Лидл 128 - Юнско сладоледена

  • 87 767
  • 1 364
  •   1
Отговори
# 900
  • Мнения: 2 148
Panayotu, правилно ли разбрах, че ползваш маркуча, който ще предлагат от следващия понеделник и си доволна?
Аз от месец чакам да пуснат маркуч и пръскачка за него, за да мия терасата, че от мъкнене на кофи вода ми е писнало. А коя от двата вида пръскачки е за предпочитане и имат ли копче за пускане на водата и спиране? Дано ме разбрахте, не ми се получи много обяснението. Grinning

# 901
  • Асеновград
  • Мнения: 4 042

Моят маркуч е такъв, не спирала.И на двата вида пистолети това кръглото копче е превключвател за спиране и пускане на вода.На този с много струи отпред се върти и променя вида на струята
Само да допълня виж първо дали имаш подходяща батерия на която има резба на чучура за да може да се завие  монтажния елемент на маркуча, иначе ти е безпредметен ако не можеш да го свържеш.Аз съм оставила една от старите модели батерии на мивката в банята и не я сменям само заради това с по модерна.Развивам чучура и на негово място навивам монтажния елемент.

Последна редакция: пт, 21 юни 2019, 08:58 от Panayotu

# 902
  • Плевен
  • Мнения: 184
Добро утро! Някой да се е сдобил с ютията, която в момента продават? Моля за отзиви. И още нещо - другата седмица ще има мрежи за врати ( против насекоми ). Има ли доволни от тях, качествени ли са? Мерси 🙂

# 903
  • Пловдив
  • Мнения: 44 126
Добро утро! Някой да се е сдобил с ютията, която в момента продават? Моля за отзиви. И още нещо - другата седмица ще има мрежи за врати ( против насекоми ). Има ли доволни от тях, качествени ли са? Мерси 🙂
писах...вчера взех и гладих.Доволна съм!За цена от 30лв, а с параметри като на Филипс от 80 и то на промоция си е супер.

# 904
  • Мнения: 11 784
И ние имаме прибиращия се маркуч, който показа Panayoty, много е удобен. Само че го предлагаха преди месец, може би повече. Догодина напролет пак, сигурно, (нашият е от миналата или по-предната година) или ако някъде има останали бройки, за който търси.

# 905
  • 1st floor
  • Мнения: 9 767
Аз ли само си купих машина за паста?  Mr. Green Имам мерак да бъркам тестото в хлебопекарната и после да си я приготвям сама у нас. Но никакви идеи как става.  Mr. Green Предполагам, че ще има рецепти в упътването (стои още неотворена, че чак в събота и неделя ще намеря време), но ако някой вече има опит, моля да удари едно рамо, за да се подготвя с продуктите.  Grinning

# 906
  • Мнения: 11 784
Нямам опит с пастата, но все ми се струва, че трябваше да се приготвя от специални брашна.
Ето нещо, което може да е от полза:
https://cooks-and-bakes.com/събития/майсторски-клас-как-да-правим-домашна-паста

И тук пише също “ 1. Най-важното и основно правило - използвайте брашно за паста!“

Последна редакция: пт, 21 юни 2019, 12:59 от fenyx

# 907
  • Мнения: 9 050
Има две класически рецепти за паста. С цели яйца и само с жълтъци. Ако ползваш цели яйца, пропорцията е 1 яйце на 100 гр. брашно. Ако ползваш само жълтъци - 1,5 жълтъка на 100 гр. брашно. Иначе има много вариации. Има със зехтин, със зеленчуци (за цветно тесто). Съветът ми е обаче, да си купиш брашно за паста. Може да ползваш 50:50 обикновено бяло брашно и брашно за паста, но само с бяло брашно не стават добре.

# 908
  • In transit
  • Мнения: 14 164
Аз ли само си купих машина за паста?  Mr. Green Имам мерак да бъркам тестото в хлебопекарната и после да си я приготвям сама у нас. Но никакви идеи как става.  Mr. Green Предполагам, че ще има рецепти в упътването (стои още неотворена, че чак в събота и неделя ще намеря време), но ако някой вече има опит, моля да удари едно рамо, за да се подготвя с продуктите.  Grinning
Класическата паста се прави по следния начин: 1 яйце на всеки 100г брашно. Като брашното е хубаво да бъде от твърда пшеница, т.е семолина римачината. Към тестото може да добавиш 1-2 с.л. зехтин. Не се бърка в машина за тесто, а на ръка.

# 909
  • Мнения: 470
Спираловидния маркуч много ми харесва на мен! Бях на гости в една вила, където имаха подобен и беше страшно удобен, а и естетически прилично изглеждащ! Имаше пръскачка на края и струята се регулираше от нея, спираше се също от течащия край.
Не знам дали е бил точно този, но изглеждаше по абсолютно същия начин!

# 910
  • Мнения: 1 263
А може ли на този маркуч да му се пуска и спира водата?

# 911
  • София
  • Мнения: 40 958
Аз бях решила и забравих за машината. Дано има бройки при нас.
Тесто съм правила само с яйца и брашно.

# 912
  • Асеновград
  • Мнения: 4 042
А може ли на този маркуч да му се пуска и спира водата?
В какъв смисъл да му се пуска и спира? Маркуча си е маркуч, спиране и пускане на вода става или от чешмата, или от съответния уред/ накрайник/ включен на другия му край.Приспособлението може да е пистолет пръскачка, само пръскачна или друго, има такива четки които пускат в Лидл. По спомен имаше някакво приспособление вид електронно което пускаше вода в определен час, но нямам спомен дали тук са го пускали в Гърция съм го засичала.

# 913
  • Мнения: 2 553
От брошурата сега харесах котидж сиренето в петък. Не съм ползвала на милбона, бива ли го?

Аз без котидж не оставам вкъщи. Дори от ХХЛ следмицата си заредих поне 12 кутийки и съм още по доволна. Слагам го в салати най-вече, с домати, с варени яйца, в банички със спанак.

# 914
  • Mostly in my mind
  • Мнения: 9 854
И аз харесвам много котидж сиренето.

Общи условия

Активация на акаунт