Блогъри и влогъри от България и чужбина - да ги обсъдим - 7 / Юни 2019

• 164 582
  • 3 696
  •   1
Отговори
# 2 565

Ами сега, каквото има това се рекламира - таратор, който плаща той поръчва музиката, все пак. Няма отново да пиша защо не ги харесвам, за да не се повтарям.
Тъй като не съм таргет групата на всички “колеги”, които биват коментирани тук, не ги следя. Но от друга страна имам два въпроса, които са ми интересни.
Какво според вас е съотношението на съдържанието с рекламна насоченост спрямо обикновено/нерекламно съдържание? Колко бихте толерирали?
Редовна практика ли е да не се споменава никъде, че това е рекламен материал? #ad #paidpromotion

Четох някъде наскоро, че допустимото приемливо количество спонсорирани постове не би трябвало да надвишават 30%, преди хората да почнат да те възприемат като  sellout. Сега не мога да намеря източника. Но ми попадна това https://www.frac.tl/work/marketing-research/organic-vs-sponsored-instagram-posts/ С две думи, качественото, а не платеното съдържание винаги има повече engagement...
От тук обсъжданите има много, които са и с над 50%платени постове, разбира се не винаги отбелязани като такива.

# 2 566
За мен е важно да не е по-голямата част от съдържанието спонсорирана/в колабирация; колаборациите и спонсорствата да са означени като такива. Понеже при нас и инфлуенсъри, и фирми са прозрачни, винаги си личи, когато има кампания и винаги се разбира, че дали е платена или не публикацията. Да го означат просто ще им донесе плюс в моите очи.
Друго... Да има някаква последователност: не днес да ядеш само здравословно, а утре да рекламираш хамбургери.
Да има синхрон между думи и действия.
Да не се правиш на всичкоразбирач.
За мен при инфлуенсърите с тройна сила важи, че бързото монетизиране води до кратък разцвет, който, ако "доиш" до дупка без да влагаш, ще бъде последван от разруха на имиджа. Техният имидж е единственият им постоянен продукт. Нямат нещо, което да задържи клиента освен него, нямат някаква друга стойност, която да е само при тях.

# 2 567
Не зная за пепе и фемили не ми интересуват, но като започнат на яката жега от 45градуса да ми рекламират фондютени и сенки и палитри от хиляда цвята ми идва да се разтека.....

# 2 568
И отново за спонсорираното съдържание: на Ивана последната снимка НЕ е тагната като #ad или #sponsored. Само е тагнала Дайхман и толкоз... След като куцо, кьораво и сакато разбра, че я пратиха в Германия и имаше сума ти платени рекламни постове след това..Пепа и Валери също редовно "пропускат" тия дребни детайли..
#integrity

Последна редакция: сб, 22 юни 2019, 16:21 от tuali

# 2 569
Скандинавските блогърки отбелязват с #ad дори собствените си марки дрехи и козметика, но мисля, че при тях е незаконно, ако не го направят. Тук 20 момичета пускат снимки да рекламират еднакъв продукт без таг, че е спонсорирано. И не знам наистина ли мислят, че хората не разбират за какво иде реч и ще помислят, че наистина мноооооого им харесва и затова ни го показват, но случайно още десет човека в същата седмица са решили да ни покажат същия продукт. Превръща се в антиреклама за мен. 

# 2 570
Абе един технически въпрос да ви задам. Частите на някое стори как мога да ги превъртам напред-назад? Като swipe-вам отивам само на предишно или следващо стори. А има сторита, където показват някаква снимка с текст, ама тя вземе, че се смени за 3 секунди. Бавничка съм си аз и не мога да прочета за толкоз кратко време и искам да върна назад Grinning
Малко късно се включвам, но ако правилно съм те разбрала, искаш да връщаш откъсите от едно стори. Аз го правя като натискам в лявата част на екрана - така те връща към предната част на същото стори. С докосване в дясната част на екрана пък прескачаш на следващата част на сторито.
Ако задържиш екрана с пръст, спираш сторито и можеш да си прочетеш, аз го използвам това,когато има Q&A с повечко въпроси и съответно тече по-бързо сторено.

# 2 571
Заслужават да се снимат всички еднакви продукти, които рекламира всеки един и да се изтипосат в иг профила.
Как пък всички харесват един и същи сапун, ролон и превръзки, а и вече и айрян, таратор и компоти ще рекламират.

# 2 572
Скандинавските блогърки отбелязват с #ad дори собствените си марки дрехи и козметика, но мисля, че при тях е незаконно, ако не го направят. Тук 20 момичета пускат снимки да рекламират еднакъв продукт без таг, че е спонсорирано. И не знам наистина ли мислят, че хората не разбират за какво иде реч и ще помислят, че наистина мноооооого им харесва и затова ни го показват, но случайно още десет човека в същата седмица са решили да ни покажат същия продукт. Превръща се в антиреклама за мен. 

