Препарати за съдомиялна - 10

• 54 963
  • 766
  •   1
Отговори
# 330
  • На брега на реката
Мога да кажа, че ползвам гел за нормално замърсени съдове! За по-силно замърсени /леко загоряло/, ползвам Феъри платинум, защото гела не се справя! Машната ми е хубава /Бош със Зеолит/, ползвам двукомпонентния гел на Сомат, но съм ползвала и на Финиш и мнението ми е същото!  Та , аз също мисля, че гела е за по-слабо замърсено!

Последна редакция: сб, 18 юли 2020, 19:47 от Бубoлина

# 331
  • Пловдив
Аз съм на напълно противоположното мнение Joy
Гел (двукомпонентния на Сомат) ползвам само за силно замърсени и загорели съдове. Тефлоновите, (и които по принцип ги дават, да не се мият в съдомиялна) също мия с гел.
По принцип ползвам таблетки All in one на Финиш или от Лидл (честно - не намирам разлика между двата вида).
Съдомиялната ми е Аристон (стандартна - май за 12 комплекта Rolling Eyes)

# 332
  • София
И аз съм на мнение, че гела на сомат двукомпонентният се справя със загоряло и "тежки" замърсявания.

# 333
  • На изток от Ада
Сомат може, аз ползвам Финиш. Съдомиялна на Бош За 12 комплекта.

# 334
  • На брега на реката
Явно, е чисто субективно , виждането за измито.
При мен на дълга програма, с високи градуси, гела не се справя. Остават следи от загоряло. Трябва да се доизмие на ръка. Когато сложа таблетка, всичко е измито перфектно.
Ами няма как да кажа, че гела е ОК, за по-замърсено.
Това го пиша за моята машинка, ако вашите измиват загоряло с гел, не го оспорвам.

# 335
  • София
Машината има особена роля в измиването и Сомат мие загоряло. Ако при теб конкретно не мие, проблема е другаде.

Последна редакция: нд, 19 юли 2020, 22:07 от Не се сърди, човече

# 336
  • На брега на реката
Под субективно усещане, имах предвид, че за мен трябва да е блестящо измито. Чела съм мнения, че тук там недоизмито, не е проблем и си го доизмиват.

Последна редакция: нд, 19 юли 2020, 22:08 от Не се сърди, човече

# 337
  • Пловдив
За какво ми е съдомиялна, ако ще мия нещо на ръка? Joy

# 338
  • Sofia
Сигурно, или пък по грешка е сложен етикетът. Както и да е, ще си го ползвам, но ... очаквах да ми излезе по евтино с тази промоция Sad.
Да не е само спам, според вас гелът ли мие по добре или таблетките? От месец съм със съдомиялна но нещо не мога да разбера защо има облаци по стъклените чашки, но не и по стъклените чинии и тави. Нещо не правя както трябва. С Бош 45 см.
Другото което се сетих, трябва ли да имаме предвид че указанието по течните препарати е за 60см миялна, как да дозирам правилно?

Ако таблетката не е с течност чупи на две и ползвай половинка, цяла таблетка е много за 45см.

# 339
Здравейте, момичета. Включвам се с питане какво правите при неприятна миризма след измиване. Съдовете са чисти. Миялната също изглежда да е чиста, но си остава миризма на сякаш застояла храна..

# 340
  • София
Здравейте, момичета. Включвам се с питане какво правите при неприятна миризма след измиване. Съдовете са чисти. Миялната също изглежда да е чиста, но си остава миризма на сякаш застояла храна..
Почиствам филтъра и мия едно нещо като цедка има моята

# 341
Тенджери, тави мия с таблета, Феъри платинум или си нося от тукашните, че са по-хубави.
С гел мия чаши с декорация и всякакви части от поликарбинатна пластмаса, за да не се дерат (таблетите надраскват безвъзвратно).

За лошо миришеща, но чиста машина ползвам ароматизатори за миялна - Финиш, Сомат или Денкмит (ДМ).

# 342
  • Mediterraneo
Т.е. сортираш като при пране?! Не е за мен тая работа. Мятам всичко и мия на общо основание- от загорели тави до чаши, всичко с таблетки. Купила съм си един гел, да видим кога ще се накумя да го почна. За три години никога не съм ползвала гел.

# 343
Т.е. сортираш като при пране?! Не е за мен тая работа. Мятам всичко и мия на общо основание- от загорели тави до чаши, всичко с таблетки. Купила съм си един гел, да видим кога ще се накумя да го почна. За три години никога не съм ползвала гел.

Подобно на прането, да.
Но да кажем, че много готвя и поне 2 машини дневно зареждам, така че успявам с празна мивка и чисти съдове.
Електронната ми везна е с поликарбонатна купа, блендера и той, та съобразявам - хем да не мия на ръка, хем всичко да е чисто. Имам любими мъгс с декорации, които избледняват, дори и със защитите в таблетите (винаги и само купувам висок клас препарати и пак). Затова деля с гел или таблета.
Но препарати, козметика и аромати са моята отчайваща лудост, та.... 😁.

# 344
  • Mediterraneo
Аз, точно защото много готвя и понякога и две машини въртя дневно, не сортирам нищо, максимално добре редя всичко( въпреки че е за 16 комплекта и побира наистина много) и съм дотам Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт