Making Love out of nothing at all ... *

... като ги събра на големия екран ...

"Родителите ми като забелязаха този мой интерес, продължиха да ми купуват лента. В прогимназията и гимназията бях "филмовия човек", направо"филмовия маниак". Направих рекламен филм за моята гимназия, след това отидох в колеж, който не се занимаваше с кино, но в съзнанието си знаех, че искам да правя филми."

" Когато започнах да се опитва да бъда режисьор, баща ми сигурно винаги е предполагал, че ще получа работа в студио и ще имам редовна заплата и ще ходя с костюм... Само, че аз живеех в Лос Анджелис и правех кетъринг за филми и инсталирах алармени системи...
Отидох за кратко в USC и се отказах, а после рязко се върнах и направих дипломна работа... На практика скочих от първата на петата година. Просто не се записах за курсовете за втората година. Направо започнах да правя дипломна работа, като се опитвах да намеря място за себе си. С дипломната си работа привлякох вниманието на продуцент, който имаше сценарий за черна комедия наречена "Getting In".
Наеха ме, но ми казаха "Нямаме пари, трябва да отидете да ги намерите. А когато намерите малко пари, няма да можем да платим на никого. И ще трябва да поканите всичките си приятели да дойдат да работят безплатно."
Така се и случи, помогнах им да съберат парите, а всичките ми приятели дойдоха и работиха.
От една страна беше вълнуващо, защото бях в началото на 20те си години, правех пълнометражен филм, всички живеехме в мотел в Северна Каролина и 10 от най-добрите ми приятели си прекараха страхотно времето. Успях да общувам с тях, но пък и да поработим усилено.

За втория си филм намерих финансиране от баща си. Всъщност той накара един от клиентите си да инвестира и беше страшно категоричен, че трябва да си намеря истинска работа.
Така получих парите да направя "Swingers". Баща ми всеки ден ми се обаждаше на снимките и питаше "Как върви?", все ми натякваше "Взел си нечии пари, имаш задължение, направете всичко по силите си, че ще си върнат инвестицията!" И ми звънеше всеки ден и ме дразнеше с това. Но когато видя филма, вече го бях продал на MiraMax, така че успях да се справя.

"Мистър и Мисис Смит" бяха най-близкото нещо до "лесно" в Холивуд.
Направих "Самоличността на Борн", а Брад Пит първоначално щеше да участва, след което напусна проекта, за да снима "Шпионски игри". Брад дойде на премиерата "Борн", дръпна ме настрана и каза "Пич, наистина съжалявам" и ми сподели, че има сценарий, по който иска да работим.
Така Брад искаше да направим "Мистър и Мисис Смит" с Никол Кидман, той ми прати сценария и се срещнахме с него и Никол през септември. И те казаха " Искаме да е готов за първи януари."
Сценарият беше доста добър, не беше супер, но беше добър. И аз си мислех - "Еха! Ето как се работи, дават ти две филмови звезди, доста добър сценарий, студиото казва "Страхотно!" " Но тогава Никол реши да направи друг филм.Скот Рудин я притискаше, с него беше спечелила "Оскар", той я притискаше да участва в "Степфордски съпруги", така че загубих Никол, но поработихме по сценария.
Познавах Брад, той вече беше отпадал от мой филм и нямаше нужда от много, за да се откаже... Разбира се, Брад в крайна сметка отпадна... Ето как стояха нещата - когато Брад ми представи проекта беше много надъхан, а след това ми отне почти година и половина, за да го убедя да направи филма, който сам ми изпрати. И започнах да го снимам 1 година след деня, за който първоначално се бяхме разбрали.
Трябваше да убедя Брад да се върне и след като веднъж го убедих да се върне, той с един скок се потопи в него.
Тогава след като Брад беше сигурен, трябваше да му намерим партньорка и в крайна сметка решихме да е Анджи.
По това време тя много пътуваше, дори не можех да се срещна с нея, говорихме по телефона.
У Брад Пит има нещо повече от всеки, с когото съм работил. Той притежава чар, който просто... озарява екрана... Радост е да се работи с него! "

Танго и куршуми
Заради филма се е наложило и да проведат няколко тренировки по стрелба с оръжие. Те са се състезавали помежду си на стрелбището. Любимото оръжие на Джоли по време на тренировките е било помпената пушка.
Използвали са бойни патрони по време на тренировките, за да се научат „бързо да си се доверяват“. Джоли е стреляла по Пит с халосни патрони.
Провалените бракове
30-ия етаж
„Случайно попаднах на този каскадьорски номер, който ми пасна“, каза тя в предаването „ДНЕС“ през 2005 г. „Но, да, бях малко несигурна първия път, защото когато слязох долу и палтото ми отлетя и си помислих: „О, нямам панталони. Нямам панталони, а наоколо има тълпа от хора.“
Ножове и други оръжия
Анджелина е проявявала по-голям интерес и към оръжията като цяло, спрямо Брад.
Дъг Лайман споделя "Тя се интересува много повече от оръжия, отколкото Брад. Всеки път, когато моят реквизитьор показваше и разказваше за ножове и оръжия, тя беше много, много добре осведомена."
"Зайчето"
Всъщност това е прякора, който майка й й дава, когато е била дете.
И въпреки милия прякор Джоли и Дъг са имали пререкания относно снимачния процес.
Направо са имали "сблъсъци" на снимачната площадка поради противоречиви мнения за дадена сцена.
Лайман споделя : „Когато снимах сцена от „Г-н и г-жа Смит“ , имахме една идея как трябва да се разиграе сцената... Анджелина Джоли имаше различна идея. Казах: „Добре, можем да седнем тук и да спорим, но губим време, нека просто го снимаме и по двата начина“. А тя каза: „Но тогава ще използваш твоя начин, в монтажната.“ А аз казах: „Ами, аз съм режисьорът. Но ще използвам начина, който всъщност е най-добър за филма. Нямам его в това.“
20 милиона повече или по-малко...
Всъщност снимките на "Смит" са се забавили толкова много, че графикът се припокрива със снимките на "Бандата на Оушън" и правят почивка от 3 месеца.
Но все пак Г-н и г-жа Смит са спечелили над 478 милиона долара по целия свят, а Джоли и Пит са спечелили по 20 милиона долара.
Идеите за продължение
Джоли споделя пред Vanity Fair: „Помолихме няколко човека да проучат „Г-н и Г-жа Смит“, за да видят, дали може да се направи продължение, но нямаше нищо оригинално. Идеите бяха от типа на : „Ами, ще се оженят, или ще имат деца, или ще се разделят.“ Никога не е било нещо страхотно.“ Тя също така призна, че откакто има деца с Пит, „е станало лично“.
Над 50 различни финала
Но въпреки тези малко маниакални методи на работа, финала на филма е запазен такъв, какъвто е описан в оригиналния сценарий.
Принцеса Лея е част от сценаристите
Тя не само е написала полуавтобиографичния роман „ Пощенски картички от ръба“, но и е имала богата кариера в редактирането на сценарии. Писала е за няколко известни филма – в много от които не е посочена в надписите – включително „Кука“ , „Грозният койот“ , „Сестрински акт“ и „Писък 3“ . Всъщност Фишър е била и един от сценаристите, наети да създадат един от над 50-те финала, написани за „Г-н и г-жа Смит“ .
Оригиналният сценарий - дипломната работа
„Гардиън“ съобщи , че сценарият за филма се е превърнал в негов „дипломен проект“ за дипломната му работа. Освен че е намерил вдъхновение от преживяванията на приятелите си, той се е мотивирал и от екшън филмите от Хонконг. Той сподели , че подобни филми „са готини, елегантни... и кинетични, и всичко това се е превърнало в тласък и рамка за първоначалния ми проект“.
Дублирната къща, гаражът и гранатата
Част от снимките се провеждат в празен склад на Икеа.
Поради насрасналия бюджет Лайман е построил декор за филма, използвайки собствените си пари в гаража на майка си в Ню Йорк. След края на снимките той го унищожил с ръчна граната.
Кметът на Богота
Тези луди, луди папараци
Подслушваха и уоки-токитата на екипа.
Веднъж между дублите, Брад и Анджи прекарваха времето си заедно играейки с едни топки. Когато попитах къде са, един от асистентите каза: „Брад се чука с Анджи“ и му казах: „Виж, трябва да внимаваш как говориш, ако ще казваш нещо по радиото за тях.“ В този филм, да се каже, че някой се чука, би имало различен контекст.“ “
Проблемът с папараците е бил толкова сериозен, че някои от тях попаднаха във филма неволно. Всъщност се съобщава, че папараците е трябвало да бъдат „дигитално премахнати“ от финалната версия на филма.

Часове след като си тръгват, Анистън пристига, за да получи награда.

През същия уикенд Пит и Джоли отсядат в хотел „Паркър Палм Спрингс“ (поотделно) по време на фотосесия, рекламираща „Смит“ .

Джоли казва пред NBC , че не е била наранена от слуховете за аферата. „Просто съм пораснала твърде много, за да бъда наранена от мнението на хората за любовния ми живот.“
[/size]
Анистън коментира фотосесията с думите, че на Пит му липсва „чип за чувствителност“ .

Същия месец, People съобщава, че Джоли е пътувала до Етиопия, за да осинови 6-месечната Захара, а Пит е бил плътно до нея.

Разводът на Пит и Анистън е финализиран.

Тя променя фамилните имена на осиновените си деца на Джоли-Пит, тъй като Пит също ги осиновява законно.

Двамата дават пресконференция след раждането няколко дни по-късно:
[/size]
Той засяга и разрастващото се семейство, включително новородената Шайло, и процеса на законно осиновяване на Мадокс и Захара. „Те са толкова моя кръв, колкото всяко естествено родено дете, а аз съм тяхна. Това е всичко, което мога да кажа по въпроса. Не мога да живея без тях. Така че: Всеки, който обмисля (осиновяване), това е моят глас“

:max_bytes(150000):strip_icc():focal(667x619:669x621):format(webp)/angelina-jolie-brad-pitt-4-38b73b86164f47a2ae5d356136fbd701.jpg)
„Не знаех много за това къде точно е Брад в личния си живот.
Но беше ясно, че е с най-добрия си приятел, някой, когото обича и уважава.“
„И така, предполагам, че и двамата живеехме много пълноценен живот. ... Мисля, че бяхме последните двама души, които търсеха връзка. Аз със сигурност не търсех. Бях доста доволна да бъда самотна майка.“
„Брад беше огромна изненада за мен. Аз, както повечето хора, имах бегло впечатление за него от... медиите“
„Заради филма се събрахме, за да правим всички тези луди неща и мисля, че открихме това странно приятелство и партньорство, които сякаш изведнъж се случиха. Мисля, че след няколко месеца осъзнах: „Боже, нямам търпение да се захвана за работа.“ ... Всичко, което правехме заедно, ни радваше заедно и ни караше да работим истински. Просто станахме нещо като двойка.“
Те не започнали да мислят за връзка веднага, казва тя. „Мисля, че чак до края на снимките ни отне да осъзнаем, че това може да означава нещо повече, отколкото си бяхме позволили да повярваме по-рано. И двамата знаехме, че реалността на това е нещо важно, нещо, което ще изисква много сериозно обмисляне.“
Двамата останали „много, много добри приятели“ от края на снимките на филма през 2004 г. до януари 2005 г., след като Пит и Анистън обявиха раздялата си , споделя още тя.
Джоли казва, че времето, което е прекарала в опознаване на Пит преди раздялата му, „не е било толкова вълнуващо, колкото много хора биха искали да повярват. Прекарахме много време в размисъл, мислене и разговори за това, което и двамата искаме в живота, и осъзнахме, че искаме много, много сходни неща“.
Всъщност, именно синът ѝ, Мадокс, помогнал нещата между нея и Пит да се случат. Един ден Мадокс „изневиделица го нарече татко“, казва Джоли. „Беше невероятно. Играехме си с колички на пода на хотелска стая и двамата го чухме, но не казахме нищо, а просто се спогледахме. Така че това беше може би най-определящият момент, когато той реши, че всички ще бъдем семейство.“
Джоли също казва, че би била готова да се срещне с Анистън, но „това би било нейно решение и аз бих го приветствала“.

Въпреки че двойката не беше потвърдила публично бременността.

Пак през същия месец Пит и Джоли подписват тригодишен договор за наем на Шато Миравал - имение с площ от 880 акра в Коренс, Франция. Според съобщенията, оценено на 70 милиона долара (през 2008 г.), имота е разполагал със собствено частно лозе, маслинови горички, езеро, фонтани и гора.
Джоли споделя пред репортери на Международния филмов фестивал в Кан през 2008 г., че френският е „втори език“ в дома на семейството ѝ и че обмисля да роди предстоящите си близнаци във Франция.
(Пит и Джоли официално закупуват имота през 2012 г. и стартираха винарския бизнес Miraval Wines .)

„Хаос е, но ние се справяме с него и си прекарваме чудесно“, казва Джоли пред списанието за живота като семейство от шест души.
:max_bytes(150000):strip_icc():focal(271x0:273x2)/angelina_jolie545_cbb-8559b12299dd4888953a7c067156f9c8.jpg)

През юли BBC News съобщи, че двойката е получила обезщетение от компанията, която притежава вестника, и е планирала да го дари на благотворителната си организация - фондация „Джоли-Пит“.

„Тъжно ми е за някой, който никога не е познавал любовта. Любовта възвисява. Брад ме познава напълно, точно такава, каквато съм, всяка част от мен. Той ме обича. Децата ме обичат. Те знаят всичките ми недостатъци и всичките ми странности. И ги приемат. И така мога да се чувствам пълноценна.“
„Знаеш ли, Брад би се пошегувал, че водя този разговор за любовта. Любов? Толкова е забавна дума. Брад може да намери определени поетични фрази за нея. Аз съм ужасенa от това. Но знам, че означава да искаш най-доброто за хората, които обичаш, винаги да поставяш техните интереси над своите. Любовта прави това. Любовта е това, за което живееш.“

Джоли започва да носи годежен пръстен от Пит за 1 милион долара.

„Решението да се подложа на мастектомия не беше лесно. Но съм много щастлива, че го взех. Шансовете ми да развия рак на гърдата са спаднали от 87% на под 5%. Мога да кажа на децата си, че не е нужно да се страхуват, че ще ме загубят от рак на гърдата.“
„Имам късмета да имам партньор, Брад Пит, който е толкова любящ и подкрепящ“, добавя тя. „Така че, всеки, който има съпруга или приятелка, преминаваща през това, знае, че е много важна част от прехода. Брад беше в Центъра за лечение на гърди „Розов лотос“, където ме лекуваха, през всяка минута от операциите. Успяхме да намерим моменти да се смеем заедно. Знаехме, че това е правилното нещо, което трябва да направим за нашето семейство и че ще ни сближи. И това се случи.“
Пит хвали смелостта на съпругата си пред лондонския вестник „Стандарт“ същия ден . „ След като бях свидетел на това решение от първа ръка, намирам избора на Анджи, както и на толкова много други като нея, за абсолютно героичен. Благодаря на нашия медицински екип за грижите и съсредоточеността им. Всичко, което искам, е тя да има дълъг и здравословен живот, с мен и децата ни. Това е щастлив ден за нашето семейство.“

PEOPLE съобщава, че Джоли е вървяла до олтара с най-големите си синове Мадокс и Пакс, докато Захара и Вивиан са били шаферки, а Шайло и Нокс са носили халките. Двойката е избрала много специален сладкар за сватбената си торта: Пакс. Семейството Джоли-Пит дори е помогнало на родителите си да напишат брачните си обети.
„За нас беше важно денят да е спокоен и изпълнен със смях“, каза двойката пред PEOPLE. „Беше толкова специален ден, който да споделим с децата си, и много щастливо време за нашето семейство.“
Джоли сподели, че сватбената ѝ рокля е проектирана от шивача на Atelier Versace Луиджи Маси, съвместно с децата ѝ. Роклята и воалът са били украсени с детските рисунки.
„Луиджи е като семейство за мен и не мога да си представя някой друг да прави тази рокля.“

:max_bytes(150000):strip_icc():format(webp)/__opt__aboutcom__coeus__resources__content_migration__brides__public__brides-services__production__2016__10__24__580e6812ba4a5731dd53bebf_blogs-aisle-say-angelina-jolie-brad-pitt-wedding-a78e2f48f7c94fa980b7b4aa4d6fb4b0.jpg)

„Церемонията беше във Франция, но трябваше да направим нещата законно в Калифорния“, казва Джоли пред New York Times година по-късно. „Един ден бях в монтажната и [Брад] правеше нещо и един асистент каза: „Трябва да подпишете някои документи.“ Така че се върнахме и между срещите ни казаха: „Ето ви лицензът.“ После някой каза: „Съдията е отвън.“ И двамата казахме: „Какво имате предвид под „съдията е отвън“? После влезе съдията, този прекрасен човек, и в един момент Брад каза: „Не трябва ли да стоим прави?“ Съдията каза: „Не.“ Тогава изведнъж осъзнахме, че сме женени, по възможно най-безцеремониалния начин.“

