Препарати за съдомиялна - 10

• 53 108
  • 766
  •   1
Отговори
# 510
И аз слагах
 цяла таблетка на 45 см. миялна-9 комплекта. Няма лошо, но прецених, че е излишно. Все пак препаратите не са евтини. Почнах да деля, съзнавайки, че е по-малко от необходимото. Ами идеално се измиваха, но пък е занимавка. Последно започнах да купувам прахообразен и сметнах,
съобразно посоченото на пакета количество за голяма, колко да слагам. С мерителна лъжичка от
 детски сироп. Доволна съм.

# 511
Моята машина е малка, освен това наистина не мога да събера достатъчно чинии, но пък винаги имам тава, тендера, купа и нещо подобно по-обемно, което заема място за няколко стандартни плитки чинии. В момента ползвам таблетки Ековер, които имат и сол, и изплакващ агент. Слагам половин таблетка, чупят се лесно. Имам и прах, защото по едно време и с прах пробвах, но там пък е само детергент. Имам и капсули Финиш. Не мога да кажа още, че съм ѝ хванала цаката на машината. Имам я от юли.

# 512
На мен пък вчера за първи път не ми се разтвори таблетката, беше си останала половината полуразложена.  От lidl-ските е. То вярно че за 5 лв на промоция толкоз, но нещо не ми харесаха, няма да ги купя друг път.

# 513
А има ли течни капсули? Не съм търсила.
По едно време ползвах течен препарат за съдомиялни, но ми беше затормозяващо да го дозирам, а и голямото шише ми заемаше място и се отказах.
Но с твърдите таблетки понякога на дъното на някои чаши ми остават неизплакнати прашинки и се налага да ги мия повторно.

Ако има течни капсули, мисля да ги пробвам.

# 514
На мен пък вчера за първи път не ми се разтвори таблетката, беше си останала половината полуразложена.  От lidl-ските е. То вярно че за 5 лв на промоция толкоз, но нещо не ми харесаха, няма да ги купя друг път.
На мен ми се случи на два пъти така с капсула на Финиш. Първия път не обърнах внимание на подредбата, но втория път видях, че точно пред дозатора съм сложила висока стъклена тава и тя е попречила на капсулата.
Не съм ползвала таблетки от Лидл, но можe да се разтварят добре само на висока Т и ако ти избираш програма на по-ниска Т, затова да не ти се разтварят добре. Четох някакви сравнения в местните потребителски сайтове и често се споменава това, че някои препарати работят добре само на висока Т. Напоследък пускам моята машина на програма за не силно замърсени съдове, но пък при нея миенето е на най-високи (65) градуси, докато интензивната, която преди това си бях харесала, заради това, че плакне 3 пъти, мие на 60.

# 515
  • София
А има ли течни капсули? Не съм търсила.
По едно време ползвах течен препарат за съдомиялни, но ми беше затормозяващо да го дозирам, а и голямото шише ми заемаше място и се отказах.
Но с твърдите таблетки понякога на дъното на някои чаши ми остават неизплакнати прашинки и се налага да ги мия повторно.

Ако има течни капсули, мисля да ги пробвам.
Аз мия с Fairy platinum комбинирани - капсула е, вътре е с гелове.
Оставали са ми прашинки по стъклени чаши, когато мия с прах - намалих дозата и проблемът изчезна. Не знам обаче как да пробваш същото с таблетки, няма да ги режеш, я Sad

# 516
  • Mediterraneo
Един път в годината ли ви свети индикаторът за солта?
При моя приятелка от както я е купила не е светнал един път, а при мене я използвам от 8 месеца и вчера светна?!
Да уточня че я пускам на 2 дена..

О, ама как веднъж годишно?! Варовита ни е водата и ми е настроена солта на висока степен. Веднъж на 2-3 месеца светва и пълня. Пускам миялна всеки ден, понякога и по две на ден.

И таблетки режа. Всичко свети и с половин таблетка. Тави, тигани, тенджери- също. Което означава, че просто няма нужда да пъхам цяла таблетка. Машината ми е голяма, за 16 комплекта.

# 517
ToniShu, ще потърся значи тези капсули с гелове.
Благодаря!

Нищо не режа аз и нямам намерение.

# 518
  • София
Utro,  оглеждай се за промоции; последния път ММ взе от Метро една супер голяма опаковка за 20 лева, май назад някъде бях писала (не помня колко броя бяха, ама са много).

# 519
  • София
Здравейте! Купих си малка миялна машина, защото подредбата в кухнята ми не позволява голяма. Чета ви и нещо не разбрах и затова искам да уточня - може ли да се слага цяла капсула в нея? Вчера за пръв път я пуснах и използвах Финиш Куантум - изми добре, няма някакви остатъци от капсулата. Правилно ли постъпих?

Какво имаш предвид под "малка" миялна? За колко чинии е?

Моята също е малка - за шест основни, шест дълбоки, шест десертни чинии плюс чаши.
Слагам цяла тоблетка.

Съдомиялната ми е AEG , за 6 комплекта. Няма как да деля капсулите на Финиш Куантум, ще ги ползвам за силно замърсени съдове. Днес си купих и гел Феъри Платинум 3 в 1, това добре ли е? По колко мл да слагам?

# 520
Ами то вероятно пише на бутилката. Дават за 12 комплекта. Сложи около 2/3 от указаното.

# 521
Купих си препарат за почистване на съдомиялна, пише да се обърне с гърлото надолу и да се сложи в кошницата за прибори. Хубаво, обаче моята съдомиялна не е с кошница за прибори, а с шкафче. В такъв случай къде да я сложа? Може би някъде в най-долната кошница?

# 522
Купих си препарат за почистване на съдомиялна, пише да се обърне с гърлото надолу и да се сложи в кошницата за прибори. Хубаво, обаче моята съдомиялна не е с кошница за прибори, а с шкафче. В такъв случай къде да я сложа? Може би някъде в най-долната кошница?

Да, там.
И моята няма кошница, слагам в най-долната кошница и почиства.

# 523
  • София
Здравейте ,от близо 10 години сме със съдомиялна Аристон.Ползвам таблетки предимно на Лидъл,но последните два пъти не измива добре чашите и всичко на горния рафт.
Сложих сол  ,понеже много време не бях добавяла и пак същата работа.
Ще се радвам да споделите каква би могла да е причината.
Дългото недобавяне на сол съсипва йонообменника и после няма файда и да я слагаш. Вероятно перките ти са с натрупан варовик и не мият вече.
----------------------------------------
Здравейте! Купих си малка миялна машина, защото подредбата в кухнята ми не позволява голяма. Чета ви и нещо не разбрах и затова искам да уточня - може ли да се слага цяла капсула в нея? Вчера за пръв път я пуснах и използвах Финиш Куантум - изми добре, няма някакви остатъци от капсулата. Правилно ли постъпих?
1 таблетка е за 60 сантиметрова машина. За кубче мисля, че половин е много. Най-добре гел или прах за правилно дозиране.

# 524
  • пловдив
Afrodita,  благодаря много за насоките.
Наскоро си пуснах миялната на програма с таблетка за чистене, което от много дълго време не бях правила - след това проблема с лошото миене изчезна.
Уреда ми на близо 10г и винаги съм ползвала таблетки, не съм се замисляла, че таблетката може да e много за 45 см размер.
Може да звучи странно, но дори не зная къде се слага този течен препарат, т. е. старите уреди дали имат такова отделение изобщо?

Общи условия

Активация на акаунт