека вода и недобре разтворена таблетка.

# 637
  • Ст Загора
Взех таблетки на ДМ и Сомат голд

# 638
Здравейте,
аз си взех таблетки от Лидъл, мисля че бяха възможно най-евтините и към момента мият добре. Но поръчах ето този препарат, дали някой го е ползвал и има отзиви?
Изцяло натурален - Amalina https://www.bioline.bg/naturalen-preparat-sydomialna-mashina?fbc … sRg5_s1gSi-ov6pEw
И аз се интересувам, защото пише, че е безвреден, ама има натриев кабонат , който  до колкото знам може да предизвика обрив и не трябва да се вдишва или да попада в очите, а този прах е с една мееителна лъжичка ... та аз се чудя дали е съвсем безопасен и трябва ли да се ползват ръкавици, когато го слагаш в миялната , попитах в сайта им, но никой не ми отговори...
та някоя от вас ползва ли го ? Има ли отзиви ?

# 639
Здравейте,
аз си взех таблетки от Лидъл, мисля че бяха възможно най-евтините и към момента мият добре. Но поръчах ето този препарат, дали някой го е ползвал и има отзиви?
Изцяло натурален - Amalina https://www.bioline.bg/naturalen-preparat-sydomialna-mashina?fbc … sRg5_s1gSi-ov6pEw
И аз се интересувам, защото пише, че е безвреден, ама има натриев кабонат , който  до колкото знам може да предизвика обрив и не трябва да се вдишва или да попада в очите, а този прах е с една мееителна лъжичка ... та аз се чудя дали е съвсем безопасен и трябва ли да се ползват ръкавици, когато го слагаш в миялната , попитах в сайта им, но никой не ми отговори...
та някоя от вас ползва ли го ? Има ли отзиви ?
И аз питах дали имат някакъв сертификат все пак, но не ми отговориха. В крайна сметка като купувам нещо от официален магазин поне се надявам да е минало някакви тестове, а това тук забъркано в нечия кухня, не ми е ясно какво е, кой ще гарантира, че е безопасно. Това е проблем и с много уж полезни и натурални продукти, чийто състав и произход не са много ясни.

# 640
  • София
Аз нещо не мога да се справя с промяна нивото на  гланц.Явно съм запаметила някаква голяма степен и светва на няколко дни .КОето , най-малкото ме дразни.Не мога да открия и книжката с  инструкциите.Миялната е Беко .
Гланц изобщо не слагам,разчитам на това,което има в хапчетата. Свети си постоянно и не ми се отразява по никакъв начин на измиването/сушенето.Даже и допълнително сушене не пускам винаги.Кой модел Беко е да потърся книжка?
BEKO DIS 28120  e  модела

# 641
Ръководство за употреба има в сайта на Технополис:
https://www.technopolis.bg/medias/sys_master/h6c/h93/11735792156 … f?attachment=true

# 642
Здравейте, да ви попитам някоя от вас пазарувала ли е таблетки/капсули  от Турция, ако да от кои сте доволни?

И не съм ползвала до сега съдомиялна. Чета  назад в темите, че се коментира солта едра или дребна трябва да бъде та въпросът ми е солта готварска ли трябва да бъде ( не морска) и каква е по- добре да бъде, по- ситна или по-едра... или има специална сол за съдомиялни?  Извинявам се за предварително за ...тъпия въпрос...

# 643
Солта е специална за Съдомиялни. Има за цел регенерация/обновяване на йоннообменника, който омекотява водата за по-добро измиване.

# 644
  • Ст Загора
Ох, не сол за готвене.... Специална има, по. - добре едра на Кауфланд Лидл и Дм е едра друга не съм взимала

Общи условия

Активация на акаунт