Малко след това, през септември 2016 г., Пит беше обвинен във физическо малтретиране на едно от децата си.
По време на семеен полет с частния самолет на двойката, Пит е „пил много“. В ранните доклади се твърди, че Пит е наранил физически 15-годишния Мадокс Пит-Джоли по време на полета, но по-късни доклади сочат, че Джоли е разделила Пит от децата им.
По-късно Пит беше разследван от Департамента на Лос Анджелис и ФБР, но и двете страни оправдаха Пит по всички обвинения през ноември .
Адвокатите на Пит заявиха в замяна, че Пит всъщност е платил на Джоли над 1,3 милиона долара вноски през последните две години и че е дал на Джоли заем от 8 милиона долара, за да си купи нов имот. Нейният екип отрече той да е изпълнявал законовите си задължения за издръжка на дете. Адвокатите на Пит също така обвиниха Джоли чрез съдебни документи, че се опитва да „манипулира медийното отразяване“ на развода им.
:max_bytes(150000):strip_icc():focal(587x223:589x225):format(webp)/angelina-jolie-1-2b124302a8644440a370dfb00176c94b.jpg)

Аудеркирк, който беше временен съдия на двойката, не разкрил бизнес отношенията си с адвоката на Пит, а Джоли твърди, че това може да направи решенията му пристрастни.
Източник, близък до актьора, каза пред PEOPLE: „Брад вярва, че има неоспорими доказателства, че настоящата ситуация не е добра за децата. Това само връща нещата назад за всички.“

Според правни документи, получени от PEOPLE, Пит твърди, че Джоли не е получила неговото разрешение, преди да продаде акциите си на Stoli Group, въпреки споразумението им, че никой от двамата няма да го направи без одобрението на другия.
В ново съдебно заявление от 6 юни 2022 г. Пит допълнително обвини Джоли, че е увредила репутацията на винения бизнес, като е продала акциите си на „непознат“. Актьорът от „Изгубеният град “ твърди, че Джоли умишлено „се е опитала да му навреди“, като е продала половината си от бизнеса.
„Джоли е проследила и след това е осъществила предполагаемата продажба тайно, като умишлено е държала Пит в неведение и съзнателно е нарушила договорните му права“, се казва в документите.
Юридическият екип на Пит също така написа, че Miraval е „страстният“ проект на актьора, който чрез работата му се е превърнал „в многомилионен глобален бизнес и един от най-високо ценените производители на розе в света“. Пит също така обвини Джоли, че не е допринесла „с нищо за успеха на Miraval“.

„Той е наясно и е разстроен, че Шайло се е отказала от фамилното му име. Никога не е изпитвал по-голяма радост, отколкото когато тя се е родила. Винаги е искал дъщеря“, каза източник пред People.
В медиите се появи пост на осиновения му син Пакс, който момчето публикувало в личния си профил в Instagram през 2020 г., навръх Деня на бащата.
"Честит Ден на бащата на този световноизвестен за*ник!! С времето продължаваш да се доказваш като ужасен и проклет човек. Нямаш никаква съобразителност и емпатия към четирите си по-малки деца, които треперят от страх, когато са в твое присъствие. Никога няма да разбереш каква щета нанесе на семейството ми, защото си неспособен да го направиш. Превърна живота на най-близките ми в непрестанен ад. Може да казваш на себе си и на света каквото си пожелаеш, но истината някой ден ще излезе на бял свят. Та, честит Ден на бащата, ти ши*ано, ужасно, човешко същество!!!", написал Пакс към снимка на баща си, малко след като Брад получи статуетката Оскар за най-добра поддържаща мъжка роля.

„Преди повече от осем години Анджелина подаде молба за развод с г-н Пит. Тя и децата напуснаха всички имоти, които бяха споделили с г-н Пит, и оттогава тя се фокусира върху намирането на мир и изцеление за семейството им“, казва Саймън в изявление пред People . „Това е само една част от дълъг процес, започнал преди осем години. Честно казано, Анджелина е изтощена, но е облекчена, че тази част е приключила.“