Препарати за съдомиялна - 10

• 52 936
  • 766
  •   1
Отговори
# 675
  • Велики Преслав
Аз не деля. Пише да се дели ако е под 6 комплекта.

# 676
Когато ползвах таблетки, ги делях. Изпробвах различни марки и измиваха добре дори с половин таблетка. Цяла идваше в повече и трудно се изплакваше в моята съдомиялна. Но пък си е занимавка и в един момент вече не ми се правеше това упражнение, още повече, че повечето таблетки сега са с водоразтворим филм. За малки съдомиялни най-подходящи са прах и гел.

# 677
И на мен ми е интересно?!
За малкото пускания с капсули не съм делила, то няма и как. Предполагам е разчетено и за 45см. Обаче вчера пуснах 3 купи в едната кошница (слабо замърсени) + купа и стъклена тава в долната (тези силно замърсени) с капсула Феъри платинум и имаше малко пяна на дъното след отваряне.
Лееко ми мина през ум, че слабо замърсени и силно замърсени не е добрс комбинация. Но вкъщи винаги има няколко чаши за миене, чинии и прибори след хранене. Тавите ясно, че са отделно.

# 678
  • Mediterraneo
Аз съм с голяма миялна и пак деля таблетката. Не съм скръндза, една таблетка ми е 10 цента. Просто установих, че и с половин таблетка всичко излиза прекрасно измито и не намирам причина да пускам по цяла.

# 679
Тарталета имаш ли представа колко ти е твърда водата? Знам , че не си в България.

# 680
Аз не деля. Пише да се дели ако е под 6 комплекта.
Върху опаковките на таблетки и капсули Денкмит пише, че 1 таблетка/капсула е подходяща за 12 комплекта.
В сайта на Stiftung Warentest препоръчват на потребителите с малки съдомиялни да използват прах и гел, тъй като 1 таблетка е прекалено голямо количество за тях. Уточнявам, че тази препоръка е с цел икономия (германците са пословични с пестеливостта си).Smile

# 681
  • Mediterraneo
Тарталета имаш ли представа колко ти е твърда водата? Знам , че не си в България.

Много твърда в нашето село. И много хлорирана. И не се препоръчва за пиене, въпреки че е в нормите. За 6 години тук никога не сме пили вода от чешмата.

# 682
  • София
Аз винаги деля таблетката, ползвам на ДМ революшън и понякога натур, измиват ми перфектно, имам едно 10 годишно Беко и пускам винаги едночасова програма 60 градуса.

# 683
  • Ст Загора
Аз взех от Дм, харесах ги

# 684
  • На брега на реката
И аз съм с 45-сантиметрова машинка. За да не деля таблетки, се ориентирах към гел - двуфазния на Сомат. Иначе, за замърсени, ползвам Феъри платинум. Междувременно в годините съм ползвала и прах, точно защото се дозира по-лесно, но някак си, не останах много доволна, та затова се спрях на гел за леко и капсула за силнозамърсени.
Разхода на вода за 45 и 60 сантиметровите, не е кой знае колко различен!

# 685
И на ММ доводът е, че препарата се разтваря в едно определено количество вода и няма значение 5 или 10  чинии са вътре Simple Smile (еднакво мръсни горе-долу).
И също, че разликата на употребяваната вода с 60см машинане е малка. Т.е. концентрацията е почти една и съща.
Много се надявам да уцеля ефективно ползване на уреда най-накрая, че за сега греда.

# 686
  • На брега на реката
Прав е ТМ, но има значение, колко са замърсени съдовете. Когато са по-слабо замърсени, водата е по-чиста и съответно  разтвора е по-силен.  Не знам как точно да го обясня, но замърсените съдове, някак изразходват "силата на препарата", за това когато съдовете са чисти, може да има пяна на дъното и е по-удачно да се ползва прах или течен, за да може да се намали количеството му.

# 687
Аз не деля, нямам наблюдения да идва прекалено силна.

# 688
  • Велики Преслав
Аз ползвам гланц, наистина помагапза лесно изплакване.

# 689

Аз пробвах в чаша с вода но не се разтвори найлона.

Топла или студена?
Във топла но не гореща май, но не я държах много време, беше от твърдите таблетки, не капсулите които са с прах и 2 гелчета отстрани. На сомат голд не махнах найлона на таблетките и се е разтворил, може и с лидълскте да е така но да трябва време.

Общи условия

Активация на акаунт