Пациентки на ЦРЗ "Надежда" - тема 74

• 39 517
  • 723
  •   1
Отговори
# 60

Днес ми е криво и ще си позволя да ви помрънкам. Според доктора, това, че ме боли от ехографския преглед е индикация за евентуални сраствания, което пък се установява/лекува с лапаро. Кой туй нещо сега? Винаги съм била чувствителна, но не мога да направя разлика дали е натиск или болка. Според него щом подскачам, значи е болка, а гова се случва като ръчка яйчника да мери фоликулите.
Младичкиятдоктор, който стои с др Цветков, е много емпатичен, искрено ме съжали:D
Иначе тръбите ми са чисти и ми предстои второ инсе, водят ни с неизяснен стерилитет.
Къде мога да прочета повече за лапароскопия, какво е отношението й към забременяването и трябва ли да мина през този интирменция преди инвитро? Някой има ли опит да сподели. Приятна вечер !
здравей,незнам какво да ти кажа,и аз скоро минах на безмислена лапаро с хистеро,за една седмица и се оправяш,на другия цикъл след лапарото можеш да правиш инвитро

Да, но все пак има известен риск, да засегнат някой орган, кръвоносен съд, четох снощи цяла вечер за такива случаи.     Мисля да не се съгласявам , ако имам избор, поне на този етап. Хората им ги правят след поне един неуспех инвитро, не виждам причина да си го причинявам само заради едно неуспешно инсе.
При теб защо се наложи и защо казваш, че е била безсмислена? Ако искаш , може и на лични да ви пишеш, благодаря!:)

# 61
  • София
karaidavarvi, в Германия прилагат лапароскопията като диагностично средство още преди започване на инсеминации. В България задължително правят цветна снимка, а там правят лапароскопия заедно с проводимост на тръби. На мен ми правиха лапароскопия там, бих казала че е лека операция, възстановяването е бързо и за опитни хирурзи това е много рутинна процедура. Всяка една манипулация носи своите рискове, разбира се, но ако има някакви показатели, които да подтикват лекаря да я иска, аз лично бих се доверила. Моята лапароскопия трябваше да установи, че всичко е наред...уж..., пък то излезнаха неподозирани неща. Говори отново с лекаря ти и сподели притесненията си, за да вземете най-адекватно решение.

# 62
  • Cobrs
Ако искаш, питай доктор Цветков дали не може да ти направи офис хистероскопия. Така ще провериш имаш ли сраствания и ако има мънички такива, ще ти ги махне веднага. Според мен е добре да я направиш процедурата, но ти си преценяваш. И аз много се дърпах, още повече че преди 1 година бях правила хистеро, но съм доволна, че я направих. Ако не бях я направила, нямаше да стигна най-вероятно до имплантация след трансфера, а като се има предвид колко химия приемаме, не си струва да рискуваш да повтаряш трансфер, ако можеш да го избегнеш.

# 63

Днес ми е криво и ще си позволя да ви помрънкам. Според доктора, това, че ме боли от ехографския преглед е индикация за евентуални сраствания, което пък се установява/лекува с лапаро. Кой туй нещо сега? Винаги съм била чувствителна, но не мога да направя разлика дали е натиск или болка. Според него щом подскачам, значи е болка, а гова се случва като ръчка яйчника да мери фоликулите.
Младичкиятдоктор, който стои с др Цветков, е много емпатичен, искрено ме съжали:D
Иначе тръбите ми са чисти и ми предстои второ инсе, водят ни с неизяснен стерилитет.
Къде мога да прочета повече за лапароскопия, какво е отношението й към забременяването и трябва ли да мина през този интирменция преди инвитро? Някой има ли опит да сподели. Приятна вечер !
здравей,незнам какво да ти кажа,и аз скоро минах на безмислена лапаро с хистеро,за една седмица и се оправяш,на другия цикъл след лапарото можеш да правиш инвитро

Да, но все пак има известен риск, да засегнат някой орган, кръвоносен съд, четох снощи цяла вечер за такива случаи.     Мисля да не се съгласявам , ако имам избор, поне на този етап. Хората им ги правят след поне един неуспех инвитро, не виждам причина да си го причинявам само заради едно неуспешно инсе.
При теб защо се наложи и защо казваш, че е била безсмислена? Ако искаш , може и на лични да ви пишеш, благодаря!:)
безмислено беше защото нямах нищо,нито полип за хистероскопията говоря а за лапарото го направихме защото д-р се съмняваше за хидросалпингс,но аз мисля че на цветната снимка се вижда че нямам,и се оказа че нямам,трябва да се радвам от резултата но си знаех че са напразно тези   манипулации,сега ми предстои трансфер,помисли си добре,незнам какво да те посаветвам

# 64
  • София
Аз намирам лапароскопията при съмнение за каквото и да е като доста добра алтернатива.
С нея се прави всичко накуп - проверяват се тръбите, проверява се матката, проверява се малкия таз, яйчници и тнт. Имам една лапароскопия заради сраствания, които станаха видими чак след първата ми по-сериозна стимулация, когато от течността на пунктираните фоликули се образува джоб и стана ясно, че има проблем.
Възстановяването е бързо, не боли.

Сега наскоро се наложи хистеро за оглед само на матката. Оказах се с хронична инфекция, след биобсията се наложи 2-ри прием на АБ, аз се страхувам дали тази инфекция е тръгнала по тръбите, но доктора за сега отказва лапаро. Ако се съгласи, директно лягам, защото това наистина е най-сигурното.