Те пък тия фирми не се ли усещат, че с това преекспониране си правят антиреклама? Или всяка реклама е добра реклама? Аз не бих си купила каквото и да е, препоръчано от инфлуенсър, блогът или каквито там се наричат хората без работа, които получават пари да се правят, че нещо им харесва.

# 2 573
Като започнат масово да ми рекламират нещо, рязко губя интерес към рекламирания продукт или услуга и съзнателно или не ги избягвам, когато пазарувам. Единици са тези, които наистина са ме инфлуенснали за нещо, сега като се замисля, от нашите май само Десито Стоянова с клиповете за банските.
Примерно тая вода - Poca, която я рекламираше Пепе, я гледам навсякъде и първото, което ми изниква в главата е, как няма да си я купя никога.
Същото и със стоте календара, които Попова отвори - ми за какъв да си ги взимам, като тя показа какво има вътре и повечето неща са мостри, и не си струват парите.
Или рекламата тип one-hit wonder, изпратили им някакъв продукт, те го показват на момента и после потъва някъде и не се сещат да кажат няколко месеца по-късно дали са наистина доволни. Като Philips Lumea, някой да забеляза, че всички го показаха, но никоя, освен dessytalks не си направи труда да направи продължение дали наистина бачка или не, доволни ли са, не са ли доволни.
Ей такива работи ми правят впечатление и то не добро.

# 2 574
Да , за фотиепилаторите така си беше.После пратиха на Валерката и Ивана да рекламират продуктите на батист  за бръснене и ги питах под видеото какво стана с фотоепилацията , не са ли доволни.Познайте дали някой нещо ми отговори.

# 2 575
В едно видео на Ант.Пепе тя каза, че с Филип ще си направят генетичен тест да научели повече за себе си. Някой да е чул нещо а резултатите от този тест и какво ново са научили за себе си?

# 2 576
Сигурно се опитват да качат разпознаваемостта на продукта. Като съм видяла десет пъти продукта Х и отида в супермаркета, има висок шанс да си го купя вместо се чудя, понеже ми е познат поне визуално.
Много съм доволна от мицеларната вода на Ла Рош Позе, но ужасно се дразнех докато се изливаше от всеки профил.
Както казах преди няколко дни, електронния четец препоръчан от Пепе, няма да дори да го погледна. Не искам да подкрепям компании, които работят с нея, понеже не ми е симпатична и не мога да използвам мнението и дори за отправна точка и начало на търсене на информация. За мен тя е напълно безполезна, а фирмите свързани с нея не ме кефят.

# 2 577
*хапваме
Папкаме не е достатъчно инстаграмабъл фразааа!

# 2 578
В едно видео на Ант.Пепе тя каза, че с Филип ще си направят генетичен тест да научели повече за себе си. Някой да е чул нещо а резултатите от този тест и какво ново са научили за себе си?
Не бих искала да разбера резултатите, страхлива съм по природа.

# 2 579
Абе един технически въпрос да ви задам. Частите на някое стори как мога да ги превъртам напред-назад? Като swipe-вам отивам само на предишно или следващо стори. А има сторита, където показват някаква снимка с текст, ама тя вземе, че се смени за 3 секунди. Бавничка съм си аз и не мога да прочета за толкоз кратко време и искам да върна назад Grinning
Малко късно се включвам, но ако правилно съм те разбрала, искаш да връщаш откъсите от едно стори. Аз го правя като натискам в лявата част на екрана - така те връща към предната част на същото стори. С докосване в дясната част на екрана пък прескачаш на следващата част на сторито.
Ако задържиш екрана с пръст, спираш сторито и можеш да си прочетеш, аз го използвам това,когато има Q&A с повечко въпроси и съответно тече по-бързо сторено.

Благодаря ти! Точно това целях! Йеей Simple Smile
Като цяло не разбирам какъв е смисъла на тези сторита.. те май като ги гледаш изчезват, така ми се струва. На мен ми е много по-удобно нещо да е пуснато като поредица снимки или клипче... Както и да е.

Пепе си е доста простичко девойче, щях много по-добре да я толерирам ако пускаше клипчета, в които си бръмчи нанякъде, пазарува си, обикновените тъпи неща. Щеше да е просто като всички останали. Ама такъв човек като нея да седне да ми чете лекции по някакви важни теми и да дава съвети все едно е някакъв голям капацитет, ме вади от равновесие. Не съм гледала на Адри предаването, но много съм разочарована, че я е поканила, мислех, че Адри си подбира съдържанието. Иначе за мен нормалното ниво на спонсориран контент бих казала, че наистина се върти около 30 процента. И уважавам блогъри, които получават пратки, но ако след като изпробват даденото нещо, то не им хареса, не го показват, ами любезно отговарят на спонсора, че няма да се получи колаборацията. Някои казват, че така правят, дали е истина един Бог знае Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт