Блогъри и влогъри от България и чужбина - да ги обсъдим - 7 / Юни 2019

• 164 569
  • 3 696
  •   1
Отговори
# 2 580
Аз лично бих толерирал 20-25%, но наистина оценявам, когато е вложена мисъл в поста/видеото.
Според мен е задължително да тагнеш, че има продуктово
позициониране (🤣) или реклама.
Не успях да намеря общите условия на ИГ, но със сигурност има изискване в YouTube да обявиш подобно нещо.

# 2 581
EmigrateToAustralia, в България външна регулация няма. Наистина явно никой не се интересува дали публиката бива подвеждана от този нов вид медия или не. Съвсем логично е, че влогъри и блогъри си правят, каквото искат. Западните, които имат по-сериозни регулации, също клинчат, когато могат. Не знам помните ли се разразилия се скандал около Никитуториалс и една синя гъба.
Когато няма външна регулация, остава регулация чрез личния морал или вътрешна регулация в бранша. При нас обаче повече се цени да си приятелчици и да се кълчат заедно на бумеранг, отколкото да тези, които са честни да подканят и останалите им колежки да са такива.
Ралица пуска в момента безбройни сторита на тема следване и отследване все едно за първи път отваря инстаграм.

# 2 582
Не знам дали преди съм го казвала, но на мен също не ми допадат тези реклами. В повечето случаи, даже ги пропускам. Ако си купя от магазина някакъв продукт, то ще е, защото аз сама съм решила, а не, защото Валери, Ивана и Гери правят по 100 клипа за него

# 2 583
  • София
Хъм, не знам дали съм права, ама подсъзнателно на мен и на околните ни действат рекламите. Нали ви бях разправя как отидох и си купих панталон от Зара същия като на Ивана, спомням си че видях стори че има такива панталони там. Според мен се самозаблуждавате че не ви действат.

# 2 584
Начинът, по който тя е поднесена, също има огромно значение. Да, панталонът, ако е хубав, защо да не го купиш ? Дори и на съседката панталона, ако харесаш пак ще ти се прииска да го купиш. В случая говоря за платените реклами на определени продукти, които бих купила, но със сигурност лигавия глас на Валери не би ме подтикнал към това

# 2 585
Съвсем бях забравила за генетичните тестове на Пепе - сигурно е излязло, че с Фичо са несъвместими и той се е завърнал в Дания.
А Пепе скитори из Кембридж като муха без глава.

# 2 586
Аз си признавам кои неща си купих, повлияна от бг влогъри - наскоро Скира на Пепе 😃 Но ми хареса много! И миналото лято Валерито направи видео с продуктите на Карл Лагерфелд и аз се втурнах към Дъглас да ги огледам - купих си 2 продукта. Ако не беше нейното видео, можеше да си спестя тея пари, но много харесвам Карл и ей на...излъгах се. Като качество не бяха кой знае какво. От чуждестранните влогърки какво да кажа - голяма част от гримовете ми са купени именно заради тях 🤭 Явно съм много лесно манипулирана (в YouTube). Instagram вече нямам, по лични причини.

# 2 587
Подкрепям тезата на Мацето, че сме склонни да се заблудим, че рекламите не ви влияят. Трябва много да не харесваш инфлуенсъра, за да не си купиш на пук рекламираното. Иначе си склонен да поддадеш.

# 2 588
Не знаех, че Пепето рекламира Skyr. Ели отдавна го е показвала в нейни готварски видеа.

# 2 589
Не знаех, че Пепето рекламира Skyr. Ели отдавна го е показвала в нейни готварски видеа.
Шопов и Теа също...

# 2 590
  • София
Съвсем съзнателно не купувам нищо, което Пепе, Ивана, Валерия рекламират.

Пия рибено масло, но след като видях, че Пепето го рекламира се насочи към друга марка. Ако имаха хигиена на рекламите щеше да е друго.

# 2 591
EmigrateToAustralia, в България външна регулация няма. Наистина явно никой не се интересува дали публиката бива подвеждана от този нов вид медия или не. Съвсем логично е, че влогъри и блогъри си правят, каквото искат. Западните, които имат по-сериозни регулации, също клинчат, когато могат. Не знам помните ли се разразилия се скандал около Никитуториалс и една синя гъба.
Когато няма външна регулация, остава регулация чрез личния морал или вътрешна регулация в бранша. При нас обаче повече се цени да си приятелчици и да се кълчат заедно на бумеранг, отколкото да тези, които са честни да подканят и останалите им колежки да са такива.
Ралица пуска в момента безбройни сторита на тема следване и отследване все едно за първи път отваря инстаграм.
Сигурен съм, че е така. Знам, че в САЩ, Великобритания, най-вероятно и Австралия има изрични регулации, които се спазват (в повечето случаи). Надявах се ИГ и YT да следят за спазването на собствените си условия, но явно нямат капацитет да го правят ръчно и разчитат на докладване от страна на потребителите, за да ги разследват допълнително.

# 2 592
Абсолютно подкрепям М. Не купувам неща, навирани ми от хора, които са ми несимпатични и не харесвам по някаква причина.
Иначе се влияя от реклами, то кой ли не се влие, просто да са от хора, чиято компетентност по дадена тема ценя поне малко.
Пепе вече не я и гледам. Следя изявите и основно тук и после поглеждам инстаграм и евентуално канала и. Нейно цяло видео не успявам да изгледам от три месеца, понеже са еднакви и досадни.

# 2 593
Доживях да ми рекламират таратор:unamused:
Нашите не умеят да рекламират, нямат и културата да го правят, а действат на принципа юруш на безплатното. 
А има канали, които го могат, но те се стараят да си познават аудиторията по-далеч от "ох, прекрасна си, обичам те!"

# 2 594
  • София
Честно казано ако съм доволна от рибеното масло, което пия няма да го спра, защота някой, който не харесвам го рекламира. Някак ЛИЧНО на мен ми звучи несериозно. Скира например не е някакво мега откритие на Пепе. Започнах да го взимам още като го пуснаха в Лидъл. За козметика и някакви неща можеш да разбереш от влогове за доста полезни неща ако не ги знаеш.

Общи условия

Активация на акаунт