Масово се прави лапаро или поне хистеро преди старта на процедура.
Разбирам и хората, които се притесняват, аз също щеше да гледам с леко подозрение ако за здравей-здрасти ми предлагат лапаро или хистеро, такава ни е нагласата на пациентите, че лекарите искат да ни правят излишни неща. Но като вече препатила, стигнах до позицията аз да напъвам за лапаро, а доктора да го мисли за излишно хах Simple Smile

# 65
  • София
Ако искаш, питай доктор Цветков дали не може да ти направи офис хистероскопия. Така ще провериш имаш ли сраствания и ако има мънички такива, ще ти ги махне веднага. Според мен е добре да я направиш процедурата, но ти си преценяваш. И аз много се дърпах, още повече че преди 1 година бях правила хистеро, но съм доволна, че я направих. Ако не бях я направила, нямаше да стигна най-вероятно до имплантация след трансфера, а като се има предвид колко химия приемаме, не си струва да рискуваш да повтаряш трансфер, ако можеш да го избегнеш.
С хистероскопия могат да се видят сраствания само в кухината на матката, но не и такива в тръбите или в коремната кухина

# 66
Много благодаря! Вероятно ще размисля и ще я направя, но няма да бързам. Единствената индикация, която докторът намира за притеснителна засега, е болката от ехографския преглед, друга симптоматика нямам. Моето вътрешно усещане и убеждение  е , че нямам проблеми, а бебето не става по ред причини: недостатъчно опити в точния момент, кофти спермограми в един период (имаше и такъв), недостатъчно пълноценен интимен живот по принцип, както и вярвания на приказки , че става от само себе си, само да се успокоиш, и така вече 3 години .

# 67
Болката е много показателна за сраствания. Аз бих се доверила на Цветков Peace И по-добре интервенция ПРЕДИ ин витро, отколкото сума ти безсмислено похарчени левове, нерви и мечти после.

# 68
Някой, който е бил с отрицателен тест през април при д-р Стаменов има ли? Чакам за коментар, от регистратурата казаха, че те ще ми звъннат, за да дадат дата и час, но все още нищо. Ако им хвана отпуските, отиде чак есента...

# 69
Момичета, чували ли сте за ЛХ 149.3#Crazy  #Crazy  #Crazy За първи път виждам такава стойност. Възможно ли е да са сбъркали точката в лабораторията?
Пуснах го днес на 18-ти ден по искане на д-р Тихомирова. Имам 1 фоликул около 13 мм. и май и някакъв по-дребен имаше. Естрадиол 298.9, прогестерон 1.24. Направо ще откача вече. То такава стойност даже и в менопауза да си има ли?

# 70
  • София
aз съм имала към 90, ама то се виждаше че и фоликула се пропукваше вече.
ако тихомирова те е прегледала не разчитай много че е видяла каквото трябва.

# 71
Д-р Калчев така ме изпусна веднъж. При ЛХ 90, той реши че имам фалшив пик на ЛХ, защото на следващия ден ЛХ беше вече 26. Назначи ми пункция, на която фоликулът го нямаше. Ако щете ми вярвайте тогава на прегледа ми се видя, че фоликулът се е пропукал от едната страна, но не можех да повярвам, че той няма да го види. Е, оказа се, че правилно съм видяла.
Но стойност като днешната ме изуми. Имам чувството, че толкова висока стойност няма и затова се питам възможно ли е да е лабораторна грешка. На моя позната й беше излязла кръвна захар 400, при което се оказа че не са сложили запетайката и всъщност е 4.
Д-р Тихомирова не знам какво е видяла, но аз самата видях, че фоликулите са малки все още. Но след години ходене по прегледи всеки месец по поне 3 пъти, се научаваш и имаш докторско око.  Simple Smile

Последна редакция: чт, 06 юни 2019, 13:36 от Боби ;)

# 72
  • София
ако те съмнява стойността обади се в лабораторията и помоли да пуснат изследването ощт веднъж.
иначе може да е имало фоликул , който да ис е заминал вече.
ама пак повтарям тихомирова, според мен, хич не ги вижда нещата.
при мен се чуди има ли фоликул, или пък течност от спукан такъв, накрая продуктува на акушерката някакви дребни.
като видях хормоните и се примолих за преглед при стаменов се оказа че фоликул си има и то солиден 17мм, тъкмо отгледан за пункция.

# 73
Е, Бамба, как ще има съмнения при 17 мм фоликул?! Това ми звучи крайно несериозно, след като и ние самите вече по неволя се научихме да разчитаме резултати, снимки и т.н. Аз започнах много да внимавам, бдителна съм, визирам се в монитора, припомням, повтарям въпроси. Лошото е, че без достатъчно информация и стаж в инвитрото, не всеки  може да е достатъчно компетентен и просто се доверява...

# 74
  • София
Бамба, абсолютно същия случай беше и при мен миналият месец. Отивам 16-ти ден от цикъла, тя гледа гледа и накрая вика...”ами не го виждам, може да се е спукал, я пусни едни хормони и от прогестерона ще видим”. Да ама прогестерона ясно показва, че не е настъпила овулация. Ядосах се и се обадих на регистратурата и се помолих да ме погледне Стаменов, дадоха ми час на другия ден и Стаменов видя 19 мм фоликул Hushed Къде и какво е зяпала Тихомирова не знам, ама хич не й се отдава за съжаление Angry Струва ми се, че Чапанова е по-добра в това отношение.

Общи условия

Активация на акаунт